Да ли је пад Асадовог режима испланиран од Путина и добра ствар за Русију и Иран?

Mačevalac

Primećen član
Poruka
535
Ауторска тема:

У мору вести око Сирије нашао сам једну мени најбитнију.

https://www.politika.rs/scc/clanak/...ce-intervenisati-protiv-sirijskih-pobunjenika

Турски министар спољних послова Хакан Фидан: Пре офанзиве побуњеника у Сирији, Русија и Иран обећали да неће интервенисати против побуњеничких снага
Моје виђење је следеће:
1. Иран не би одустао од Сирије јер преко ње има намеру да напада Израел. Крвави Сиријски грађански рат није интензивно вођен скоро 6+ година да би Асадов режим тако лако пао.
2. Сирија је сада постала де факто провинција Турске
3. Русија се такође није бунила код предаје Асада. Подржавала је.
4. Асад је сам наложио предају и стављање своје војске под команду протурских побуњеника.
5. Непосредно након предаје Асадове војске и турског преузимања Сирије Ердоган је хвалио Путина.

Да ли се ствара нови Аксис оф Резистенс, Побуњена Осовина?
Да ли је излазак Турске из НАТО могућ и да ли је савез Русије, Ирана и Турске против САД, Израела НАТО и савезника остварив?

Turci će istovremeno biti saveznici Rusiji i Americi. Veoma važna geopolitička pozicija im to omogućava. Dakle ostaće u NATO i neće uvoditi sankcije Rusiji. Verovatno će ostvariti sve što zamisle. Jedino izgleda ne mogu Grke da napadnu što im je vlažni san al sve ostalo mogu. Rusima je Turska bitna ekonomski a ovde je Iran praktično izgubio sve jer im je pozicija jedno 10 puta manje bitna za Ruse. Sutra da Tramp i Izrael napadnu Iran samo bi posmatrali, pogotovo ako bi pao dil oko Ukrajine.

Poslednja izmena:
Мене више брине опстанак Руских База у Сирији...
Амери имају своје војне Базе у 146 Земаља Света(прича се),али те Државе су или наклоњене Америма или они имају бесан Споразум са Руководствима тих земаља.Сад,ако су амери наоружали и припремили те џихадисте да свргну Брата Асада,опстанак тих руских база је фактички немогућ..
Значи,лио си крв доле по Сирији,стуцао гомилу пара и средстава у људства и Вагнероваца у ту Сирију...
и сад,као да ништа ниси ни урадио кад будеш ускоро био принуђен да пакујеш Кофере.
Страва и Ужас :(

Мене више брине опстанак Руских База у Сирији...
Амери имају своје војне Базе у 146 Земаља Света(прича се),али те Државе су или наклоњене Америма или они имају бесан Споразум са Руководствима тих земаља.Сад,ако су амери наоружали и припремили те џихадисте да свргну Брата Асада,опстанак тих руских база је фактички немогућ..
Значи,лио си крв доле по Сирији,стуцао гомилу пара и средстава у људства и Вагнероваца у ту Сирију...
и сад,као да ништа ниси ни урадио кад будеш ускоро био принуђен да пакујеш Кофере.
Страва и Ужас :(
Ne moraš ići do Sirije, evo kod nas u Srbiji se isto desava, moć Rusije geopoliticki gledano strmoglavo opada.

Ауторска тема:

У мору вести око Сирије нашао сам једну мени најбитнију.

https://www.politika.rs/scc/clanak/...ce-intervenisati-protiv-sirijskih-pobunjenika

Турски министар спољних послова Хакан Фидан: Пре офанзиве побуњеника у Сирији, Русија и Иран обећали да неће интервенисати против побуњеничких снага
Моје виђење је следеће:
1. Иран не би одустао од Сирије јер преко ње има намеру да напада Израел. Крвави Сиријски грађански рат није интензивно вођен скоро 6+ година да би Асадов режим тако лако пао.
2. Сирија је сада постала де факто провинција Турске
3. Русија се такође није бунила код предаје Асада. Подржавала је.
4. Асад је сам наложио предају и стављање своје војске под команду протурских побуњеника.
5. Непосредно након предаје Асадове војске и турског преузимања Сирије Ердоган је хвалио Путина.

Да ли се ствара нови Аксис оф Резистенс, Побуњена Осовина?
Да ли је излазак Турске из НАТО могућ и да ли је савез Русије, Ирана и Турске против САД, Израела НАТО и савезника остварив?
Apsolutno dogovoreno, jer Asad koji prstom nije mrdnuo da pomogne Palestincima je postao smetnja Iranu, a neisplativ Rusiji.
Tako da je Rusija tu veliku teritoriju Sirije koju je trerbala da izdržava zbog samo 2 baze otkačila, i prepustila Turcima i Kurdima, a Iran se zasad povukao, a nebi me čudilo da jedno veče čujemo da je Iran ušao sa pola miliona vojske i zauzeo celu Siriju bez borbe ponovo.

Ja mislim da nista sto se desi u kvantnoj stvarnosti ne samo da je odlicno po Rusiju, nego je sve to mudri Putin isplanirao.

Jer on je toliko mudar.
Само је Вожд Свију Срба Председник Републике Србије Господин Александар Вучић Мудрији, али нема толику Војну Силу иза себе! Иначе да има, свачега би било!

Aman jbt ljudi da li ste pri sebi? :lol:
Kako vi želite da verujete to nije više ni smešno....

Hajde recite mi samo kako vi vidite povratak Irana? Kojim koridorom?

Izbačeni su. Kraj. Turci i Izrael uz američko nadgledanje će kontrolisati situaciju i to je to.
Iran je slab, Rusija ne može da izgura nekoliko frontova istovremeno,povući će se jer nemaju više šta tamo da rade...i kraj priče. Verovatno će im Turci dopustiti dostojanstveno da sami kažu...

Čista pobeda Izraela, Turske i posredno arapskih naftnih zemalja kojima odgovara razvoj događaja.

Nije dobro za Rusiju ako je mislila da bude globalna sila, a naročito nije dobro za Iran. Shvatićete tokom 2025 kada krenu neke vesti iz Persije ;)

Izbačeni su. Kraj. Turci i Izrael uz američko nadgledanje će kontrolisati situaciju i to je to.
Iran je slab, Rusija ne može da izgura nekoliko frontova istovremeno,povući će se jer nemaju više šta tamo da rade...i kraj priče. Verovatno će im Turci dopustiti dostojanstveno da sami kažu...

Čista pobeda Izraela, Turske i posredno arapskih naftnih zemalja kojima odgovara razvoj događaja.

Nije dobro za Rusiju ako je mislila da bude globalna sila, a naročito nije dobro za Iran. Shvatićete tokom 2025 kada krenu neke vesti iz Persije ;)
Да, ајатоласи су пукли. Жали Боже наде људи у њих.

Разумем твој поглед, али све ово је исувише лако изведено.
Асад се 13 година борио да би сада тек тако препустио власт.

Ердоган је током Палестинско-израелског рата од 7.октобра 2023.године стао на страну Хамас покрета.
Мене занима дугорочно шта ће он радити.

Да ли ће помагати Хамас и Хезболах као што то ради Иран или ће бити кооперативан са САД и Израелом?
Знам да се Иран неће вратити у Сирију, али све је пало преко ноћи.

Apsolutno dogovoreno, jer Asad koji prstom nije mrdnuo da pomogne Palestincima je postao smetnja Iranu, a neisplativ Rusiji.
Tako da je Rusija tu veliku teritoriju Sirije koju je trerbala da izdržava zbog samo 2 baze otkačila, i prepustila Turcima i Kurdima, a Iran se zasad povukao, a nebi me čudilo da jedno veče čujemo da je Iran ušao sa pola miliona vojske i zauzeo celu Siriju bez borbe ponovo.
Ово је добро речено. Али не мислим да би заузимање Сирије од стране Ирана поново ишло тако лако.

Иран је пуко. Следе унутарњи немири о рушење режима. То је договор великих сила.
То не одговара Русији, али ни мало.
Неки нови шах у Ирану би био амерички човек.
Иранска мржња према Израелу га окреће и на мржњу према САД.
И Иран је следствено веома користан пијун и савезник Русије и Путина против САД и НАТО. Пад ајатолаховог режима би био највећи могући пораз Русије данас.
Нешто што се не сме десити.

Back