Da li je ovo ustavno ?

Da li ste za promenu himne ?

• Jesam

glasova: 9 28,1%
  • Nisam

glasova: 23 71,9%

• Ukupno glasova
    32
  • Anketa je zatvorena .
Pouzdano znam da i Nina i Tica imaju po nekoliko naloga.

i znas sta jos..kad iznosis ovakve neistine trebao bi da imas jednu stvar u glavi.. ti meni pricas nesto sta jako dobro znam i ubedjujes me da je onako kako nije..sad se postavi u moju stolicu..kad mi se drugi put zalis na nesto kako da imam poverenja u to sta kazes kad oko onog sta pouzdano znam da nije ti me ubedjujes da jeste...

- - - - - - - - - -

Ja ti kažem da su informacije sa Administratorskog - internog kanala...

ma da..napisah ti malopre... vodi racuna jer ovako gubis kredibilitet jer kad me ubejdujes u nesto sta znam da nije tako..kako da ti verujem za nesto sta ne znam kako je?

Već mogu da pretpostavim ko je u pitanju, ali nije bitno, ja "izmišljam"...

Bitno je da su ovde svi modovi monarhisti, onom "mapetovcu" se čak i gadi imenica - republika...

- - - - - - - - - -

i znas sta jos..kad iznosis ovakve neistine trebao bi da imas jednu stvar u glavi.. ti meni pricas nesto sta jako dobro znam i ubedjujes me da je onako kako nije..sad se postavi u moju stolicu..kad mi se drugi put zalis na nesto kako da imam poverenja u to sta kazes kad oko onog sta pouzdano znam da nije ti me ubedjujes da jeste...

- - - - - - - - - -

ma da..napisah ti malopre... vodi racuna jer ovako gubis kredibilitet jer kad me ubejdujes u nesto sta znam da nije tako..kako da ti verujem za nesto sta ne znam kako je?

A da proveriš malo ovo što sam ti rekao ?

Bitno je da ti ne smeš ni da pokušaš da činjenice koje sam ja naveo, moje stavove, osporiš, iako, kako kažeš, imaš dijametralno suprotne. Nego samo na kukavičke načine bežiš, povlačiš se, izmišljaš stvari koje bi skrenule sa toga da ti nemaš ništa čime bi se suprotstvio intelektualno bilo kome.

BTW
Ja nisam monarhista. :D

Bitno je da ti ne smeš ni da pokušaš da činjenice koje sam ja naveo, moje stavove, osporiš, iako, kako kažeš, imaš dijametralno suprotne. Nego samo na kukavičke načine bežiš, povlačiš se, izmišljaš stvari koje bi skrenule sa toga da ti nemaš ništa čime bi se suprotstvio intelektualno bilo kome.

BTW
Ja nisam monarhista. :D

To čime se ti baviš, nema veze sa temom, već sam ti rekao, nisi dobro obratio pažnju na naziv teme.

Ok, evo...

Da, ustavno je, jer kakve veze ima sekularizam sa našom himnom, Britanskom monarhijom? Nema nikakve.
Himna sama po sebi nikog ne vređa, ima dug kontinuitet kao nacionalno obeležje, te jedini izmenjeni deo je što je ono 'srpskog Kralja, srpski rod' prešlo u 'srpske zemlje, srpski rod' (što nema ni veze, trebalo je taj jedan stih da se izmeni, i to je to).
Srbija nije juče stvorena država, pa da treba da izmišlja grb, zastavu i himnu. Nego postoji mnogo mnogo dugo, te čuva elemente svoje državnosti iz davnina, što je apsolutno legitimno i nevezano za sekularizam (jer je Srpska Pravoslavna Crkva odvojena maksimalno od DRŽAVE (čak se granice SPC ne završavaju na granicama Republike Srbije)). Ne vidim šta tu nije jasno, niti šta bi nekoga uvredilo. Srbija nije ateistička zemlja... Takođe, ironija je da ti smeta 'BOŽE pravde', a ne, na primer, krst na vrhu krune, krst u štitu, dvoglavi orao (koji, verovatno, ni ne znaš kakvu je simboliku imao u Vizantiji (od koje smo ga nasledili)).

Najjače od svega je što se ti nemaš intelektualne sposobnosti da i jednu reč ovoga osporiš (da nešto od ovoga nije ustavno). :D

Pa i "Lijepa naša" je bila himna NDH. "Oj Srbijo mila mati" je napisana pre fasisticke okupacije.
Apsolutno si u pravu da je to bila himna Kraljevine Srbije do 1918. ali je postojao duzi vremenski diskontinuitet. A cak i da nije, losa tradicija se treba menjati. Tu pesmu do skoro niko nije znao. I dan danas vecini ljudi u Srbiji srce vise zaigra kad cuju "Hej Sloveni" nego "Boze pravde". Himna treba da daje nacionalni naboj. Sa "Boze pravde" to uglavnom nije slucaj.

- - - - - - - - - -

Je l' ovo piše u Bibliji? :lol:

'ajde, 'ajde, smiri se malo, zivot je lep :mrgreen: Dobices infarkt ako nastavis ovako

Posto si pozvan (od Boga, a?) da odredjujes ko je bezboznik, a ko ne, smem li da ti postavim jedno pitanje? Al' nemoj opet da histerišeš, neću da te nosim na duši ako stvar krene po zlu :lol:

Такође не треба заборавити да су прве строфе српске, хрватске и словеначке химне чиниле химну Краљеине Југославије. ( Боже правде, Лијепа наша и Напреј заставе славе) То је оно што су као своје национално унели народи који су стварали заједничку државу (оргиналну)

Back