Da li je ovo u redu?

Besramno je činiti greh, a ne gledati ili imati nago telo. Ipak je do oka.
I gledanje je greh jer navodi na greh. To su reči Gospoda Isusa Hrista. Rekao je da čovek bolje izvadi oko (i da odseče ruku) ako ga sablažnjava (sramoti), bolje je čoveku sa jednim okom ući u Raj nego sa oba oka u paklu.

Poslednja izmena od moderatora:
Е па онда си прихватио да духовна нагост носи хаљине...

Мало да се и ти Латино мислећи оцеломудриш, после катихеза за почетнике које овде просипаш као "борбу против јереси"...
Кад вучеш за језик св. Василије Велики говори да би човјек тек добио одјећу као награду за врлину а да је није одмах добио.

Ali vi pojima nemate ko je moralan, a ko nije.

Zato što ljudi nešto piskaraju na forumu mislite da nešto o njima bitno znate... a nemate pojima ko koliko pomaže drugima, ko je savestan radnik i čovek, ko koristi svoja usta da ne govori puno i ko živi životom vere.. nego ste moguće slabi u veri pa vas sve sablažnjava

E ovi današnji ljudi pahuljice uvredljive, sve vas bre nešto vređa. Mnogo ste dokoni i imate slobodnog vremena na pretek, u vojsku bre svi! bog vaš je izmislio vojsku da nebi vodili računa o nebitnim stvarima da očvrsnete malo.

Мали, твоје мешање земље о којој свети Василије ту прича и неба о ком прича свети Григорије, боље да оставиш за завршене препирке бестрасним сагледавањем своје горде ограничености и неискуства...
Zanimljivo je tvoje relativizovanje riječi Otaca.

Svi gledaju golotinju iz nečasnih namera uzuzev možda doktora. Da se ne lažemo, ko kaže drugačije nije iskren.

Pa ja je uopšte ne gledam tako. U srednjoj školi sam bila na praksi po bolnicama, donosila sam guske muškarcima koji leže na ortopediji slomljeni i sa gipsevima, stavljala im da piške, gledala sam mladiće sa polomljenim vratom koji će da budu kvadriplegičari, i njima stavljala da piške.. gledam na čovečije telo kao na slabo, koje danas jeste sutra nije...
Tek ako mi se neki muškarac dopada i ako je moj što se tiče telesnih odnosa probudi mi se klik, ali generalno ne. Ljudi su naprosto slaba bića i tako ih gledam. Ne gledam ih sa potrebom da se okoristim o njih, a baš to je strast i slast

Ево икона гдје се Адам и Ева приказују наги:
1730369767374.jpeg

Све зависи од гледања.

Pa ja je uopšte ne gledam tako. U srednjoj školi sam bila na praksi po bolnicama, donosila sam guske muškarcima koji leže na ortopediji slomljeni i sa gipsevima, stavljala im da piške, gledala sam mladiće sa polomljenim vratom koji će da budu kvadriplegičari, i njima stavljala da piške.. gledam na čovečije telo kao na slabo, koje danas jeste sutra nije...
Tek ako mi se neki muškarac dopada i ako je moj što se tiče telesnih odnosa probudi mi se klik, ali generalno ne. Ljudi su naprosto slaba bića i tako ih gledam. Ne gledam ih sa potrebom da se okoristim o njih, a baš to je strast i slast
Ово је већ духовно светлије излагање...

Back