Da li je ovo u redu?

Da li je u redu da se na ikonama Presveta Bogorodica prikazuje kako doji malog Isusa? Nije u pitanji ni katolička ni protrstantska ikona već pravoslavna. Kako je neko mogao to od sveštenih lica da dozvoli da se naslika i da se pusti da vernici gledaju to?

Ne vidim problem

Više sam sisa vidjela kao dijete i nije bilo ništa strašno, i na njivama i pred starima žene su hranile svoje bebe

Zanima me kad tačno je dojenje beba postalo nešto ružno i sramno ?

Ne vidim problem

Više sam sisa vidjela kao dijete i nije bilo ništa strašno, i na njivama i pred starima žene su hranile svoje bebe

Zanima me kad tačno je dojenje beba postalo nešto ružno i sramno ?
Претерана еротизација наших мајку узима данак, чак и кад су у благословеном стању, које траје док жена својим телом храни новог човека...

Проблем са овим погрешним сагледавањем има мушка популација, поготову хиперсензитивна на машту, која се не спутава вишим назначењем мајке од објекта сладострашћа...

Dojenje deteta je prirodan čin a u ovom slucaju i sveti jer Bogorodica doji malog Isusa
39804-bogorodica-mlekopitateljnica-800x600-696x520.jpg

Ovu ikonu je u srpski manastir Hilandar na Svetoj Gori doneo Sveti Sava
Pravoslavna crkva i njeni vernici slave 25, januara čudotvornu ikonu Presvete Bogorodice Mlekopitateljnice.
Na ovoj ikoni prikazana je Majka Božja kako doji malog Isusa Hrista.

Njoj treba da se mole sve majke i žene. Veruje se da ona pomaže prilikom porođaja, pri nedostatku mleka,
pomaže za zdravlje i ozdravljenje, pomaže da deca budu dobra, ali i za spasenje.

Bili su nagi ali nije im to bilo sramotno jer su bilo bestrasni.
Свети Симеон Нови Богослов, свети Антоније и Макарије Велики, Свети Григорије Палама, св Григорије Богослов.. тумачећи тај део Писма, говоре ово што ти кажем, да су првостворени били обучени у нетварну светлост тј. Светлосне хаљине, коју носе анђели... Нагост у рају, уопште није телесна, већ духовна, због које се нико ни не стиди, пред Очима Творца

Сиромаштво модерног језика, а и тумача, прави тај латински буквализам и неукост код тебе...

Ljudi, ulazite u sitna crevca nebitnih stvari. Važan je dobar i koristan život, a ne ti teološki detalji.

Golo telo je lepo telo. Ko u njemu vidi nešto loše ima problem. Nije probelm u telu, nego u strasti koja mami, a to je do nečijeg oka, tj stanja duše.

Свети Симеон Нови Богослов, свети Антоније и Макарије Велики, Свети Григорије Палама, св Григорије Богослов.. тумачећи тај део Писма, говоре ово што ти кажем, да су првостворени били обучени у нетварну светлост тј. Светлосне хаљине, коју носе анђели... Нагост у рају, уопште није телесна, већ духовна, због које се нико ни не стиди, пред Очима Творца

Сиромаштво модерног језика, а и тумача, прави тај латински буквализам и неукост код тебе...
Napadaš vjetrenjače.

Back