Da li je ovo novinarstvo? Je li ovo slika SNS Srbije koju ovaj šalje svetu?

Ne znam ko se seca kada je opozicioni medij Danas, objavio onu mizogonu i sramnu karikaturu Karleuse i Vucica, zbog koje se digla prilicna prasina o odnosu Danasa i urednika Danasa prema zenama i omalovazavanju zena. Sa obzirom da je to bilo, mislim 2023-e godine, tadasnja Srbija je prilicno burno i negativno regovala na tada jos popularnu Karleusu i njenu karikaturu u Danasu. Odem na pretragu Krstarice da potrazim temu koju je tada @Lagerta otvorila, mislio sam da je u toj temi Lagerta sa istim zarom branila zene i napadala Danas i njenog urednika, kad ono gle cuda. Lagerta tada nije otvorila temu, niti je napisala jednu jedinu rec u odbranu zena od "vulgarne i seksualne konotacije" Danasa i njihovog urednika. Sto govori, da Lagerti uopste nije vazno to sto je Vucicevic komentatisao, vec su glavni razlog njene teme SNS i Vucic. Ne odobravam to sto je Vucicevic govorio, ali kakve veze SNS ima veze sa time? Ipak, Lagertin tekst je totalno skrojen i sastavljen, da se stekne dojam citajuci izmedju redova, da te reci i komentare nije zapravo izgovorio Vucicevic, vec ih je izgovorio SNS. Zato se Lagertin komentar i zavrsava citatom "postalo je strasno sta SNS radi nasoj deci". Iako je to licni komentar Vucicevica koji nema veze sa "SNS Srbijom", sto je opet lukrativno postavljeno u naslovu teksta, u komentaru je implicirano da se radi o "glasnogovorniku stranke". Ovo je jos jedna od bezbroj tema na ovom forumu, gde se cinjenice i fakti izvrcu i postavljaju u kontekstu povezivanja svega negativnog za sto gore prikazivanje SNS i Vucica. Ipak, ovo je forum gde svako pise sta hoce, gde se skoro sve napisano tolerise, ali stvar je u tome sto se vise ne biraju ni reci ni metode ni granice. Izvrtanje reci, tekstova i cinjenica iz kontesta i kreiranje istih pogodnim za sopstvene ciljeve je zloupotreba nedostojna cak i za one koji anonimno pisu na jednom forumu........
Da tebi Lagerta objasni: Karleuša je javna ličnost koja je u svakom trenutku mogla sebe da odbrani, ovde se radi o običnim studentkinjama, i da ponovim, nečijoj deci. I da se odmah ogradim, ovime ne podržavam vređanje ni u kom smislu i obliku, do sada sam u više navrata i pokazala kako se brani ženski rod, ako si to hteo da impliciraš. Da li je parola tvoje stranke " za našu decu" ovo imala na umu kada je izbacila kao izborni slogan? I možda bi hteo, meni neukoj da objasniš, na koji način sam izvrnula poentu ponašanja tipa , ne novinara režimskih medija?

Poslednja izmena:
https://n1info.rs/vesti/urednik-inf...e-studentkinja-i-neprimereno-ih-komentarisao/

Nemam reči da opišem ovaj snimak niti rečnik kojim je tip ( ne mogu da kažem novinar da ne bih uvredila ljude koji se savesno bave tim poslom a druga reč za njega je teška uvreda, zato tip) vređa, omalovažava i na sve načine potpuno van svakog razumskog okvira naziva ove mlade devojke. Zamislite ovakav jedan na ovaj način komentariše vaše dete, sestru?
Da li je ovo slika napredne Srbije i kvaliteta aktivista i glasnogovornika stranke? Da li nas u budućnosti, sa ovakvima čeka država u kojoj mlade devojke bivaju na ovaj način targetirane?
Na stranu najniži mogući način izražavanja sa vulgarnom i sexualnom konotacijom. Nije više samo tužno, postalo je jako strašno ovo što SNS radi našoj deci :(
A šta ćeš to je ta Srbija koju voli @Meliot na onoj drugoj temi, a i ona za čiji se spas sakupljaju za vikend na trećoj.

Prosto rečeno moralno smeće je sve veće!

Ne znam ko se seca kada je opozicioni medij Danas, objavio onu mizogonu i sramnu karikaturu Karleuse i Vucica, zbog koje se digla prilicna prasina o odnosu Danasa i urednika Danasa prema zenama i omalovazavanju zena. Sa obzirom da je to bilo, mislim 2023-e godine, tadasnja Srbija je prilicno burno i negativno regovala na tada jos popularnu Karleusu i njenu karikaturu u Danasu. Odem na pretragu Krstarice da potrazim temu koju je tada @Lagerta otvorila, mislio sam da je u toj temi Lagerta sa istim zarom branila zene i napadala Danas i njenog urednika, kad ono gle cuda. Lagerta tada nije otvorila temu, niti je napisala jednu jedinu rec u odbranu zena od "vulgarne i seksualne konotacije" Danasa i njihovog urednika. Sto govori, da Lagerti uopste nije vazno to sto je Vucicevic komentatisao, vec su glavni razlog njene teme SNS i Vucic. Ne odobravam to sto je Vucicevic govorio, ali kakve veze SNS ima veze sa time? Ipak, Lagertin tekst je totalno skrojen i sastavljen, da se stekne dojam citajuci izmedju redova, da te reci i komentare nije zapravo izgovorio Vucicevic, vec ih je izgovorio SNS. Zato se Lagertin komentar i zavrsava citatom "postalo je strasno sta SNS radi nasoj deci". Iako je to licni komentar Vucicevica koji nema veze sa "SNS Srbijom", sto je opet lukrativno postavljeno u naslovu teksta, u komentaru je implicirano da se radi o "glasnogovorniku stranke". Ovo je jos jedna od bezbroj tema na ovom forumu, gde se cinjenice i fakti izvrcu i postavljaju u kontekstu povezivanja svega negativnog za sto gore prikazivanje SNS i Vucica. Ipak, ovo je forum gde svako pise sta hoce, gde se skoro sve napisano tolerise, ali stvar je u tome sto se vise ne biraju ni reci ni metode ni granice. Izvrtanje reci, tekstova i cinjenica iz kontesta i kreiranje istih pogodnim za sopstvene ciljeve je zloupotreba nedostojna cak i za one koji anonimno pisu na jednom forumu........

Vučićević jeste glasnogovornik stranke. Definitivno jeste.

To šta on radi, šta piše, kako uređuje svoju televiziju pokazuje da on nije pravi, profesionalni novinar.

O tome kako je živeo pre dolaska na vlast SNS-a, neću da pišem. Ne mogu i ne želim da pišem o njegovom privatnom životu..nekadašnjem.

Back