Da li je ovo moguće?!

Black_star

Buduća legenda
Moderator
Poruka
32.641
Na Fejsbuku se pojavila ova objava!...

Vlast podmeće nepostojeću žrtvu da se obračuna sa autonomijom univerzitata! Je li moguće da je ovo istina?! :eek:

658967825_2772432179769353_466668091768371810_n.jpg

Sa pravom se možemo upitati; kakvi smo to ljudi?

Strašnije ne može - blokaderi su sada počeli da tvrde da studentkinja Milica Živković (25), koja je u četvrtak uveče skočila kroz prozor Filozofskog fakulteta u Beogradu i preminula na licu mesta, uopšte ne postoji?!​

1775119006692.png

Strašnije ne može - blokaderi su sada počeli da tvrde da studentkinja Milica Živković (25), koja je u četvrtak uveče skočila kroz prozor Filozofskog fakulteta u Beogradu i preminula na licu mesta, uopšte ne postoji?!​

Pogledajte prilog 1880764

Где студенти тврде да девојка не постоји? Пратим званичне тњитер налоге свих студентских пленума и нигде нема тога о чему пишеш.

Дај извор своје лажне тврдње.

Pa, postoji li? I gde su joj roditelji? I gde je tačno sahranjena?:dontunderstand:
Zato je i otvorena ova tema...

Šta nam AL kaže?
hajde da “razbijemo” ovaj video i naslov na ono što je vjerovatno clickbait / manipulacija:

🔴 1. Naslov: „MISTERIOZNA SMRT…“​

• Riječ “misteriozna” se koristi da izazove emociju i klikove.
  • U stvarnosti: slučaj jeste tragičan, ali “misterija” ne znači automatski zavjeru ili nešto skriveno — često samo znači da istraga još traje.

⚠️ 2. „Modrice po vratu i…“​

• Ovo je tipičan tabloidni trik:
    • sugeriše nasilje bez dokaza
    • ostavlja nedorečeno („i…“) da te natjera da klikneš
  • Takve tvrdnje su često:
    • nepotvrđene
    • izvučene iz konteksta
    • ili potpuno izmišljene

🧠 3. Implicitna teorija (nije direktno rečeno, ali se sugeriše)​

Video pokušava da te navede na razmišljanje:

„Ovo nije samoubistvo — nešto se krije“

To rade kroz:

• dramatičnu muziku
  • crveno-crni dizajn (alarm, opasnost)
  • krupne riječi (SMRT, MISTERIJA)

➡️ To je emocionalna manipulacija, ne dokaz.

📰 4. Nedostatak izvora​

Ako video:

• ne navodi konkretne zvanične izjave (policija, tužilaštvo)
  • ne citira pouzdane medije
  • oslanja se na “navodno”, “priča se”, “šokantno otkriće”

➡️ To je ogroman znak nepouzdanosti.

🧩 5. Fotografija djevojke u krugu​

• Korištenje slike žrtve:
    • pojačava emotivni efekat
    • često se radi bez poštovanja privatnosti
  • To je česta praksa tabloida da povećaju angažman.

✅ Šta je realnije​

• Desio se tragičan pad sa zgrade
  • Uzrok još nije zvanično razjašnjen
  • Sve dodatne „dramatične“ tvrdnje treba uzeti sa rezervom dok ih ne potvrde zvanične institucije

📌 Zaključak​

Ovaj video je vrlo vjerovatno:
➡️ senzacionalistički i napravljen za klikove
➡️ koristi nedokazane tvrdnje i emocionalnu manipulaciju
➡️ ne treba ga uzimati kao pouzdan izvor informacija

Ako želiš, mogu ti pokazati kako da brzo prepoznaš ovakve lažne ili prenapuhane vijesti ubuduće (ima par baš jednostavnih trikova).

Šta se ti mešaš, živiš li uopšte u Srbiji? I vi putujete autobusom iz druge zemlje i pojedete sendvič pa date glas manijaku?

Ne stvaram ja sumnju niti neku teoriju zavjere zbog slučaja tragično nastradale studentkinje.
Evo za promenu, umesto zemlje tepsije i nesletanja na mesec, nešto iz naše zbilje. ;)
ijaoooo. pa ja sam tebe precenio... diskvalifikuju vas, podmetnuli su vam ovo da ne postoji, i na kraju ce vas samo poklopiti, ja ne znam kako nisi shvatio, vec si se upecao, sa klasicnom podvaldzijskom teorijom zavere...
Ako je tema na TZ, to ne znači da je sve što se tamo nalazi van dodira sa istinom, to i nije definicija TZ. Samo baratamo sa nedostatkom informacija i idemo na spekulaciju. Za ovako nešto prvi put čujem, niti bih u ludilu posmislio na tako nešto. Da li i ti? I da li ti se ovakva tvrdnja već podrazumevala, jer meni nije, ili je podrazumevaš kao istinu tek sad kad je izneta u vidu ove teme ?? :D
:dontunderstand:
Ja se i dalje pitam: šta je tačno po sredi?... Ima li iko podataka o studentkinji?

Na Fejsbuku se pojavila ova objava!...

Vlast podmeće nepostojeću žrtvu da se obračuna sa autonomijom univerzitata! Je li moguće da je ovo istina?! :eek:

658967825_2772432179769353_466668091768371810_n.jpg

Kao što znaš...ja uvek visedimenzionalno posmatram i trazim odgovore u "tragovima i znacima kraj puta"...i "skrivenim kodovima"

Fokusirajmo se samo na ime tj prezime doticne, ne ulazeci sad u njeno postojanje ili nepostojanje...
Prezime se referira na ŽIVOT = "ŽIVKOVIĆ"...
A i o imenu bi se takodje moglo "MI-LICA"...

Jeste sumnjiv medijski s jedne strane fokus, a sa druge strane od istih medija distanca na ovaj slucaj...

Smrt (navodna ili stvarna) tretirana poput smrti Cvijana...za kojeg pak definitivno znamo da jeste postojao, ali je sama smrt cudno tretirana (najblaze receno...)

Ovu smrt vrlo cudno su potvrdili cak i rezim i opozicija.., ali i jedni i drugi nekako indirektno...kao da se i jeste i nije desila...?

Cudna je ocigledno unapred pripremljena kampanja Informera i slicnih...
A ako je nesto unapred pripremljeno onda...

A onda jos cudnije...isti taj prljavi Informer, Kurir, Telegraf...i sl. kojima nije strano da lešinare i bude paparazzi na grobljima...kao odjednom naprasno gube interesovanje za tu vratu angazmana....
Pa niti ima price o porodici, prijateljima, rodnoj kuci i na kraju ni o samoj sahrani...

Posebna prica je što ta smrt (stvarna ili ne...) odgovara i rezimu i tzv opoziciji, ovoj fejk koja se jednako kao i Vucic ne raduje studentima...i jednako bi ucestovali u svakom false flag-u...koji bi urusio studente...

Pri cemu false flag moze biti i sa stvarnim i sa nestvarnim ritualnim zrtvovanjem neke random osobe...stvarne ili ne...

...

Kao što znaš...ja uvek visedimenzionalno posmatram i trazim odgovore u "tragovima i znacima kraj puta"...i "skrivenim kodovima"
Tačno... i to te vodi u životnu stranputicu. ;)
Fokusirajmo se samo na ime tj prezime doticne, ne ulazeci sad u njeno postojanje ili nepostojanje...
A ja upravo pitam da li realna osoba s tim imenom i prezimenom postoji?
Od šume ne vidiš drvo... :kafa:

Tačno... i to te vodi u životnu stranputicu. ;)

A ja upravo pitam da li realna osoba s tim imenom i prezimenom postoji?
Od šume ne vidiš drvo... :kafa:

Neverovatno je da osoba od 25. godina ima samo jednu kao negde sa weba pokupljenu fotografiju...cak bi i AI poslozio bar nekoliko fotki...

A ovde imamo 1 (slovima JEDNU) fotografiju...

I NIJEDNU izjavu niti clana porodice niti prijatelja, prijateljice...

I sad ono jos cudnije...
Studentkinja od 25. godina sigurno je polagala/polozila dosta ispita...
A MI NEMAMO NITI JEDNU IZJAVU NITI JEDNOG PROFESORA...da makar kaze "Bila je dobar student, trudila se i sl."

Ama BAŠ NIŠTA NEMAMO...
Sem Informerovog narativa...
A to je vec samo po sebi sumnjivo... :ceka:

I ovo postaje kao jos jedna u nizu sumnjivih tzv misterioznih smrti...

-Pevacica iz Borce...takodje pred bitne i posle pokradene izbore...dok se narod bavio pricom o tom stravicnom zlocinu...valjda stvarnom...

-Dete iz Bora...

-Cvijan...

-I sad navodna studentkinja...

...

Neverovatno je da osoba od 25. godina ima samo jednu kao negde sa weba pokupljenu fotografiju...cak bi i AI poslozio bar nekoliko fotki...

A ovde imamo 1 (slovima JEDNU) fotografiju...

I NIJEDNU izjavu niti clana porodice niti prijatelja, prijateljice...

I sad ono jos cudnije...
Studentkinja od 25. godina sigurno je polagala/polozila dosta ispita...
A MI NEMAMO NITI JEDNU IZJAVU NITI JEDNOG PROFESORA...da makar kaze "Bila je dobar student, trudila se i sl."

Ama BAŠ NIŠTA NEMAMO...
Sem Informerovog narativa...
A to je vec samo po sebi sumnjivo... :ceka:

I ovo postaje kao jos jedna u nizu sumnjivih tzv misterioznih smrti...

-Pevacica iz Borce...takodje pred bitne i posle pokradene izbore...dok se narod bavio pricom o tom stravicnom zlocinu...valjda stvarnom...

-Dete iz Bora...

-Cvijan...

-I sad navodna studentkinja...

...
E, tako... To je razumno polje razmišljanja i odgovora i to sam pitao, ne za snove, sinhro-e i znakove u kosmosu...:P
S druge strane, ako uzmemo u obzir da je devojka zaista nastradala, zapravo i zbunjuje nedostatak interesovanje medija iz crne hronike.
I za manje zvučne slučajeve i okolnosti imamo detaljne razgovore s komšijama i rodbinom o pokojniku, dok ovde toga začuđujuće nema...
Deluje nestvarno da je baš kod nje presedan u učtivosti ili nekoj nestvarnoj zabrani komunikacije i izveštavanja kod inače nametljive i beskrupulozne 7.sile...:think:

Ovo je me sad zaintrigiralo. Studenti sa niškog filozofskog neka imaju kakve god 'oće veze sa beogradskim filozofskim, ali ja tražim sad na
https://groblja.rs
I kad ukucam Mačvanski okrug, grad Šabac, nema ni jedne čitulje sa imenom Milica Živković za prethodne dane. Ajde možda je rano, obdukcija i sve to, to može da potraje, treba sačekati.
Nego, ja na ovoj fotki što je postavio @Neno ne vidim šta piše kao njeno prezime. U redu što je fotografija blurovana, Vidi se da piše Milica, a za prezime kao da je ono neka voda poplavila, ceo indeks izgleda ko da je prežvakan.

1775175598513.png

Back