Da li je ovakav biznis moguć u Srbiji?

Redmond

Elita
Poruka
18.580

Ovo je inspirativan primer lika koji se obogatio kupujući jeftino na buvljaku brendirane komade garderobe da bi ih prodao skupo na eBay sajtu.
Interesuje me koliko je ovako nešto moguće u Srbiji. Verovatno su dometi ograničeni zbog manjeg tržišta, manje šanse da se nađe nešto kvalitetno... M? Šta mislite?

Nije drzeci se striktno videa, ali ima potencijal ako razišljaš izmedju redova, roba za 2nd-ove Npr nabavljaš iz Nemačke, u tim džakovima i sve, napraviš magacin, znaci kako to ide carinjenje i sve, dostava, treba ti neki magacin, to mozes da rentaš. E sad, tu dolazi sve i svasta, ali uglavnom je sortirano po vrsti robe. Znači džak lupam, ženske farmerke.
I sad, ti se malo edukujes, sta je dobra roba a sta ne, mada to se i zna, a i za sve postoji internet. I onda da te ne mrzi nakon svake nabavke da malo preturas po dzakovima, proberes, vratis u dzakove, pre Korone sam nesto malo imao kontakt sa tim, jednom odradio, poznanik i ja pokupili robu, on ima kamion, oni natovare u carinskoj zoni pun kamion dzakova, poznanik dovezao, ja istovario, i sednem ja da popijem koje pivo sa likom sto drzi magacin, dok taj poznanik obavi nrki posao, pa da dodje me baci kuci,
dzak se prodavao za 200E prodavnicama 2nd henda, sad je verovatno vise. On je samo pustio poruke, u pola sata, sat magacin je bio prazan, mi pijemo pivo, oni samo dolaze, iz jednog, drugog, treceg... stotog 2nd henda.
Dakle, ti proberes sta valja, ostalo rasprodas, to sta valja, vidis koliko kosta novo, i po internetu nakacis, ok e bay, al ima i nasih sajtova.
Msm, tako bi ja radio.
E sad da li mislim da je to najbolji i najlaksi i najplaceniji vid preprodaje preko interneta, ni pod razno. Cak je i petljancija do bola.

Sto se tice posla koji sam obavio, sa poznanikom sam dogovorio, koliko ce trajati? on kao max 3 sata, ja rekao ok 3000din meni?
On: ok. Ma smejurija, cekali 10 min carinu to kako vec ide, momci natovarili za par min, dovezli se do magacina za 10 ~ 15 min, ja tamo, jos jedan momak, da istovai sa mnom, a ono dzakovi laki ko pero, momak meni kao, ja sam vec radio, ja znam da sortiram ti samo, ti samo izbacuj iz kamiona, tako i bi, ma ni 10 min, ode ovaj poznanik, puf decko zuri da mu ovaj lik iz magacina 1000 din, silazim ja iz kamiona, gura i meni 1000 din, ja reko ne treba za ovo stvarno, dobar sam vec 3000. Ma uzimaj, uzmem ja 1000, pijes pivo, moze... stucemo po 2 ili 3 piva ne secam se, mislim 3, raspricalo se o svemu, jos zemljaci pa ta prica, dolazi ovaj poznanik, tek ce on, uzmi, i nema ne treba, 100E .. ja gledam, ne verujem, zemo ovo nisu dinari, znam zemo moj. Ja hvala ti ko zemi. Zamisli onda koliko je on uzeo, taj dan.

I posto je dobra prica, da zavrsim, dolazi poznanik, cutim ja, nije mi on jos dao 3000. Idemo, skrene on u pogresnom smeru, a i on je zemo, pa i njemu zemo, jesi ti pio nesto? Suprotna strana, kaze on meni, zemo uzeo sam velike pare malopre, idemo na rucak, ja njemu, zemu tamo se ide na ku*ve xD i haha i to idemo xD
Najedemo se, jeli karadjordjeve, 2 porcije obojica, kupi on i meni i sebi cigare, popili par piva, on se malo dobio pa se nabacuje konobarici, meni smesno. Nista, da me plati, kaze on, zemo, zasluzio si, 10 000 din ... nisam ga nikad pitao kolike je pare uzeo, al kamionom se dobro zaradi.
I tako ti ja bart moj uzmem pare, kao da je deda Mraz poranio. 200 E manje vise. A ono bukvalno ekskurzija bila, a ne posao.

Back