Da li je nuklearna energija čista energija? Kako energija koja je kao tempirana bomba i koja stvara nuklearni otpad koji je opasan za skladištenje može biti čista? Ja bih rekao da je čista dok se ne jave provlemi, a vi šta kažete o tome?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
S obzirom da se narodi dele na one koji imaju fuziono oružje i njihove prolazne i beznačajne podanike koji nemaju jasno sledi da je najčistija u celom Univerzumu.Da li je nuklearna energija čista energija? Kako energija koja je kao tempirana bomba i koja stvara nuklearni otpad koji je opasan za skladištenje može biti čista? Ja bih rekao da je čista dok se ne jave provlemi, a vi šta kažete o tome?
Nažalost ispada da je tako.Zato što počisti sve što je živo..
Da li je nuklearna energija čista energija? Kako energija koja je kao tempirana bomba i koja stvara nuklearni otpad koji je opasan za skladištenje može biti čista? Ja bih rekao da je čista dok se ne jave provlemi, a vi šta kažete o tome?
Oni da smeju oni bi taj nuklearni otpad slali u svemir nego ne smeju jer se plaše da će eksplodirati raketa koja nosi taj otpad.Dok ne eksplodira, relativno je čisto. Posle nije. Tu je problem i otpad. Kako ga skladištiti sa bude bezbedan hiljadama godina. Ko će to da čuva? Investitor dođe, zaradi, ode... a otpad ostaje vekovima. Naravno ničiji.
Pazi kad se ti zanosis tim pitanjem a svi oni mozgovi sirom sveta nisu dosli do zakljucka kao i ti... mozda nemaju informacije kojima ti raspolazes?Da li je nuklearna energija čista energija? Kako energija koja je kao tempirana bomba i koja stvara nuklearni otpad koji je opasan za skladištenje može biti čista? Ja bih rekao da je čista dok se ne jave provlemi, a vi šta kažete o tome?
U kom smislu skladistenje nuklearnog otpada stvara zagadjenje?Није чиста. Пре свега, постоји загађење приликом експлоатације руде урана из земље. Друго, након што се уранијум и плутонијум истроше, онда морају да се складиште негде. Све то ствара одређено загађење.
Meliot je izuzetno dobro obavešten.Pazi kad se ti zanosis tim pitanjem a svi oni mozgovi sirom sveta nisu dosli do zakljucka kao i ti... mozda nemaju informacije kojima ti raspolazes?
Vise od svih onih likova sirom sveta koji se bave tom problematikom?Meliot je izuzetno dobro obavešten.
Ljudi više ne kedu ribu sa ppdručja Fukišime koloko sam obavešten. A ni oko Černobilja ne buja život.Svuda oko nas nuklearne elektrane, ali su "stručnjaci" još u staroj Jugi ubedili
budaletine da je to izuzetno opasno, "neka se Slovenci i rvati zrače, mi smo sigurni".
Samo što sad Slovenci i rvati imaju struju za izvoz, a mi možemo da se uhvatimo
za qurac zbog takvih "stručnjaka" i budaletina koje su im verovale.
Ista mantra za idiote kao i sa litijumom...
Naptotiv, zivot oko Cernobilja buja, ziva bica u prirodi nisu svesna radioaktivnog zracenja , svestan je samo covek, te imate na youtubeu nekoliko filmova koje su napravili i ilegalni i legalni posetioci zabranje zone. Pa u tim filmovima mozete videti i ptice i sisare kako slobodno zive tamo, neometeni ljudima. Drugi par opanaka je da li su se na njihovom genomu desile DNK promene.Ljudi više ne kedu ribu sa ppdručja Fukišime koloko sam obavešten. A ni oko Černobilja ne buja život.
Pa i mi smo imali curenje u Vinči, pa su i onda i sada pili vodu iz Dunava.Ljudi više ne kedu ribu sa ppdručja Fukišime koloko sam obavešten. A ni oko Černobilja ne buja život.
Rekli bi da nemaš pojma o procesu izdvajanja litijuma.Pa sad... ako bih ustvrdila da je čistija nuklearna elektrana od ovog procesa izdvajanja litijuma ne znam šta bi drugi rekli
Nulerano gorivo koje se koristi u nuklearnim reaktorima moze biti prirodni uranijum (koristi se kod teskovodnih reaktora i usporavanjem procesa grafitnim sipkama) ili obogaceni uranijum (koristi se kod lakovodnih reaktora).Pa sad... ako bih ustvrdila da je čistija nuklearna elektrana od ovog procesa izdvajanja litijuma ne znam šta bi drugi rekli
99% sastava osiromasenog uranijuma cini U238 a njegov period poluraspada se meri milijardama godina.Nuklearni otpad je jako štetan u prvo vreme, već posle par meseci, a tek posle par godina radioaktivnost mu se smanjuje mnogo puta.
Inače osiromašeni uranijum ima manju RA od uranijuma u prirodi. Nije on problem već drugi nuklidi koji nastaju u procesu.
Černobilj je, da si ti meni živ i zdrav, danas postao prirodni rezervat, otkad nema čoveka da uništava prirodna staništa biljaka i životinja.Ljudi više ne kedu ribu sa ppdručja Fukišime koloko sam obavešten. A ni oko Černobilja ne buja život.
Nulerano gorivo koje se koristi u nuklearnim reaktorima moze biti prirodni uranijum (koristi se kod teskovodnih reaktora i usporavanjem procesa grafitnim sipkama) ili obogaceni uranijum (koristi se kod lakovodnih reaktora).
Prirodni uranijum se dobija slicnim procesom kao litijum, drobljenjem rude i hemijskim razdvajanjem (kiselinama) jedinjenja urana od drugih elemenata.
Obogaceni uran ( sem u lakovodnim reaktorima, naprimer u podmornicama ili nosacima aviona, koristi se i u oruzju) se dobija od prirodnog obogacivanjem na nekoliko nacina - difuzijom, laserima i centrifugama. Zanimljivo je da su Iranci za svoj nuklearni program obogacivanja izabrali nacin sa industrijskim centrifugama, na njih naime nisu imali sankcije.
Svetska proizvodnaj uranijumskih zutih pogaca je oko ispod 60 hiljada tona. Litijuma je duplo vise.
Likavi kao ti ne treba da gledaju onu HBO seriju o Cernobilu.Da li je nuklearna energija čista energija? Kako energija koja je kao tempirana bomba i koja stvara nuklearni otpad koji je opasan za skladištenje može biti čista? Ja bih rekao da je čista dok se ne jave provlemi, a vi šta kažete o tome?