Da li je nirvana ništavilo?

Kaze jedan kao satro razume se u nirvani ostaje i culo mirisa i culo didira i culo sluha.
Cujem vidim ali ne reagujem.
I taj kao ima dysu.
ja sam naveo da to nirvansko utrnuce moze da se opise kao anestezija
U britanici pise kad umres odes u nirvanu i nikad se vise ne rodis.Ko buda.
I sta mu to sad dodje po britanici nirvana
to nije tacno, jer odakle im to?

Kaže se da je sam Buda ostvario nirvanu kada je postigao prosvjetljenje u dobi od 35 godina. Iako je uništio uzrok budućeg ponovnog rođenja, nastavio je da živi još 45 godina. Kada je umro, ušao je u nirvanu, da se više nikada ne rodi.
To je iz britanike
О Буди има више бајки него о Деда Мразу... Лагања на тоне...

Kaže se da je sam Buda ostvario nirvanu kada je postigao prosvjetljenje u dobi od 35 godina. Iako je uništio uzrok budućeg ponovnog rođenja, nastavio je da živi još 45 godina. Kada je umro, ušao je u nirvanu, da se više nikada ne rodi.
To je iz britanike
pa ne znaju oni, pobrkali su stvari, kao i sa moksha-om, i prosvetljenje je nesto sasvim drugo od nirvane, kada je buda shvatio prirodu samsare

ostvario sa 35, pa posle usao u nju na samrti - to je moguce, ne mogu da negiram, samo kazem da je prosvetljenje nesto drugo, iz mog iskustva, a buda se prosvetlio kada je shvatio prirodu samsare, to je isto tacno, samo rekoh da to nema veze sa nirvanom

Poslednja izmena:
Britanika nije izvorno Budino učenje. Njegovo učenje čuvaju njegovi monasi.
Kao što Britanika nije ni izvor za recimo, pravoslavlje.

Al ti znaš i bolje od Isusa i Bude i Britanike.. bole tebe..
Не чувај монаси његово учење, јер оно и не постоји.. ту нема догми, историје и система, већ је све накнадно измишљано, ко муслимани за дрогираног Мухамеда, исти дедогматски калуп за фантазирање о вери...

Back