Tom Jones 1
Poznat
- Poruka
- 7.575
Za mene postoji baš zato što koncepti postoje i primenljivi su. Po tome se vidi da je ovo prromisljeno stvoren svet.Za tebe i ne postoji. Postoji samo ideja, koncept.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Za mene postoji baš zato što koncepti postoje i primenljivi su. Po tome se vidi da je ovo prromisljeno stvoren svet.Za tebe i ne postoji. Postoji samo ideja, koncept.
njegova sustina je izvan nas ali se zato njegova energija spusta do nas i u nas.Dobro, to je u svim religijama opšte mesto, da Boga zamišljamo kao čoveka.
Taj tvoj kod mene i da ga teras stapom ne ide.Ako nije dobar, poslaću ga tebi..
Postoje u konceptualnoj realnosti, a to je upravo iluzija iz koje treba da se proviri.Za mene postoji baš zato što koncepti postoje i primenljivi su. Po tome se vidi da je ovo prromisljeno stvoren svet.
Pa i to je koncept i to onaj iza kojeg viri ništavilo.Postoje u konceptualnoj realnosti, a to je upravo iluzija iz koje treba da se proviri.
nije nirvana nistavilo, i pogresno se povezuje sa moksom kod hinduista;Kao čuješ za neke istočnjačke religije i sve ti je tako novo i zabavno
i onda pljas, nirvana = ništavilo.
Da li ste samo poverovali da se zaista radi o ništavilu ili ste istražili
pravo značenje te reči?
JA, ali da sebe ne podmecem, vec evo odavde je dobro polaziste za tvoju, tj JASNINU temu, samo sto treba ispraviti ove unose, ali ima istine u njima, znaci dobra su polazista ova dva unosa [nabo sam ih iz prve, u paketu]Nije nirvana neka apstraktna ideja nego stanje svesti za koje se tvrdi da su neki dostigli.
blizu si, ali odakle izvire blazenstvo?Nirvana je utrnuće svih čovekovih želja, stanje blaženstva.
ovo si u pravu, ali zasto bi neko tezio najvecoj sreci?Potpuno je nebulozno da neko teži -"ništavilu". Podmetačina crkvenih krugova da se stvori odbojnost, al šta ćeš kad su neki naivni pa se baš lepo primili...
ne; razni su srecni zbog raznog, to je bezveze, zavisi kako smo "bazdareni", ali upitah iznad, ko kaze da je sreca smisao zivota uopste? ne kazem da trebamo da budemio nesretni, ali jel moramo bas svi da budemo srecni? jel mozemo, jel to posteno? itd... neke cak usrecuje tudja nesrecaAha, znači nemaš nikakve želje pa si srećan zbog toga?
znaci, ja mogu sve da vas dovedem do odgovora, ali trebamo da idemo postupno, i da se razumemo...2 Pre devetnaest vekova je Isus Hrist, sin ’srećnog Boga’, izneo poznatu Besedu na gori. Po Mateju 3:1—12, ova beseda je počela takozvanim „blaženstvima“. Međutim, prema grčkom jeziku, na koji je preveden izveštaj učenika Mateja o zemaljskom životu Isusa Hrista, trebalo bi da se zovu „prizivi sreće“. Čak i u izveštaju po Mateju na jevrejskom jeziku upotrebljena je jevrejska reč za „sreću“.
Pogledaj na yt neki klip od Muđe kojeg postavljacica teme voli da citira, pa ćeš videti da on najviše o sreći priča., ali upitah iznad, ko kaze da je sreca smisao zivota uopste?
ma, znam to vec, ali mnogi, vecina ako ne svi, su tako bazdareni, na srecu, i treba mala deca da budu sretna, ja to ne sporim, samo kao proka pronalazac pitam cemu ona sluziPogledaj na yt neki klip od Muđe kojeg postavljacica teme voli da citira, pa ćeš videti da on najviše o sreći priča.
Govor na gori
Isusovi blagoslovi predstavljaju namerno izvrtanje uobičajenog shvatanja "blaženstva", odnosno sreće.
znaci, ta prica se prima kod duhovno nedoraslih, ili samo dece, jer ne mozes deci da pricas da se pokaju, sta ona imaju da se kaju uopste ako su mala nemaju grehe kao odrasli? vec im pustas da budu sretna...Pogledaj na yt neki klip od Muđe kojeg postavljacica teme voli da citira, pa ćeš videti da on najviše o sreći priča.
koja se opisuje kao utrnuce, u fizickom svetu uporediva sa orgazmom, ili pak anestezijom, znaci nema dalje - -onda shvatis da je sreca samo nacin na koji se ljudi mogu nabazdariti, ali takvi kao mudja se onda nikad ne sete pokajanja, do njih nikad ne dopre hriscanstvo, jer su zarobljeni u svom sretnom bazdarenju, za koje ponavljam da nije zlo, pa deca i trebaju da budu sretna, samo ponavljam da postoji jos nesto, na drugoj strani duhovnog spektra cega se ljudi boje, lici im da je NESRECA HRISTOVA SUDBINA, POTOM APOSTOLA ITD, znamo sta su sve hriscani pretrpeli, "nisu imali srece" nikako, i tesko da hriscanstvo nudi neku srecu, zapravo nikakvu, pre ce biti nesrecu, ne mozemo da se lazemoГотама Буда је говорио: „Нирвана је највећа срећа“
Matej 11,16 | Ali kakav ću kazati da je ovaj rod? On je kao djeca koja sjede po ulicama i viču svojijem drugovima, |
Matej 11,17 | I govore: svirasmo vam, i ne igraste; žalismo vam se, i ne jaukaste. |
Čekaj, ja sad ništa ne razumem. Jesi ti bio u nirvani ili nisi?nije nirvana nistavilo, i pogresno se povezuje sa moksom kod hinduista;
ti znas vec da sam ja rekao da sam dosegao nirvanu,
JA, ali da sebe ne podmecem, vec evo odavde je dobro polaziste za tvoju, tj JASNINU temu, samo sto treba ispraviti ove unose, ali ima istine u njima, znaci dobra su polazista ova dva unosa [nabo sam ih iz prve, u paketu]
Готама Буда је говорио: „Нирвана је највећа срећа“ - tj. nastupa posle nje, zato kazemo utrnuce... kazem, trevba procistiti ove unose, samo sto se ja ne bavim vise dalekoistocnim religijama, ni njihovom praksom
Нирвана - Википедија
Pogledajte prilog 1604045
Wikipedia
https://sr.wikipedia.org › Нирвана
·Translate this page
... нирвана је њихово утрнуће, одсуство или «касније небивање«. Теравада. уреди · Теравадини тврде да је нирвана позитивна, наглашавајући њену узвишеност као ...
Мокша - Википедија
Pogledajte prilog 1604046
Wikipedia
https://sr.wikipedia.org › Мокша
·Translate this page
Мокша у будизму. уреди. Главни чланак: Нирвана. Мокша се у будизму назива нирвана (ниббана) одн. утрнуће, угашеност. Разлика у тумачењу ослобођења у хиндуизму ...
blizu si, ali odakle izvire blazenstvo?
pozvan si da iskomentarises sta sam iznad izneo, jer si ucen covek
ovo si u pravu, ali zasto bi neko tezio najvecoj sreci?
samo ti meni uperi prstom na nekoga i reci, evo ovaj je bio u pravoj, kao i za pokajanje, isto kazi, evo ovaj, posto ja ne nalazim da se oni sami javljaju, moguce da mi promicuČekaj, ja sad ništa ne razumem. Jesi ti bio u nirvani ili nisi?
I ako si bio, kako znaš da si bio u pravoj nirvani?
Pa ne znam za druge, kažu neki da su bili.samo ti meni uperi prstom na nekoga i reci, evo ovaj je bio u pravoj, kao i za pokajanje, isto kazi, evo ovaj, posto ja ne nalazim da se oni sami javljaju, moguce da mi promicu
ja mislim da sam posteno dozirao linkove i licno iskustvo, da kazemo pola-pola da ne bude da diskutujem sam sa sobom, vec da se na nesto nadovezujem, i to nesto je vecinom tacnoPa ne znam za druge, kažu neki da su bili.
Nema načina da znamo da su bili ako ne kažu.
sad upravo sam kliknuoда насупрот дукхе стоји нирвана, која је сукха (блаженство, највећа срећа).
da, pazi se, ima tamo babaroga..Pa i to je koncept i to onaj iza kojeg viri ništavilo.
Eto, još zezas umesto da pomagnes kolezi. A to si naucavala.da, pazi se, ima tamo babaroga..
Tako mi reko Muđa. Kad vidiš Tomu, zezaj ga.Eto, još zezas umesto da pomagnes kolezi. A to si naucavala.
Pričaju o sreći, ali ne uslovljenoj sreći. Srećan sam zbog toga štoPogledaj na yt neki klip od Muđe kojeg postavljacica teme voli da citira, pa ćeš videti da on najviše o sreći priča.
Tako mi reko Muđa. Kad vidiš Tomu, zezaj ga.
Ali sreća je samo koncept. A što kaže baki, nekima je sreća tuda nesreća.Pričaju o sreći, ali ne uslovljenoj sreći. Srećan sam zbog toga što
nemam želja. Blesavo.. Onda čim se želja javi postaješ ponovo
nesrećan..
Sreća je prirodno čovekovo stanje i to je nešto ka čemu svi teže.
Šta god da uradiš, radiš da bi bio srećan ili da ne bi bio nesrećan.
To možeš sam za sebe da proveriš. Kreneš da preispituješ sve
što radiš u toku dana i konačan motiv je uvek težnja ka sreći.
Kada o njoj pričamo onda je koncept, kada je doživljavamo onda je iskustvo.Ali sreća je samo koncept. A što kaže baki, nekima je sreća tuda nesreća.
A ko pita? Ako pita ego, da će da umreš. Ako pitaš ti, ne nećeSta ce se dogoditi nakon sto telo umre kada dostignete nirvanu?
Jel definitivno umres.