Da li je nirvana ništavilo?

Kao čuješ za neke istočnjačke religije i sve ti je tako novo i zabavno
i onda pljas, nirvana = ništavilo. :lol:
Da li ste samo poverovali da se zaista radi o ništavilu ili ste istražili
pravo značenje te reči?
Nirvana - Apsolutni dusevni mir

takodje sta wiki kaze https://sr.wikipedia.org/sr-el/Нирвана

Buda nirvanu opisuje kao: istinu, slobodu, najveću sreću, zdravlje, ono što ne stari, neuslovljeno, neuprljano, nepropadljivo, nemanifestovano, mirno, besmrtno, uzvišeno, predivno, čudesno, smirenje strasti, zaštitu od patnje, drugu obalu, ostrvo, zaklon, utočište.[3][4] Prema Budinom učeniku Sariputi, iskorenjivanje žeđi, mržnje i obmane se naziva nirvana.[4]

nirvana je spokoj, raj je patetično šlihtanje Isusu kroz non stop pevanje udvoričkih pesama u nebeskom horu uz stalni strah da ne pripadaš tamo i da će da te izbace.... :p
По речима Светог Александра, у будизму се „прославља највише самољубље које одриче Истинитог Бога и жели да постане бог уништивши своје постојање. Међутим, ово егоистично стремљење завршава се бесмислено: погружавањем у потпуну равнодушност према свим бићима, без мржње према једнима, без љубави према другима, потпуна равнодушности у којој нема ни било какве представе ни њеног одсуства. А такве Господ избацује из уста Својих (види Отк. 3:16).

Ali posto ti ne mislis i ne volis
emocije se osećaju kao posledica misli..telo interpretira situaciju i voju ulogu i proizvodi hemikalije naprimer za odbranu ili beg i mi to oećamo kao emocije.....ljubav nije obična emocija...ona je pre svega kad želiš nečiju dobrobit i još aktivan rad na dobrobiti tog nekog...ja sam prilično dobronameran prema svima...nije to neka ne znam kakva posvećenost dobrobiti drugih ali nije ni odsustvo toga

emocije se osećaju kao posledica misli..telo interpretira situaciju i voju ulogu i proizvodi hemikalije naprimer za odbranu ili beg i mi to oećamo kao emocije.....ljubav nije obična emocija...ona je pre svega kad želiš nečiju dobrobit i još aktivan rad na dobrobiti tog nekog...ja sam prilično dobronameran prema svima...nije to neka ne znam kakva posvećenost dobrobiti drugih ali nije ni odsustvo toga

U praznom hodu niko si i nista haha

Back