- Poruka
- 25.880
tako je. arhitekta nisi ti, već neko drugi.Rekla jedna pametna žena Branislava Božinović da treba ubiti arhitektu u sebi.
Šta znam.
Nadam se da će me ugrejati i to svetlo.
Jedared
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
tako je. arhitekta nisi ti, već neko drugi.Rekla jedna pametna žena Branislava Božinović da treba ubiti arhitektu u sebi.
Šta znam.
Jedared
Stvarno? Nisam znala da se Branislava Božinović i za religiju intreresovala.Rekla jedna pametna žena Branislava Božinović da treba ubiti arhitektu u sebi.
Šta znam.
Jedared
Buda je rekaotako je. arhitekta nisi ti, već neko drugi.
a nije baš ni da je neko drugi, ono kao došao odnekud..tako je. arhitekta nisi ti, već neko drugi.
Nirvana - Apsolutni dusevni mirKao čuješ za neke istočnjačke religije i sve ti je tako novo i zabavno
i onda pljas, nirvana = ništavilo.
Da li ste samo poverovali da se zaista radi o ništavilu ili ste istražili
pravo značenje te reči?
ja onda ceo život živim u nirvani jer razmišljam samo kad ima potrebe a normalno sam u praznom hoduDubina se postiše mirnim umom, probaj da ne misliš niočemu, uspećes na 4-5 sekundi, zamisli moć da može pola sata ili duže, eto ti nirvane.
ja onda ceo život živim u nirvani jer razmišljam samo kad ima potrebe a normalno sam u praznom hodu
ta nothing box... to je nirvana box u muškom umu ... da je Buda bio žena pojam nirvane ne bi postojao
Postoji objašnjenje za tvoje stanje..
Posmatraj svoj um i videćes da non stop čavrljaš nešto sam sa sobom.ja onda ceo život živim u nirvani jer razmišljam samo kad ima potrebe a normalno sam u praznom hodu
ja ne...ja moram da iniciram misli...normalno mi je um prazan...Posmatraj svoj um i videćes da non stop čavrljaš nešto sam sa sobom.
Pa ne iniciraš ti misli..ja ne...ja moram da iniciram misli...normalno mi je um prazan...
nego ko? kod većine misli dolaze automatski..kod mene je default stanje najčešće da nema misli...moram da se nateram da mislim o nečemu...Pa ne iniciraš ti misli..
A kako nateras sebe da volis ljude oko sebenego ko? kod većine misli dolaze automatski..kod mene je default stanje najčešće da nema misli...moram da se nateram da mislim o nečemu...
По речима Светог Александра, у будизму се „прославља највише самољубље које одриче Истинитог Бога и жели да постане бог уништивши своје постојање. Међутим, ово егоистично стремљење завршава се бесмислено: погружавањем у потпуну равнодушност према свим бићима, без мржње према једнима, без љубави према другима, потпуна равнодушности у којој нема ни било какве представе ни њеног одсуства. А такве Господ избацује из уста Својих (види Отк. 3:16).nirvana je spokoj, raj je patetično šlihtanje Isusu kroz non stop pevanje udvoričkih pesama u nebeskom horu uz stalni strah da ne pripadaš tamo i da će da te izbace....
Da aktivno razmišljaš o nečemu. To svako od nas mora da iniciranego ko? kod većine misli dolaze automatski..kod mene je default stanje najčešće da nema misli...moram da se nateram da mislim o nečemu...
meni retko svraćaju te nasumične..mora biti reakcija na nečiju misao ili na neku situaciju....možda zato i visim toliko na forumu...da ne bi bio u praznom hodu bez misliDa aktivno razmišljaš o nečemu. To svako od nas mora da inicira
sam. Da se forkusira i razmišlja. Al to nije isto što i misliti. Misli
nasumične dolaze i prolaze bez da ih ti iniciraš.
A sta ti fali u praznom hodumeni retko svraćaju te nasumične..mora biti reakcija na nečiju misao ili na neku situaciju....možda zato i visim toliko na forumu...da ne bi bio u praznom hodu bez misli
a što bi sebe terao da nekog voliš?A kako nateras sebe da volis ljude oko sebe
Pises mnogo o ljubavi zato pitam
gubim vreme na ništaA sta ti fali u praznom hodu
Ali posto ti ne mislis i ne volisne teraš sebe da osećaš ...to je nemoguće postiči...emocije su posledica misli...interpretacija tela onoga o čemu misliš...
emocije se osećaju kao posledica misli..telo interpretira situaciju i voju ulogu i proizvodi hemikalije naprimer za odbranu ili beg i mi to oećamo kao emocije.....ljubav nije obična emocija...ona je pre svega kad želiš nečiju dobrobit i još aktivan rad na dobrobiti tog nekog...ja sam prilično dobronameran prema svima...nije to neka ne znam kakva posvećenost dobrobiti drugih ali nije ni odsustvo togaAli posto ti ne mislis i ne volis
emocije se osećaju kao posledica misli..telo interpretira situaciju i voju ulogu i proizvodi hemikalije naprimer za odbranu ili beg i mi to oećamo kao emocije.....ljubav nije obična emocija...ona je pre svega kad želiš nečiju dobrobit i još aktivan rad na dobrobiti tog nekog...ja sam prilično dobronameran prema svima...nije to neka ne znam kakva posvećenost dobrobiti drugih ali nije ni odsustvo toga
Ako nema drugog kakva crna ljubavnirvana mislim nije ništavilo i praznina...samo odsustvo strasti i ruminacije i strahova...sposobnost mišljenja ostaje....odutvo ega...a kad nema ega onda ostaje samo ljubav