Да ли је неподношење Гранда жаљење за неоствареним амбицијама?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Zauz

Legenda
VIP
Poruka
53.529
Често се може прочитати,чути у интервјуима да певачи и певачице Гранда купе некретнину,обезбеде стамбено родитеље,браћу,сестре дошавши из ничега зараде паре које пре тога нису могли ни да сањају.
Освајачи су на пример са албумом за Гранд успели да се подигну из заборава.
Звезде Гранда ето те почетне генерације успели су да обезбеде себе,своје.
То је тежак посао јер има разних особа,разних ситуација,замени се ноћ за дан,ништа не гарантује да ће песме постати хитови нити да ће успети.
Постоје радни певачи и певачице,постоје они познати јавности са доста својих песама.
Народ је деценијама исцрпљен,уморан те је потребно нешто да се орасположе или нека музика за да сублимирају емоције.
Екстремно тешко се дише,живи и много много је потребно да се све издржи те наравно музика служи као својеврсни вентил за све.
Ти певачи и певачице певају најчешће дијаспори те одатле долазе све те паре,после пореза опет остаје довољно за живот који читамо да имају у медијима.
@Dijamantna је инспирисала тему,поновила флоскулу да сматра инфериорним слушаоце Гранда и супериорним слушаоце друге музике ал' није појаснила то.
Дуго,дуго постоји та флоскула али нико да је појасни детаљно ~ увек уживо,у медијима или откаче оне који питају одбијајући комуникацију или иде вређање.
Ал' интересантно је шта то мишљење значи,да је други стил музике превагнуо на пример како би намучени народ уживао у нечему што му није блиско?
Тамо неки богати успешни певачи,певачице,музичари,диригенти дошли из богатог окружења класичари нису блиски обичном животу свакодневног народа.

Данас певачи,певачице,радни певачи,радне певачице ,бендови,радни бендови имају Јутуб простор где постављају свој садржај ~ шта је данас Гранд уопште?

Poslednja izmena:
Meni je grand pozitiva
Mnogim mladim pevacima je doneo koru hleba
Uzimaju proviziju? - I treba, bolje imati 50 posto od neceg nego 100 posto od niceg.
Prilicno je skupo mladoj osobi da nesto snimi, ma koliko talenta da ima, Sejla peva sjajno oduvek
Al nije bila toliko poznata nit imala toliku dnevnicu dok nije dosla u grand

opet postenije, nego likovi na drzavnim pozicijama...a tek. lekari koji ucenjuju pacijente i zbog toga niko nikada nije odgovarao
Logično je da bi dobar lekar trebao da bude hiljadama puta bogatiji od tamo nekog pevača, glumca, sportiste pa ne bi tražio mito. A što se tiče političara, ja bih to zakonom zabranio.

Logično je da bi dobar lekar trebao da bude hiljadama puta bogatiji od tamo nekog pevača, glumca, sportiste pa ne bi tražio mito. A što se tiče političara, ja bih to zakonom zabranio.
Vidi, realno, ima lekara koji zasluzuju 100hilj evra mesecno a nemaju toliko.uglavnom hirurzi.
A ima koji ne zasluzuju ni 500 a zarade mnogo vise, rade od 8 do 12 sa sat vremena pauze

Ne gledam Grand, ali imam neke folk pesme koje rado slušam. Kao što sam već pisao, mislim da su pevači, a naročito profi sportisti bez ikakvog razloga ovoliko bogati. Nisam ljubomoran na njihovo bogatstvo (možda malčice :D), već samo kažem.
oni su odabrani da zabavljaju narod i ne placa ih narod vec sistem (ne mislim na drzavu, budzet....) . Njihova uloga je skretanje paznje stanovnistva sa istine, tacnije sa kriminalnom politikom svetskog sistema...........pa stoga i imamo odlicno placene "radnike" tipa Tom Kruz, Novak Djokovic, zvezde Granda, snajke i farme, muzicke bendove..........................fabrike zabave i razonode..................rezultate investiranja u tu medijsko-propagandnu oblast od strane sistema, vidljivi su. Narod zatupljuje i postaje odlican materijal za manipulaciju.

Za primer treba prouciti UDBA-projekat "Lepa Brena" i uticaj aktera tog projekta na svest obicnog gradjanina tadasnje Jugoslavije, u vreme kada je ta zemlja bila u ogromnoj sistemskoj krizi.

Ne gledam Grand, ali imam neke folk pesme koje rado slušam. Kao što sam već pisao, mislim da su pevači, a naročito profi sportisti bez ikakvog razloga ovoliko bogati.
to je bilo ucestalo u istoriji da odredjeni umetnici ili sportisti budu prebogato placeni ali nikada nije bilo ovako brendirano, forsirano i napravljeno za fabriku para

najjaca sila im je holivudizacija celog sveta

sto se desilo i muzickom,sportskom,zabavnom i potrosackom industrijom.
kroz 2-3 generacije im je poslo za rukom

Slušam neke starije zvezde granda,bilo je dobrih pevača.Muziku te vrste slušam u kafani uz pečenje i belo vino i nemam problem sa tim.Muzika ne zna za granice,poput sporta je i slušam šta god mi prija.
Drugo je što je ogroman broj folkera ćaci,nema više enormnih bakšiša,menjaju se vremena i oni utehu našli kod ove lopovske vlasti ali ponoviću,kada slušam pesmu ne interesuje me da li izvodjač ima obraz,da li se drogira,da li menja partnere mesečno,odakle je,koje je boje njegova koža,za koga glasa.

Ne gledam Grand, ali imam neke folk pesme koje rado slušam. Kao što sam već pisao, mislim da su pevači, a naročito profi sportisti bez ikakvog razloga ovoliko bogati. Nisam ljubomoran na njihovo bogatstvo (možda malčice :D), već samo kažem.
Не знам шта је данас Гранд нити шта се подразумева под тим кад свако има свој званични Јутуб ~ стари Гранд Тања,Стоја,Сека,Гога остали слуша се данас исто.

Новог има превише те је немогуће испратити,као да свако данас пева ~ ал' воле то у дијаспори,кад дају за порезе опет има довољно за леп удобан живот.

Не знам шта је данас Гранд нити шта се подразумева под тим кад свако има свој званични Јутуб ~ стари Гранд Тања,Стоја,Сека,Гога и то траје
већ пар деценија слуша се.
Današnji ili noviji Grand je truba,ne gledam,muka mi od žirija a izbor izvodjača je katastrofa.
Veredeli su prvih nekoliko sezona i onda su krenuli da tonu po pitanju kvaliteta

sto se tive lekara, sta je problem da otvori privatnu ordinaciju ili kliniku, pa neka onda pokaze svoj talenat, umece, strucnost i ostalo...neka naplati koliko hoce, imace klijenata, ako je strucan i naplatice

Не знам шта је данас Гранд нити шта се подразумева под тим кад свако има свој званични Јутуб ~ стари Гранд Тања,Стоја,Сека,Гога остали слуша се данас исто.

Новог има превише те је немогуће испратити,као да свако данас пева ~ ал' воле то у дијаспори,кад дају за порезе опет има довољно за леп удобан живот.
doslo do prezasicenja ponude....svi si na isti kalup, pa se izgube u masi

Кич и шунд су увек били присутни, а пошто је већина људи слабо образована, информисана Информером и опраног мозга захваљујући Пинку, ништа чудно да имамо поплаву срања које се слуша.
Гранд није изузетак, него је само још један у низу "музичких ћорсокака" у коме смо се нашли.
Забавна музика је једно велико срање.
Хип-Хоп некада и сада је срање.
Рок готово и не постоји, а пуко је одавно, поготово бендови који су били институција, и некад имали нешто паметно да кажу, сад лижу муда властима.

Култура у Србији генерално је доживела погром, и то не само у музици, него програму, кинематографији, серијама, па чак и литератури.

Back