Da li je nekulturno komentarisati hranu na negativan način?

A sta je to tacno "rostiljska kultura"

Meso peceno na zaru umesto sto je peceno u tiganju, ili rerni?

Znas, pre sporeta i ploce za pecenje, celokupno covecanstvo se hranilo ili kuvanjem hrane iznad vatre u nekom kotlicu ili direktnim pecenjem na zaru, zavisno od mogucnosti

A pre nego je covek osvojio preradu metala, tada je sve bilo na zaru.

Ne bih to nazvao "rostiljskom kulturom" nego evolucijom, ociglednom.
Ne znam, mene su u Srbiji hteli da tuku kad sam rekla da mi je roštilj odvratan i da mi je cela roštiljska kultura odvratna
A ti si pretpostavljam iz Teksasa pa je tvoja rostiljska kultura mnogo drugacija 😅😂
Razlike u rostilju na Balkanu su regionalne, ne vidim da Srbija ima ikakvu rostiljsku kulturu, al obozavam rostilj, cevape , kobasice, krilca, al obozavam i rostilj drugih kultura. Rostilj na Balkanu je neki mix onoga sto je preuzeto iz kuhinje Otomanske imperije i iz srednje Evrope.

A sta je to tacno "rostiljska kultura"

Meso peceno na zaru umesto sto je peceno u tiganju, ili rerni?

Znas, pre sporeta i ploce za pecenje, celokupno covecanstvo se hranilo ili kuvanjem hrane iznad vatre u nekom kotlicu ili direktnim pecenjem na zaru, zavisno od mogucnosti

A pre nego je covek osvojio preradu metala, tada je sve bilo na zaru.

Ne bih to nazvao "rostiljskom kulturom" nego evolucijom, ociglednom.

Ne volim ukus roštilja i propratno groktanje od piva, džaba pokušavaš da mi predstaviš upristojen roštilj

Ne volim ukus roštilja i propratno groktanje od piva, džaba pokušavaš da mi predstaviš upristojen roštilj
ne predstavljam ti nista, nemoj mi stavljati reci u usta. to je tako seljacki.

pitam sam lepo, sta je to "rostiljska kultura". nikad to pre nisam cuo. nisam upoznat da je stvar "kulture" dal meso pripremas u rerni, na otvorenom zaru, ili ga kuvas u vodi.

pivo mozes piti uz utakmicu i cips, ne moras uopste peci meso da bi pio pivo. ja recimo uopste i ne pijem pivo. nikada.

kao sto ti ne volis ukus mesa sa rostilja, neko mozda ne voli ukus kecapa, ili kupusa, ili ne jede patlidzan. ali to je licni ukus, sta se kome svidja sta kome prija, i svako ima puno pravo na to.

dakle ponovicu, voleo bi da cujem sta je to "rostiljska kultura"

pitam sam lepo, sta je to "rostiljska kultura". nikad to pre nisam cuo. nisam upoznat da je stvar "kulture" dal meso pripremas u rerni, na otvorenom zaru, ili ga kuvas u vodi.

pivo mozes piti uz utakmicu i cips, ne moras uopste peci meso da bi pio pivo. ja recimo uopste i ne pijem pivo. nikada.

kao sto ti ne volis ukus mesa sa rostilja, neko mozda ne voli ukus kecapa, ili kupusa, ili ne jede patlidzan. ali to je licni ukus, sta se kome svidja sta kome prija, i svako ima puno pravo na to.

Mani me čoveče.

Roštiljaši, nećete šetati!

Ne loži se, kralju, vidiš da je ženi dosadno i namerno piše stvari koje uz*ebavaju populaciju, to joj je 99% pisanja ovde.

Back