Da li je nekulturno komentarisati hranu na negativan način?

adelaidea

Domaćin
Poruka
3.259
Da li je nekulturno komentarisati hranu na određenom podneblju na negativan način?
Npr, da li je nekulturno reći u Sarajevu da su ćevapi overrated ili prokomentarisati u Njemačkoj da ne kapiraš zašto bi neko jeo sveže mleveno meso kao Mettbrötchen? Ili da u Češkoj kažeš da ne razumeš kako nekome može da se dopada čorba od kupusa?

Ljudi su dosta osetljivi na komentare o hrani njihove domovine.

vidi ovako da li je isto reći npr u Njemačkoj Fuj ja nikada ne bih pojela to sirovo meso, stvarno je odvratno ili Vjerujem da je ukusno ali moji okusni pupoljci nisu navikli na takve ukuse te bih ovaj obrok rado izostavila. Molim te prokomentiraj da li je sada odgovor jasniji?
Ma kapiram tvoj stav, ali da li je nekulturno reci da ne razumes kako neko zeli da jede sirovo mleveno meso koje stoji ko zna kolko dugo u pekari?

Nego, štas to rekla za Sarajevske ćevape!??

girl fight fighting GIF

Da li je nekulturno komentarisati hranu na određenom podneblju na negativan način?
Npr, da li je nekulturno reći u Sarajevu da su ćevapi overrated ili prokomentarisati u Njemačkoj da ne kapiraš zašto bi neko jeo sveže mleveno meso kao Mettbrötchen? Ili da u Češkoj kažeš da ne razumeš kako nekome može da se dopada čorba od kupusa?

Ljudi su dosta osetljivi na komentare o hrani njihove domovine.
Mozda je pre nepotrebno. Ukus je ukus, običaji podneblja, navike, način ishrane i pripremanje obroka.
Više je nepotrebno jer mi smo samo gosti, posetioci, a može i biti neumesno komentarisati.

Back