ova sam iskustva vec drugde pisao, ali evo i ovde ukratko opisa kakve vas muke, neprofesionalnost i mesetarstvo cekaju ako se uhvatite u kolo sa Viva travel agencijom.
na pocetku uredno uzese pare. sam pocetak puta, sa vodicem koji detaljno opisuje plan puta do grcke odavao je utisak profesionalne agencije...
...utisak koji je trajao do ulaska u smestaj...
bili smo smesteni u vili Jorgos. prilaz je preko nekog blatnjavog, nebetoniranog puta. mogu misliti kako izgleda kad padne kisa. na ulazu u zgradu sa svih strana viri armatura, a po nedovrsenom krovu mozete videti da ste upravo iznajmili objekat u sivoj fazi.
otvaramo vrata, a na njima pored nalepnice agencije Viva travel - sasuseni skakavac od 10cm koji tu sigurno bleji mesecima. naravno da se niko nije iscimao da ga skloni.
u sobi su nas docekali su prljavi peskiri (kojima je neko brisao pod) a sudovi koji su smesteni u kredenac su bili prljavi (soljice za kafu sa karminom, tanjiri musavi i masni, zardjali nozevi). kreveti prasnjavi. kada legnete na krevet, vasa tezina "istisne" svu prasinu iz njega, pa mozete da osetite miris smestaja koji je cekao jek sezone da bude izdat. posteljina nije smrdela, ali nije ni mirisala, i odavala je utisak necega sto se ne pere, nego se pri promeni turista samo prepegla da izgleda cisto. sve ostalo je bilo skrpljeno. po rasparenim kvakama i masnim roletnama se vidi da je gazda pred sezonu jurio po buvljaku da "ukompletira" jos jedan studio.
pogled sa terase: direktno na smece koje je nabacano na divljaka ispred zgrade. ok, pogled im je bio za oprostiti, posto je to u domenu politike "ne mora bas sve da se fotografise u oglasu", ali ovo sa sudovima je bio cist bezobrazluk. u kupatilu je tople vode bilo ukupno dva dana. posto kontejnera nema u okolini kanta za smece visine metar ipo je boravila u hodniku "vile" i smrdela ceo nas boravak. paucine na sve strane. od prozora do uglova sobe (sa paucima od 10ak cm). kupili sredstva za ciscenje (ukupno 15e) i cistili sobu ceo drugi dan. nije bas bio neki odmor.
ali definitivno najveci problem: frizider. prvo sto konstantno zuji, a nalazi se na pola metra od jastuka za spavanje. kada kazem konstantno, mislim na to da nije prestajao ni sekund. drugo, posle prvog dana smo primetili da je u sobi nenormalno toplo u odnosu na, recimo, hodnik zgrade. i ubrzo smo shvatili zasto: frizider greje (u borbi sa svojom neefikasnoscu) i zagrejavao je sobu za barem 3-5 stepeni. odmah smo ga iskljucili, da bismo mogli da spavamo normalno, ali nas je to ostavilo sa pokvarenom hranom koju smo pripremili prvog dana, i, ispostavice se, bez frizidera do kraja letovanja (radnici agencije su rekli da "ne mogu nista da urade po tom pitanju").
sve ovo smo gospodi iz agencije reklamirali tri dana zaredom, u nadi da ce nesto uciniti po tom pitanju, i jedino sto smo dobili su - cisti peskiri. stalno su nam pricali o svojoj "poslovnoj politici", kako im ona ne dozvoljava mnogo. ne krivim agentice, one su tu da rade sa kartama koje im podele, da vas uveravaju kako je to sto ste dobili vredno tih para, iako su vam u sustini izdali pomocne prostorije nekog gradilista. ali ocigledno gospoda koja u Viva travel agency odlucuju igraju na kartu "iznajmi jeftino, izdaj skupo" u zelji da namaknu sto veci profit. ne samo nasa vila, nego i barem dve od tri su bile sa znacajnim nedostacima (nefunkcionalni mokri cvorovi, npr ne rade wc solje, raspadnuti kreveti, prljav smestaj isl) i svi su se bunili ali, koliko sam cuo - sa slicnim rezultatima. bitno je da smo na kraju dobili da popunimo anketu kako bi "oni postajali bolji iz godine u godinu". dovoljno je reci da jadna agentica nije imala hrabrosti da na kraju ode i pokupi popunjene ankete. ja sam moju sazvakao od muke.
uglavnom, posle nekog vremena smo odustali od reklamacija i pokusali da spasemo kolko mozemo od svog odmora. u sobi smo boravili samo da prespavamo a hranili smo se (mnogo skuplje nego sto smo planirali) van svoje kuhinje.
u povratku smo dobili autobus koji nije imao klimu, pa smo se kuvali sve do ponoci. ulje iz kocnica je usput iscurelo pa smo na jednom stajalistu proveli dobrih 45minuta prinudno - da misko zakrpi autobus.
nemojte pociniti gresku slicnu nasoj. ili trazite smestaj sami, direktno, ili idite sa proverenom agencijom. sa Viva Travel agencijom idete na srecu. ne sumnjam da je bilo i pozitivnih iskustava, ali, ako dajem svoje pare da se odmorim, necu da rizikujem da me neciji mufljuzluk i lov u mutnom kosta odmora.