Quantcast

Da li je nasuprot ljubavi mržnja, ili ravnodušnost ?

Lady in Red

Elita
Poruka
18.487
Vrlo zanimljiva tema
Nije to tako jednostrana emocija samo mržnja ili samo ravnodušnost ili samo puf
Dok ima ljubavi ima i mržnje dakle to je pandan
Ali ravnodušnost nije suprotnost ljubavi u bukvalnom smislu te reči
Ljubavi dođu ili prođu, neke se zaborave, to je život, a svakako šta ostaje posle toga zavisi od odnosa sa tom osobom
Ljubav može da opstane ako se neguje i ako se u nju ulaže i najjače oružje za ljubav je slušanje i gledanje i naravno zagrljaj
Tako prosto a većini tako daleko
Kada se ljudi slušaju i razumeju ono drugo biće u potpunosti ljubav traje jer je svaka dalja akcija tog bića podgreva, ili izaziva bes i nervozu, ali ravnodušnost sigurno ne
Tako da ravnodušnost nije suprotna ljubavi nego znači da se nismo slušali, razumeli, upoznali, bili potpuno intimni sa onim drugim bićem i ogolili se do kraja
 

Araon

Iskusan
Poruka
6.383
Budući da je ljubav emocija, kontra može da bude samo mržnja, jer je i mržnja emocija.

Ravnodušnost je stanje, nije emocija. I to stanje dođe ili pre mržnje, ako neko nije sposoban za tu emociju ili nakon mržnje, kada shvatiš da ti više nije bitno.

I da, to što je nešto rekao neko, ko je, u nekim aspektima, smatran za genija, to ne znači da je, po automatizmu, u pravu za sve što je izgovorio, niko nije toliko pametan. A, možda ga nisi ni razumeo... Možda je hteo reći da, kad žena postane ravnodušna, to znači da te više i ne mrzi, da je sve faze prošla i da je boli uvo za tebe.
 

georgejune

Starosedelac
Poruka
155.799
Evo šta o tome kaže Dostojevski:

''Kada žena postane ravnodušna, znaćete da ste je izgubili. Nema tu ni besa, ni mržnje, a kamoli ljubavi. Kada nastupi ravnodušnost, nema nazad, nema pokajanja. Suprotno od ljubavi nije mržnja, već ravnodušnost.'' - Fjodor Mihailovič Dostojevski.

Sada se izjasnite i vi, svi, jer gledajući ono što i kako pišete imam osećaj da ste od njega pametniji, a i iskusniji … ;) Važi ?
Ja cu da je zajebem a i njega, postacu ravnodusan minut ranije
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.