Обилић
Veoma poznat
- Poruka
- 10.732
За овог сам одувек знао да је геније
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Ja na onu koju mi se sviđa i ostalu. Nebitno kog žanra. I to je naravno promenljivo.ja muziku delim na dobru i losu
Ne volim zabrane, a i sumnjam da će nešto doprineti. Neka sluša ko sta hoće da sluša dogod ne smara druge sa time.sto se mene tice hitno bih uveo ostru cenzuru na neke tipove muzike
*crime* rime - pesme koje velicaju kriminal , nasilje , drogiranje i slicno
prepacenicke- pesme koje hvale patnju na neki nacin, pesme ane bekute( prevari me , rano , bol mi stvaraj , oprastam ti ...)
Чује се по правилу од покондирених тикви нарочито из урбаних али и из руралних средина, који су склони и генерализацији, а и упрошћењу и погрешном тумачењу израза ,,народна" музика. Да су народњаци искључиво сељачка/сеоска музика није тачно, далеко од тога. Да огроман број ,,сељака", односно сељачина или сељоберчина, слуша народњаке, и квалитетне и неквалитетне, је тачно. Да су народњаци пригодан музички избор за весеља и кафане, наравно да је тачно. Таква је природа музике. По томе се не разликује превише од кантри музике.Dosta se čuje, naročito po urbanim mestima, da su narodnjaci seljačka muzika samo za veselja i "seču vena" po kafanama i svadbama.
Koliko u tome ima istine?
Preporuka da potražiš na tubi kanal Kozobar.ja volim staru izvornu. Dodje mi ko lekcija iz istorije
Gde bre nemam?Dragi ljudi vi ocigledno nemate drugih problema....blago vama
Sad naravno šta je seljak. Da li misliš na ljude koji žive na selu, koji su rođeni na selu ili je seljački izraz da odredi ljude lošijeg ukusa.Dosta se čuje, naročito po urbanim mestima, da su narodnjaci seljačka muzika samo za veselja i "seču vena" po kafanama i svadbama.
treba razlikovati
narodnu
starogradsku
novokomponovanu
licno sam ljubitelj starogradske
filozofija i nacin zivota u gradu i selu nisu isti pa prema tome narodna muzika ima drugacije znacenje u ruralnim nego u urbanim sredinama.
Nekad je bilo sramota slusati narodnjake u Beogradu.Dosta se čuje, naročito po urbanim mestima, da su narodnjaci seljačka muzika samo za veselja i "seču vena" po kafanama i svadbama.
![]()