Da li je narodna muzika samo za seljake?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
77.206
Dosta se čuje, naročito po urbanim mestima, da su narodnjaci seljačka muzika samo za veselja i "seču vena" po kafanama i svadbama.

Koliko u tome ima istine?

z2I5aWt6HJPSL3_2fMqTNznoG1W-vYcOLeb9P2KbI0uALslOOWz17WSN85tKb-2woPU

Dosta se čuje, naročito po urbanim mestima, da su narodnjaci seljačka muzika samo za veselja i "seču vena" po kafanama i svadbama.

Koliko u tome ima istine?

z2I5aWt6HJPSL3_2fMqTNznoG1W-vYcOLeb9P2KbI0uALslOOWz17WSN85tKb-2woPU
Мени је ова "урбана" аутотјун музика за сељачине..

Сељачине безобзира јесу ли са села или из града

Zanimljiva stvar na dernecima, na čoporativnim putovanjima busom npr. svi znaju sve tekstove narodnjaka, najgrlatiji budu upravo ovi što preziru narodnjake. Puno puta sam čula i u "fensi" klubovima sa živom svirkom, kad se ponapijaju ti što ne slušaju narodnjake kad viknu: MEĆI HALIDA! :D
Ja mogu slušati ama baš sve.

uspon narodnjaka je uzrok naše propasti tokom 90ih pa naovamo.
ne razumem ljude koje može da radi ta muzika, kod mene izaziva gađenje, veliku odbojnost i duboki prezir.
očigledno smo jako podeljeno društvo ali smatram da je šabanizacija srbije planski instalirana.

dok god se turbofolk zakonski ne zabrani nećemo započeti ozdravljenje kao društvo.

Zanimljiva stvar na dernecima, na čoporativnim putovanjima busom npr. svi znaju sve tekstove narodnjaka, najgrlatiji budu upravo ovi što preziru narodnjake. Puno puta sam čula i u "fensi" klubovima sa živom svirkom, kad se ponapijaju ti što ne slušaju narodnjake kad viknu: MEĆI HALIDA! :D
Ja mogu slušati ama baš sve.
Браво ћеро!

Ја живим у малој средини, а у ауту, на флешу су ми тренутно Лео Рохас, Карлос Сантана, Металика, Бон Џови, ЕКВ, Бајага и Ђорђе Балашевић. И, шта сам сад? Успут, на весељима певам уз Шабана, Љубу, Тозовца, и шта ти ја знам. А брдо рођених Београђана кад дође овамо убија са 'најсељачкијом' музиком. Тотално погрешно питање. Нема везе ни са местом рођења, ни са местом живљења.

Back