Да ли је музика из трендинга неквалитетна

bernardo

Veoma poznat
Poruka
11.480
Сада конкретно мислим на домаћи јутјуб трендинг тј 20 најслушанијих песама код нас у моменту. Сада ћу вам приложити снимак екрана песама које су код нас у тренду на јутјубу
Screenshot_20230929_084339_com.google.android.youtube.jpg
Screenshot_20230929_084346_com.google.android.youtube.jpg
Screenshot_20230929_084350_com.google.android.youtube.jpg

Војаж и девито готово сваком песмом уђу у тренд, војаж је обично први и тај урбани микс жанрова је код нас убедљиво најслушанији. Сада видим да је овде доста извођача који нису баш устаљени у тренду

Моје питање је колико је ова музика (не)квалитетна, од текстова, матрица, изведбе?

Могу само похвалити матрице и продукцију, текст и аутотјунашке изведбе су катастрофа. О текстовима да не причам.

Шта ви мислите?

Nije problem što takva muzika postoji. Ukusi su naravno različiti. Vec je problem sto se kroz medije i trendinge ta muzika forsira kao jedina. Mislim, kada ti je YT zadnji put ponudio, lupam, Tool kao opciju?
Па знаш како, не бих се баш сложио. Све друштвене мреже а поготово јутјуб има алгоритме који прате какву музику слушаш па ти такву музику и препоручују. Заправо донекле и јеси у праву, та музика је слушана највише јер је популарна и велика по бројкама, гарант. Али, опет је слушана. Не веррујем да је нико намерно форсира. Ипак, ретко кад се стварно нађе добра песма у трендингу

Nije problem što takva muzika postoji. Ukusi su naravno različiti. Vec je problem sto se kroz medije i trendinge ta muzika forsira kao jedina. Mislim, kada ti je YT zadnji put ponudio, lupam, Tool kao opciju?
Што се квалитета тиче све је од укуса али ипак разлика је написати текст који буди осећања, који има поруке, који је квалитетан и лирички и по свему и има добар утицај на слушаоце и то отпрвати или одсвирати него ставити аутотјун и певато "кола дроља гучи"

pa slušaju tinejdžeri.......
Знам да слушају тинејџери. И ја сам тинејџер још ову годину, знам шта се слуша у друштвима и по школи... Али никада нисам ни видео ни чуо ни открио зашто. Да ли виде велике бројке па се наложе, или је то више циклично? Опет, ако је неквалитетно, како долази до високих бројева?

И онда опет се поставља питање - где је квалитет у нашем трендингу?

Sve zavisi.
Uz koju si muziku odrastao. Na koju si navikao.
Recimo ja pank nikad nisam mogao da slusam. Nesto mi je u vibracijama smetalo i bukvalno mi je bila muka kad ga slusam,. ali bukvalna muka, ne figurativna.

Licno sam bio diskofil, volim rok i pop ali ne mogu da slusam ni Badrijeve drekavce. Volim metal balade ali ono sta Badri slusa je meni u istom nivou kao i ovo iz trendinga. Ne dopada mi se.

Ne postoji kulturna i nekulturna muzika, postoji samo muzika koja ti se dopada i koja ti se ne dopada a taj nivo "urbanizacije" Ja sam kao kul jer ne slusam tu vrstu muzike i sa gadjenjem se osvrcem na nju je samo malogradjanstina tih koji to pricaju.

Sve zavisi.
Uz koju si muziku odrastao. Na koju si navikao.
Recimo ja pank nikad nisam mogao da slusam. Nesto mi je u vibracijama smetalo i bukvalno mi je bila muka kad ga slusam,. ali bukvalna muka, ne figurativna.

Licno sam bio diskofil, volim rok i pop ali ne mogu da slusam ni Badrijeve drekavce. Volim metal balade ali ono sta Badri slusa je meni u istom nivou kao i ovo iz trendinga. Ne dopada mi se.

Ne postoji kulturna i nekulturna muzika, postoji samo muzika koja ti se dopada i koja ti se ne dopada a taj nivo "urbanizacije" Ja sam kao kul jer ne slusam tu vrstu muzike i sa gadjenjem se osvrcem na nju je samo malogradjanstina tih koji to pricaju.
Да али опет ту долазимо до односа укуса и квалитета. Узми да упоредиш два реп издања - Moonlight од Down Low-a, хит из 1998. који је погодио целу европу који има добру лирику, јак инструментал, јаке певачке деонице, јаке поруке... Упореди репере против расизма и песму "Shout" од Sweetboxa и она ср*њаа од репа која позивају на насиље и клошарење.

Не може сигурно компјутерски генерисан глас бити квалитетнији од правог човека који пева и погађа тонове, што је све ређе.

Evo ti primer.

Jovana Nikolic i Coby spadaju u taj trending.

Ali njihova pesma iz prve sezone Juznog vetra je odlicna, nikako za nju ne mozes reci da je seljacka, i nista joj ne fali da bi se omalovazavala.

Nego ljudi cesto vole sebe da dizu spustanjem tih stvari da bi delovali urbano.

Evo ti primer.

Ali njihova pesma iz prve sezone Juznog vetra je odlicna, nikako za nju ne mozes reci da je seljacka, i nista joj ne fali da bi se omalovazavala.

Страшна ствар сећам се. Шпица из јужног ветра. Страшна ствар.

Пази се, твоју грешку чекају❣️ Цоби је јако талентован композитор и продуцент. Жао ми је што не ради на много таквих озбиљнијих пројеката, мада је ипак на неки начин обележио српски реп и хип хоп сцену.

Evo ti primer.

Ево пустио сам баби која је музички слухиста, сва се јежи. То су они људи којима све ново не ваља. Али и они су дошли до тог закључка јер су увидели да је више овакве музике било некад него сад.

i sad da li ima koja pesma od navedene grupacije da je koliko toliko ok

možda ova

ljubavna pesma sa zagasitim fleksom mada ovde je muzika kradjena al jbg

ja samo ne znam šta bi smetalo da više snimaju pesme u ovom fazonu
Има - бресквица и хени "ко то тамо".

А чим је украдена музика ппада квалитет. Најлакше је украсти. Мада мени се та песма "ко то тамо" баш, баш допала.

Има - бресквица и хени "ко то тамо".

А чим је украдена музика ппада квалитет. Најлакше је украсти. Мада мени се та песма "ко то тамо" баш, баш допала.

čuo sam ovu pesmu daa

ono hebi ga kad pogledamo našu stariju muzičku scenu u vezi kradjene muzike pa čak i za koju su dobili autorska prava nebitno opet se dolazi na isto i pesme koje su veliki hitovi ali sa uzetom muzikom-mnogo je lakše uraditi tekst muzika je najteža da se napravi i da bude uvek različita i inovativna

čuo sam ovu pesmu daa

ono hebi ga kad pogledamo našu stariju muzičku scenu u vezi kradjene muzike pa čak i za koju su dobili autorska prava nebitno opet se dolazi na isto i pesme koje su veliki hitovi ali sa uzetom muzikom-mnogo je lakše uraditi tekst muzika je najteža da se napravi i da bude uvek različita i inovativna
Је л ми верујеш да није баш тако, кажем ти као неко ко с ебави тиме, најтеже је текст убацити у мелодију и спојити са мелодијом. Но, нема везе. Не можемо ни поредити квалитет например наше рок сцене 80тих, која је била врло слушана и "мејнстрим", у односу на данашњи трендинг

Је л ми верујеш да није баш тако, кажем ти као неко ко с ебави тиме, најтеже је текст убацити у мелодију и спојити са мелодијом. Но, нема везе. Не можемо ни поредити квалитет например наше рок сцене 80тих, која је била врло слушана и "мејнстрим", у односу на данашњи трендинг
Бреговића су нападали за крађу и плагијате ал нико то колико ја знам није доказао. Негде се стварно нађе пар тактова али не до те мере да се каже "бреговић је ископирао ову песму".

Back