ja sam stavljao šminku samo ali maskiranu na celo lice i lobanju da bih se uklopio u okolinu.cak smo jedan drugom pomagali da se lepo "nasmiskamo" nismo razmisljali o reprodukciji nego o prezivljavanju

Jel to nesto isto?
Ovo je jedina muska šminka koju priznajem
Pogledajte prilog 1858625
Mada i taj samo o reprodukciji razmislja
Ne znam u kojem si ti to ratu učestvovao u kojem je naša vojska zaduživala pigmente i flomastere. I kao idemo da izginemo ali ćemo jedan drugog pre svega toga da našminkamo da izgledamo lepo ako preživimo. Ili da budemo lepi leševi. Gledao sam to, doduše; u američkim filmovima.
Da se razumemo, apsolutno smatram da mora da se učini sve da čovek preživi, jer to je prvi i jedini cilj u sranju u kojem se zadesio. Kamuflaža je među najbitnijim elementima opstanka.
Ali da bi kamuflirao kontrast lica u odnosu na sve ostalo oko tebe, dovoljno je da se umrljaš ilovačom, ili pepelom, ili imalinom. I to sa nekoliko poteza dlanom i prstima. A to nije šminkanje.
Što se šminkanja muškaraca tiče, meni je to ok. Podržavam.
Mi muškarci imamo izuzetno ograničen dijapazon mogućnosti da uradimo nešto od sebe povodom izgleda. Napravljena je cela filozofija da se objasni zašto to mora tako da bude. Muškarci su je smislili. Sami sebe ograničavamo. Mogao bih reći da je to posledica internalizovane mizandrije, da se tako popularno izrazim.
Srbina prepoznam u stranim tv programima. To bre sve na isti kalup. Ne znam da li ste svesni, ali mi smo u ovom veku dobili i srpsku nacionalnu frizuru. Znate onu, svi je imaju.
Sad imamo šajkaču kao kapu, ali i sertifikovanu i u UNESCO-u zaštićenu frizuru. Sledeće što treba da zaštitimo je srpska brada, uredna i prilično kratka, uređena oštrim srpskim izbrijanim linijama na pola vrata ili tik ispod brade, kao i ispod jagodica pod uglom od 120 stepeni u odnosu na zuluf.
Moramo da izaberemo i nacionalnu tetovažu. Za sada se iskristalisalo samo to da Srbina krasi rukav ili polurukav. Mislim da smo na dobrom putu da standardizujemo i motive.
Lično, ne znam da li bih se šminkao. Mislim da ne. Verovatno bih to već radio da mi je palo na pamet. Ali u svakom slučaju smatram da bi muška šminka i način šminkanja trebalo da se razlikuje od ženskog. Uostalom kao i obuća što se razlikuje; ili krojevi odeće.
Možda bih izlakirao nokte, možda čak ne sve. Ali to je već isfurana priča. Malo je i krindž, što bi mladi rekli. Samo zbog toga ne bih. Ne bih mogao da podnesem da milenijalci upiru prstom u mene.