- Poruka
- 64.043
pare pare pareKako izgleda razvod u crkvi? Dobro, platiš taksu. Svuda se neke
takse plaćaju.
Al šta dalje?
i svi ovi koji su se razveli u crkvi znaju da treba takse da se plate

pare pare pareKako izgleda razvod u crkvi? Dobro, platiš taksu. Svuda se neke
takse plaćaju.
Al šta dalje?
Meni taj deo uopšte nije zanimljiv.pare pare pare
i svi ovi koji su se razveli u crkvi znaju da treba takse da se plate![]()
ne znam, nisam se venčao u crkviMeni taj deo uopšte nije zanimljiv.
Zanima me procedura. Jel ima nekog obreda i tako to...
Јесте, многи су се развелиNisam još čula da se neko u crkvi razveo.
Могуће је, људи се сете да им треба црквени развод када хоће да склопе други брак у цркви.Pa me zanima, da li postoji
i kako izgleda crkveni razvod. I da li je moguće venčati se ponovo u
crkvi nakon razvoda.
Свакако. Зато се и тражи црквени развод да би се неко поново венчао у цркви.Mislim na pravoslavnu crkvu. Mada možete dati i neke druge primere.
Ako se par venčao u opštini i u crkvi, a posle se nije u crkvi razveo,
da li se smatra da su pred Bogom još uvek venčani?
Развод је тужан чин, не постоји обред везано за то.Meni taj deo uopšte nije zanimljiv.
Zanima me procedura. Jel ima nekog obreda i tako to...
Па нису, али онда људи кукају и мисле да је Црква општина па да све може само ако имаш познанике и пријатеље на правом месту.Ponekad su flek$ibilni preko svake mer€, ako mene pitaš.
А што да нема ? Муж изнајми свој стан, жена такође, па немају ни заједницу живота ни ништа. Дакле само на папиру су венчани. И шта онда ? Дакле свако на своју страну. Нажалост.Зар има и развод у цркви?
Не ради се о томе, то је изузетак од правила.Ja videh, vencanje u crkvi usred posta. E sad mi se nismo, u crkvi, iz tih razloga, jer mesta u kafani nije bilo, al ocigledno ako bacis susku i to moze
Ne mora da znači.Развод је тужан чин
Ако је неко пребрзо ушао у брак, онда се слажем.Ne mora da znači.
Ma nema to veze sa brzinom. Ljudi se menjaju tokom života. Kad više nemate šta da razmenite zbog čega ostajati u braku/vezi? Zbog navike? Straha? Safe zone?Ако је неко пребрзо ушао у брак, онда се слажем.
ne preteruj nisi mogao videtiJa videh, vencanje u crkvi usred posta. E sad mi se nismo, u crkvi, iz tih razloga, jer mesta u kafani nije bilo, al ocigledno ako bacis susku i to moze![]()
Имаш и људе који се у животу два пута венчају са истом особом.Ma nema to veze sa brzinom. Ljudi se menjaju tokom života. Kad više nemate šta da razmenite zbog čega ostajati u braku/vezi? Zbog navike? Straha? Safe zone?
i ljude koji su u braku po trideset pedest godina a zive ko dva fikusa ali bitno je da mogu recvi da su oni kako tako ostali u brakuИмаш и људе који се у животу два пута венчају са истом особом.
Сад је развод у тренду, некад су људи трпели и нису се разводили да се по селу не би причало и да не би пукла срамота. Треба нам нека средина, да се не разводимо због ситница, али кад не иде - онда не иде. Све зависи од ситуацијеi ljude koji su u braku po trideset pedest godina a zive ko dva fikusa ali bitno je da mogu recvi da su oni kako tako ostali u braku
meni je to nekako jadnije od postenog razvoda
slazem seСад је развод у тренду, некад су људи трпели и нису се разводили да се по селу не би причало и да не би пукла срамота. Треба нам нека средина, да се не разводимо због ситница, али кад не иде - онда не иде. Све зависи од ситуације
Za pravoslavce ne znam (iako mislim da ne postoji iznimka od pravila), kod katolika je moguce, ukoliko debelo platis.Nisam još čula da se neko u crkvi razveo. Pa me zanima, da li postoji
i kako izgleda crkveni razvod. I da li je moguće venčati se ponovo u
crkvi nakon razvoda.
Mislim na pravoslavnu crkvu. Mada možete dati i neke druge primere.
Ako se par venčao u opštini i u crkvi, a posle se nije u crkvi razveo,
da li se smatra da su pred Bogom još uvek venčani?
Не слажем се, данас су људи много лабавији и много мање трпе. Погледај само број ванбрачних заједница. Колико знаш људи да су били у везама 5 + година а да немају ни један брак ? Неки људи данас пре свега презиру брак.slazem se
ne treba ljudi da se razvode zbog sitnica ali mislim da to i ne rade
kada se desi da je razvod kao zbog neke gluposti ipak se na kraju ispostavi da je problem mnogo dublji a to je bila samo ona kap
ja sam za porodicu i jako postujem zajednicu zvanu brak ali ako ne ide bolje ipak razvod, nego brak gde su u sustini oboje nesrecni i nezadovoljni
Brak ne treba da bude trpljenjeНе слажем се, данас су људи много лабавији и много мање трпе. Погледај само број ванбрачних заједница. Колико знаш људи да су били у везама 5 + година а да немају ни један брак ? Неки људи данас пре свега презиру брак.
Kako nisam? crkva, svatovi, lepa mlada i mladozenja, mora da sam sanjao ;pne preteruj nisi mogao videti
ali na forumu svi mogu tvrditi sta hoce
Čemu onda njima crkva služi? Da se slikaju sa krunom na glavi?Могуће је, људи се сете да им треба црквени развод када хоће да склопе други брак у цркви.
Jel moraju da dođu zajedno? Jel dovoljno poneti samo papir o razvodu?Развод је тужан чин, не постоји обред везано за то.
Muškarac koji ostavi ženu jer se zaljubio u drugu, ne može više nikad da se venča u crkvi.Čemu onda njima crkva služi? Da se slikaju sa krunom na glavi?
Ne znam zašto se to dozvoljava. Ako se nisu razveli na vreme,
onda im ne treba ni dozvoliti da se posle venčaju u crkvi ponovo.
Moj ujak, sad već matori deda je svojevremeno rekao budućoj ženi koja je inače bila organizator svega, povadila i sve papire umesto njega, itd "Jel' moram baš i ja da dođem na venčanje, zar ne možeš da se potpišeš i ovo umesto mene?"Jel moraju da dođu zajedno? Jel dovoljno poneti samo papir o razvodu?
То су баханалије а не свадбе...usred posta nema svadbi.
Развод не постоји као црквени обред... Код католика има да добијеш неки папирић, јер су прељубе и психо-манијаштва по браковима смртни греси од којих мора неки рез да бар једна страна не понесе духовне последице греха...A razvoda?