Da li je moguće stvoriti čudovište nalik Godzili?

Nije pitanje da li bi moglo i trebalo da se stvori tako nešto. Već, da li bi tako nešto posledicom radijacije moglo mutirati?

Pa, sigurno je da se od radijacije svašta može desiti, (što bi rekao moj drugar - kad će da mi izraste treća ruka, pa da počešem leđa ko čovek??) a verovatno i to. No, to je već "šta bi bilo kad bi bilo". Nadajmo se da će ljudska rada ostati dovoljno svesna da se ne igra u toj meri radioaktivnim stvarčicama.
 
Pa, sigurno je da se od radijacije svašta može desiti, (što bi rekao moj drugar - kad će da mi izraste treća ruka, pa da počešem leđa ko čovek??) a verovatno i to. No, to je već "šta bi bilo kad bi bilo". Nadajmo se da će ljudska rada ostati dovoljno svesna da se ne igra u toj meri radioaktivnim stvarčicama.

Nece Valika ljudska rasa ostati svesna da se ne igra sa opasnim stvarima....

Ljudi se igraju i sa mnogo opsanijim stvarima....

Takav je covekov DUH....

I tu nema pomoci....
 
Godzila je u zavisnosti od godine kada se pojavila prosla kroz ogroman broj faza, tj velicina, tezina.... Najveca je bila valjda u poslednjem Americkom hitu iz 1998 ( mozda grsim godinu ) i bila je navodno visoka 140m i teska 20000t. Tako nesto da se pojavi ili nastane mutacijom nema sanse. Varijacije u velicini postoje al tako velike NE. Najveci dinosaurus ( pronadjen ) je bio dugacak oko 45m i tezak 150t. Al su mu 2/3 isle na vrat i rep. Sada zamisli nesto sto je nastalo mutacijom gena i razvilo se do te velicine u jednoj generaciji, ili za par generacija. Nema sanse...
 
Pa postojali su otprilike toliko veliki dinosaurusi.

Godzilla ima preko 50 metara. Nista toliko veliko nije poznato.

Pored svih postojećih, voleo bih da izdvojim najmaštovitije: napad džinovske žene, napad pobesnele pene, i posebno: napad džinovskog paradajza.

Evo da dodam i dzinovsku kandzu (The Giant Claw) na taj spisak. Ideja nije kreativna kao ubilacki nastrojeni paradajz, ali je dizajn cudovista neprocenjiv.

giantclaw02.gif


Pa ima li sta lepse? :mrgreen:
 
Jedna mala digresija:
Godzila je, po originalnoj, japanskoj zamisli, hibrid gorile i kita. :lol:
I pravo ime mu je Gođira.
gojira_main.jpg

U vreme niksonove adminisracije u SAD je postojao cuveni "Paviljon P" gde su vrseni genetski eksperimenti svih vrsta.

Najstravicniji su bili ono gde se sa jajane celije skidala zastitna membrana tako da je u nju mogao da prodre i oplodi je spermatozoid svih (jako udaljenih) vrsta...

Dobijale su se NAKAZE i hibridi nikada vidjeni!

O tome je Nikson bio obavesten i on je licno izdao naredbu da se sve te nakaze uniste i da takvi eksperimenti momentalno prestanu.
 
Teorijski,pomocu genetskog inzinjeringa,sve je moguce.Ali,toliko veliko tesko.Najpre,tu je gravitacija,kojoj bi se to stvorenje moralo konstantno odupirati(sto je vece,to je teze). Samo menjanje pomocu radijacije vrsta,da budu vece ili manje,jeste moguce,jos je i dokazano,ali generalno,one su sterilne-cime znaci da ta vrsta ne zivi dalje od te prvobitne generacije.Evolucija i dalje predstavlja neistrazeno polje biologije,i za cije delovanje je potrebno nekoliko desetina hiljada godina.
Stare vrste je moguce na neki nacin oziveti,kao sto predstavlja primer divljeg goveda-auroksa,koji je izumruo originalno pre 400 godina.Ali nzm kako je moguce to izvesti sa starijim vrstama :rtfm: ,narocito dinosaurusima :roll:
 

Back
Top