Da li je moguce postati bogat od poljoprivrede?

Rasimov brat bi danas bio najbogatiji poljoprivrednik da mu nisu zaplenili laboratoriju.

hahaha da

Narkotici su najprofitabilnija grana poljoprivrede z:D

Kad je umro Rasimov brat Rasim je preuzeo posao

492901_rasim-i-seselj_ls.jpg

Moji zive na selu a ja sam pobego od "rabotu '' u inostranstvo da odmaram :D manje se radi :D A moji solidno zive, neuporedivo bolje nego radnicka klasa po gradovima u Srbiji ;)
Izvinjavam se svima sto sam skrenuo sa teme.. Tema nije moj zivot ali kad sam vec pitan da odgovorim..

Verovatno imaju storinak hektara zemlje, ili su u SNS - pa dobijaju bespovratnu pomoć i beskamatne kredite?

Ne ne moze se postatai bogat od poljoprivrede ali se moze pristojno zivjeti.Jedno vrijeme je bila dobra zarada od malina a sada je tropa.Mislim da ce cijena uzgoja ljesnjaka,sumskih jagoda,ranih tresanja,kajsija i smokava uvijek biti isplativa.

Loše misliš.
Čim se nešto počne masovnije gajiti, lopuže na vlasti odmah naprave monopol otkupa i obore cenu ispod granica isplativosti gajenja.
Tako je bilo i sa malinom.
Svih ovih godina je cena bila da imaš minimalnu, ili dobru zaradu, a ove godine se nije isplatilo ni brati je (više koštaju dnevnice berača od vrednosti nabrane maline).

Takodje proizvodnja mlijeka u nekim planinskim oblastima je moguce isplativija od onih u ravnicarskim krajevima,jer hranu ne proizvode mislim kukuruz i sojina sacma,vec prikupe kosevinu i tokom ljeta goveda su na ispasi.

Takva krava bi davala 5 litara mleka dnevno - što je isplativo do moga.
Bez kvalitetne ishrane, koja podrazumeva i ubacivanje koncentrata za goveda - nema danas ni govora o proizvodnji mleka.
A ne znam ni ko bi danas čuvao te krave po pašnjacima?
Planinska sela su prazna, sa ponekim dedom i babom od 80+ godina.

- - - - - - - - - -

треба доста земље да би се неко обогатио од пољопривреде, плус комплетна механизација и рад.
без пар десетина хектара не вреди ни помишљати на богаћење

Ma kakvi.
Danas se od poljoprivrede mogu obogatiti samo oni - koji su politički povezani i dobijaju sve žive vrste pomoći od vlasti, ili im imanje služi za pranje novca nekog iz vlasti.
Poštenim radom, u najboljem slučaju - možeš samo da životinjariš.

A šta je sa Holandijom? Jel i ona bar četiri puta bednija?

Klasican mit i zabluda. Isto i Danska.

HOLANDIJA:

GDP by sector
agriculture: 1.6%; industry: 18.8%; services: 79.6%

Labour force by occupation
agriculture: 1.2%
industry: 17.2%
services: 81.6%

DANSKA:

GDP by sector
agriculture: 1.6%; mining and quarrying: 1.2%; industry: 14.4%; utilities and construction: 7.7%; services: 75.2%

agriculture: 2.4%; mining and quarrying: 0.1%; industry: 10.7%; utilities and construction: 6.7%; services: 79.9%

--------------------------------------------------------------

MOLDAVIJA:

services: 64.8%; industry: 21.0%; agriculture: 14.2%

services: 51.0%; agriculture: 32.3%; industry and construction: 16.7%

Back