Da li je moguce da na svetu ima i ovakvih bu.da.la?

kosta1703

Veoma poznat
Poruka
13.697
Krivokapić: Crna Gora i BiH su pod pretenzijom nekih suseda
Politika - Pre 21 minut
Predsednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić ocenio je da su Crna Gora i Bosna i Hercegovina "pod pretenzijom nekih svojih suseda".

"U Beogradu je skoro izašla publikacija Evropskog pokreta. Za nas, koji smo bili više upućeni, Evropski pokret je bio simbol najviše građanske svesti u Srbiji, tokom najtežih vremena. Izašla je knjiga koja jasno govori da treba učiniti sve da se umanji uticaj novonastale nacije u Crnoj Gori, Crnogoraca", kazao je Krivokapić u intervjuu za Radio "Slobodna Evropa".

Krivokapić je ocenio da je zabrinjavajuće to što takve stavove ima organizacija koja se smatra građanskom.

"Kada se to štampa u građanskom delu Srbije, onda vam je jasno da ta politika nije u povlačenju, nego da samo menja na modalitetu, ali sa istim stepenom namere i destruktivnosti", kazao je Krivokapić.

Predsednik crnogorskog parlamenta ocenio je da je uzrok problema u nedostatku demokratije.

"Izvorište je u nesposobnosti da se u svojim državama napravi demokratija. Kada nemate demokratiju u svojoj državi, morate da se bavite nacijom. Onda se izvoze ideje iz 18. i 19. veka, kao i ideje četničkog pokreta", naveo je Krivokapić.

Prema njegovim rečima, Crnoj Gori je, ipak, lakše nego Bosni i Hercegovini da se odupre uticaju Beograda jer iza sebe ima milenijumsku državnost.

"Crna Gora ima jaku posvećenost svojih manjinskih naroda državi. Sve to čini korpus veće obrambene snage prema bilo kojoj agresiji, posebno prema velikosrpskoj agresiji, koja je kontinuirana. Mislim da imamo i duže državničko iskustvo u Crnoj Gori", ocenio je Krivokapić.

http://vesti.krstarica.com/index.ph...sifra=956d31260961058ee763a6760f62aedb&lang=0
 

gost 182607

Veoma poznat
Poruka
10.984
Prema njegovim rečima, Crnoj Gori je, ipak, lakše nego Bosni i Hercegovini da se odupre uticaju Beograda jer iza sebe ima milenijumsku državnost.


l]

Stizu! :lol:

large
 

Top