Да ли је могућа нова љубав после сломљеног срца?

dragi bogarte, kad sam imala svoje slicne krvave teme ovde cula sam slicne komentare- da je sve vezano za moju sujetu i tvrdoglavost i statijaznam.
neki ljudi ne razlikuju sujetu od iskrene ljubavi, tj patnje, bola. mozda nisu zaista doziveli bas bas pravu ljubav. nebitno. ali strasno je kada neko ne pokaze mrvicu osnovne ljudske empatije prema nekome ko prolazi kroz nesto jako bolno.
to ti je kao kad neko ima tesku saobracajku, a neko mu dodje u posetu u bolnicu i kaze: e budalo, sto nisi gledao gde vozis? tako ti i treba!
svi smo razliciti i svi razlicito reagujemo na druge ljude. neraumevanje isto tako logicno kao i razumevanje drugih.

Znam da aludiras na mene, Kojicu i jos poneke.
Ti jesi sujetna i tvrdoglava, a ne sporim da su tvoja osecanja bila prava.
Ja iz svog licnog primera ne verujem da je mnogo mazenja, pazenja i stavljanja melema na rane korisno.
Koristan je samo sudar sa realnoscu, a to je da tu osobu libo pedu za tebe, jer da nije tako sve bi bilo drugacije.
Bogart je sada u akutnoj fazi, ali kao i sve normalne, proci ce i njega....proslo je i nas, proslo je tolike muskarce i zene.

Dragi Bogarte, ja sam skoro shvatila da je ceo zivot borba sa egom (da se manemo sad sujete) i to je neodvojivo sa ljubavlju koju osecamo prema nekome. Gde ces veci udar za ego, kad tvoje ja nije voljeno od tako divne osobe koju je izabrao tvoj ego? Coveka moze da boli samo ljubav prema samom sebi, jer ljubav prema drugome ne moze nista da ugrozi ako je stvarno ljubav, osim ljubavi prema samome sebi. Samo ego pati, to nema veze sa tim da li si ili nisi egoista, laksi ili tezi, verovatno i nisi veliki, jer najgori egoisti ne pate, bar im to ne dopire do svesti, oni bol odstranjuju hirurski. Patnja ti je blagoslov, dobija je onaj koji ima sanse da se razvije. Iskoristi sansu i izadji na visi nivo, sa novim pogledom na stvarnost. U suprotnom i vrlo je moguce da ce sve da ti se ponavlja do u beskraj ili se nece desiti vise nikad.

Dragi Bogarte, ja sam skoro shvatila da je ceo zivot borba sa egom (da se manemo sad sujete) i to je neodvojivo sa ljubavlju koju osecamo prema nekome. Gde ces veci udar za ego, kad tvoje ja nije voljeno od tako divne osobe koju je izabrao tvoj ego? Coveka moze da boli samo ljubav prema samom sebi, jer ljubav prema drugome ne moze nista da ugrozi ako je stvarno ljubav, osim ljubavi prema samome sebi. Samo ego pati, to nema veze sa tim da li si ili nisi egoista, laksi ili tezi, verovatno i nisi veliki, jer najgori egoisti ne pate, bar im to ne dopire do svesti, oni bol odstranjuju hirurski. Patnja ti je blagoslov, dobija je onaj koji ima sanse da se razvije. Iskoristi sansu i izadji na visi nivo, sa novim pogledom na stvarnost. U suprotnom i vrlo je moguce da ce sve da ti se ponavlja do u beskraj ili se nece desiti vise nikad.

E sad je gotov, stvarno...:(

... али баш сломљеног, кад много времена мора да прође? Већ ми неколико пута говоре "добродошао у клуб", па ме интересује да ли је неко успео да се из њега изађе и како?

.

to se i ja pitam :(
cini mi se da nije

ja sam u braku u kome nisam srecna li ga volim...tesko kako god okrenes

To nema nikakvog znacaja za temu, ovakva iskustva su opste mesto i medjusobno su nalik jedna drugom.Ono sto je bitno, napisano je, naravoucenije iz mog iskustva. I ne smaraj me vise.

vidim da si tolerantna i prema konverzaciji na forumu...uvlaciti se u tvoju guzicu nema sanse...ako nisi spremna na dijalog i iskrenost onda ne ostavljaj prostodusne postove o patnji

Back