Да ли је могућа нова љубав после сломљеног срца?

a da..tu se slazem..kad shvatis da je mit o jednoj ljubavi za ceo zivot samo mit, onda je sve mnogo lakse...
sreca , i ljubav ako mogu dodati, prate hrabre..:)
Sad cu da razocaram i postavljaca teme, ali ja vec neko vreme ne spadam u te hrabre, mozda zato sto nemam ni srece, tako da se zaljubljujem iskljucivo virtuelno, a i to mi ne ide...kad je neko "grbav" ne postade "heroj"...:)

@dzordz
uh..to je kao da pitas sta ti vise treba, sunce ili kisa..
ne znam. znam da na ljubav u sebi mogu uticati..cuvati je, negovati, posvecivati joj se..
dok na ljubav u nekom drugom nekad jednostavno ne mozes uticati..ma koliko zelio, ma koliko ti stalo..
ali, s druge strane, biti voljen od strane nekog koga ne volis, nije nikakvo postignuce..vec opterecenje...
ono sto zaista verujem, je da ljubav, prava ljubav, nikad nije jednostrana..jednostrana moze biti zaljubljenost, zaludjenost, zanesenost, ocaranost...
ljubav podrazumeva interakciju, poznavanje osobe koju volis, uzajamno davanje..

Pusti ti sto je neko zaljubljen..pa te opterecuje..ako te voli znaci da ste nesto prosli..ne moze te voleti tek tako..ako biram..jedino mogu zavoleti nekoga ko mene voli.

... али баш сломљеног, кад много времена мора да прође? Већ ми неколико пута говоре "добродошао у клуб", па ме интересује да ли је неко успео да се из њега изађе и како?

Заволео сам једну особу од које ми љубав није узвраћена толико јако и потпуно као ниједну другу особу са којом је и било обостраних осећања. Убеђен сам да кад ме ово на крају прође, и кад се затворим, да нешто тако интензивно ни према коме више нећу осетити и то ме ужасава...

Uvek kada sam se zaljubila to je bilo zauvek! Da li ti to nešto govori? Pati dok ti prija, pa otplivaj dalje. Videćeš, možeš voleti onoliko puta koliko si sposoban za ljubav. A neko nikada i nije istinski voleo, šta misliš koliko je taj siromašan? Budi srećan jer imaš sposobnost da voliš, pa makar to bila i samo ova jedna ljubav u tvom životu, znaš da si voleo! A neće ostati jedina, veruj mi.

... али баш сломљеног, кад много времена мора да прође? Већ ми неколико пута говоре "добродошао у клуб", па ме интересује да ли је неко успео да се из њега изађе и како?

Заволео сам једну особу од које ми љубав није узвраћена толико јако и потпуно као ниједну другу особу са којом је и било обостраних осећања. Убеђен сам да кад ме ово на крају прође, и кад се затворим, да нешто тако интензивно ни према коме више нећу осетити и то ме ужасава...

pa trebace ti dosta vremena
ali moci ces da volis i to jako
a secanje na tu ljubav bice ti propraceno osmehom ma koliko ti se to sad cinilo nemoguce
ja sam tako volela
i volim opet
a onda nisam verovala da cu moci
bila sam uzasnuta kad sam shavtila da sam u takvoj intenzivnoj ljubavi usamljena
posle niza godina saznala sam da nisam bila usamljena i da je ta druga osoba volela puno, ali je bilo kasno
moja ljubav je iscilila
ali verujem da znam kako ti je
hm to je zivot
ne daj se
pati
nema ti druge i nema ti pomoci
a onda mic po mic ponovo ces se radovati jutru i svemu i nekom drugom
to je to
ko nije doziveo ne zna koliko boli a boli u p m

Ne samo da je moguca, nego ces posle samom sebi biti smesan zbog koga ti je srce navodno bilo slomljeno. Obicno nas boli sujeta, a kad to savladas, srce samo poraste jos vece i spremno je za prave pravcate stvari. :P

Vidi mene kako sam vesela.Zivoooot je leeeeeeep! :lol:

meni se ipak nije dogodilo da posle sam sebi kao budem smeshan.
i dan danas kapiram sta se tu deshavalo i skroz kontram sebe shto sam se tada bio smorio:)
chak mi, pomalo, i danas opet bude i polu-neprijatno kad se setim toga.

doduse, posle smo opet bili zajedno, neko vreme, pa je i ispalo okej:) mada, i dalje mi je sve to..chudno..hm.

elem, moj savet za temu- shto vise devojcica kojim ces privremeno zatrpavati krize, i odsecanje dotichne iz zivota, skroz.
na kraju, zaboravices je ili kad ti se sa nekom novom osobom to isto desi, ili kad odlepish.
anyway, druze, odlepljivaces ponovo:)

hto vise devojcica kojim ces privremeno zatrpavati krize[/B], i odsecanje dotichne iz zivota, skroz.

Nisi mu dobar savet dao, ZATRPAVANJE je samo zatrpavanje, to je gomilanje negative iz koje proizilazi obicno neka vrsta psiholoske devijacije. Prvo treba da se od negativnih osecanja OSLOBODI, da ih RAZRESI, da bi mu bilo koja naredna veza vredela. A mislim da Bogart nije u fazonu da sad jurca od ribe do ribe i leci svoje slomljeno srce. A i to je tek tragikomicno.

Život je sve nešto iz početka.
Juče i prekjuče sutra ne vrede.
Nema na svetu dva ista petka,
dve iste nedelje,
dve iste srede.

Pa čemu onda razočaranja?

Ako je jedna ljubav - ćorak,
Odmah se drukčije i lepše sanja.
I kad si najviše tužan i gorak
nekih se novih očiju setiš
i shvatis da letiš, divnije letiš.

Ko je to video da dečak pati?