Da li je Mihael - Isus Hrist

aeternum

✿ forever and ever ✿
Poruka
26.098
Evo moja analiza Biblijskih citata o tome ko je Mihael

Isus Hrist
je iznad andjela njihov predvodnik
On je posebne vrste, Bozji Sin

Biblijski dokazi zasto je Miahel nebesko ime za Isusa.
Mihael znaci "ko je kao Bog".
ne Bog, nego KAO Bog.

Jedino je Isus Hrist najblizi Bogu u svemu, kao Bozji SIN < Jedino je on kao Bog.

Mihael je ime Isusa na nebu pre nego je dosao na Zemlju,

zato njegovi ucenici to ne govore.
Dakle ime Mihael je njegovo nebesko ime...
Na Zemlji je Isus Hrist.
Zato se cesto kaze covek Isus Hrist. Iako on nije covek po svojoj prirodi, nego duhovno bice, jer je bio na Zemlji kao Isus Hrist,.

1. Petrova 3:21, 22
21 Ono što je time bilo predočeno i vas sada spasava,a naime, krštenje
(koje nije uklanjanje telesne nečistoće, nego molba upućena Bogu za čistu savest),
na temelju uskrsenja Isusa Hrista.
22 On je Bogu zdesna, jer je otišao na nebo, i podloženi su mu anđeli i vlasti i sile.
Biblija kaze da je Isus Hrist iznad andjela, njihov je predvodnik.

iz same Biblije se vidi da je Isus Mihael.
Dalje u Danilu 10 :13 pise
Ali knez persijskog kraljevstva stajao mi je na putu dvadeset i jedan dan,
i gle, Mihailo,* jedan od najviših knezova, došao je da mi pomogne. A ja sam ostao tamo kod persijskih kraljeva.
Okolni citati ili reference su stihovi koji se odnose na Isusa Hrista

dakle sama Biblija nam daje odgovor ko je Mihael.
ovo su te reference:
Isus je rekao
:
(Jovan 17:5) A sada ti, Oče, proslavi mene kod sebe slavom koju sam imao kod tebe prije nego je svet postao.
(Kološanima 2:10) I tako po njemu, koji je glava svake uprave i vlasti, imate puninu svega.
(1. Petrova 3:22) On je zdesna Bogu, jer je otišao na nebo, i podloženi su mu anđeli i vlasti i sile.

Dakle Biblija nam kaze da se ti stihovi odnose na Isusa
Dakle samo izucavanjem Biblijskih citata dolazimo do istine.
Jer Biblija sama sebe tumaci.
------------------------------------------------------------------
Evo jos dokaza Biblijskih da je Mihael nebesko ime Isusa
Otkrivenje 12
Otkrivenja 12:7-12

7“I izbio je rat na nebu: Mihael i anđeli njegovi borili su se sa zmajem. I zmaj se borio,
i anđeli njegovi, 8 ali nije nadvladao. I nije se za njih više našlo mjesta na nebu.
9 I bio je zbačen veliki zmaj, prazmija, koji se zove Đavo i Sotona, koji zavodi sav svet.
10 I začuo sam jak glas na nebu kako govori:
“Sada je nastalo spasenje i moć i kraljevstvo Boga našega i vlast Hrista njegova,
jer je zbačen optužitelj braće naše, koji ih je dan i noć optuživao pred Bogom našim!
11 A oni su ga pobijedili krvlju Janjetovom i riječju svjedočenja svojega i nisu ljubili život svoj ni
onda kad su se suočili sa smrću.
12 Zato veselite se, nebesa i vi koji prebivate u njima! Teško vama, zemljo i more,
jer je Đavo sišao k vama, silno gnjevan, znajući da ima malo vremena!”
Bio je zbačen na zemlju,+ a s njim su bili zbačeni i njegovi anđeli.

Evo vrlo je jednostavno
Mihailo i njegovi andjeli borilI su se za Satanom i njegovim demonima, Pobedio ga je i zbacio.

Iz konteksta u Otkrivenju vidimo iz ostalih citata da je upravo Isus Hrist Taj koji se bori protiv Satane Djavola
i njegovih demona

I nakon zbacivanja Isus Hrist je taj koji postaje kralj Bozjeg kraljevstva na nebu. Otkrivenje 12: 1

Ko bi bio kralj Bozjeg Kraljevstva nego sam Isus Hrist.
To niko drugi ne moze biti.

Iz Biblije se zna da Bog daje Isusu da se Bori sa Satanom.
Isus je onaj koji je na belom konju
I koji se bori protiv satane i demona.,

Otkrivenje 6 :2 I pogledao sam, i gle — beli konj i na njemu jahač koji je imao luk. I dana mu je kruna te je izašao pobeđujući i krenuo u konačnu pobjedu.
(Otkrivenje 14:14) I pogledao sam, i gle — bijeli oblak, a na oblaku sjedi netko kao sin čovečji, sa zlatnom krunom na glavi i oštrim srpom u ruci.
(2. Solunjanima 1:7 a vama, koji trpite nevolju, da donese olakšanje, kao i nama,
kad se s neba pojavi Gospodin Isus sa svojim moćnim anđelima

Mateja 24:30, 31; 25:31) prorice da ce Isus doci sa svojim andjelima da izvrsi Bozju volju

30 Tada će se na nebu pojaviti znak Sina čovječjega. I tada će proplakati sva plemena zemaljska.
I vidjet će Sina čovječjega kako dolazi na oblacima nebeskim sa silom i velikom slavom.
31 I on će poslati anđele svoje uz glasan zvuk trube i oni će skupiti izabrane njegove s četiri strane svijeta, s jednog kraja nebesa do drugoga.

Dakle MIhael je Isus Hrist.

Odakle potice ovo posebne vrste.
Iz toga da je iznad andjela, posebne je vrste
posto je Samo njega Bog JHVH stvorio direktno
a sve ostalo je stvorio preko Isusa

Kolosanima 1:14-16

15 Он (Isus ) је slika nevidljivog Boga, prvenac svega sto je stvoreno.
16 Јеr је preko njega sve bilo stvoreno na nebesima i na zemlji, vidljivo i nevidljivo,
bilo da su to prestoli ili uprave ili poglavarstva ili vlasti.
Sve je stvoreno preko njega i za njega.
17 Оn je pre svega drugog i sve je preko njega postalo.

ili Kološanima 1:15 On je slika nevidljivog Boga, prvorođenac svega što je stvoreno

Poslednja izmena:
Iz toga da je iznad andjela, posebne je vrste
posto je Samo njega Bog JHVH stvorio direktno
a sve ostalo je stvorio preko Isusa

16 Јеr је preko njega sve bilo stvoreno na nebesima i na zemlji, vidljivo i nevidljivo,

ili Kološanima 1:15 On je slika nevidljivog Boga, prvorođenac svega što je stvoreno
Pa i Gavrilo je iznad svih andjela
I to ne znaci da je posebne vrste ako si iznad nekoga.
Tvoj sef je iznad tebe i to sada treba da zbaci da je on posebne vrste, ne tvoje?
Naravno da ne.
Biti iznad nekoga ne znaci da si ili nisi posebne vrste.
Sto znaci da je rec POSEBNE VRSTE koju si navela ne biblijsjka i izmisljotina kule.
A ti kazes drzite se samo biblije?
Kada na primer ti tumacis trojstvo, tvoj glavni argument je da rec trojstvo ne postoji u bibliji i kao zato otpada trojstvo.
Dok kada tebi treba i kuli, to onda znaci kao jak argument.

Ovde se jasno vidi ne postenje u tumacenju i postupanju.
I razliciti arsini.
Na delu nazovi teokratski nacin ratovanja.
U stvari kulino odobrenje svedocima da primenjuju manipulacije u korist kule.

Biblija nigde ne kaze da je Isus stvoren.
To je jos jedna izmisljena rec u samo jednom tvom postu.

Koristis rec ptvenac jer je to prevod i lako je neupicenima dati pogresan dojam da je rec o stvaranju.
Medjutim i to je manipulacija kule.
U samom kontekstu se vidi da je Isus zacetnik stvaranja, on je stvarao, zapoceo stvaranje.
Samo Bog moze da stvara, nikada stvorenje.

Tekst sam kaze da je prvenac svega STVORENOG a ne prvi stvoren.

On je zapoceo stvaranje.
I 16 stih nam potvrdjuje da je on sve stvorio sto je kontekst cele price.

Pored svega si navela kulin izmanipuliran tekst koji zeli da umanji da je Hristos stvarao, da je on sam Tvorac.
Tvoj tekst kaze PREKO NJEGA.
Je stvoreno.
Aludira na to da on nije tvorac.
Dok tacan tekst jasno kaze da je on tvorac.
Kolosanima 1,16Jer kroz njega bi sazdano sve što je na nebu i što je na zemlji, što se vidi i što se ne vidi, bili prijestoli ili gospodstva ili poglavarstva, ili vlasti: sve se kroza nj i za nj sazda.

Zasto ovo radi kula sa tekstom?
Zato jer je ocigledno svesna da samo Bog moze da stvara ne stvorenje.
Ako prevede tacno, videce se da je Hristos Tvorac, Bog.
I to bi onda navelo mnoge da posumnjaju u kulino tvrdjenje.
Ublazenim tekstom se pokusava da se izbegne ta neugodnost da je Isus Tvorac, i za kulu i za svedoke.
Dakle tri manipulacije u jednom postu?
I to sebe zove tumacem biblije?

Tvoj sef je iznad tebe i to sada treba da zbaci da je on posebne vrste, ne tvoje?
Naravno da ne.
Biti iznad nekoga ne znaci da si ili nisi posebne vrste.
Sto znaci da je rec POSEBNE VRSTE koju si navela ne biblijsjka i izmisljotina kule.
A ti kazes drzite se samo biblije?
Kada na primer ti tumacis trojstvo, tvoj glavni argument je da rec trojstvo ne postoji u bibliji i kao zato otpada trojstvo.
Dok kada tebi treba i kuli, to onda znaci kao jak argument.

Ovde se jasno vidi ne postenje u tumacenju i postupanju.
I razliciti arsini.
Na delu nazovi teokratski nacin ratovanja.
U stvari kulino odobrenje svedocima da primenjuju manipulacije u korist kule.

Biblija nigde ne kaze da je Isus stvoren.
To je jos jedna izmisljena rec u samo jednom tvom postu.

Koristis rec ptvenac jer je to prevod i lako je neupicenima dati pogresan dojam da je rec o stvaranju.
Medjutim i to je manipulacija kule.
U samom kontekstu se vidi da je Isus zacetnik stvaranja, on je stvarao, zapoceo stvaranje.
Samo Bog moze da stvara, nikada stvorenje.

Tekst sam kaze da je prvenac svega STVORENOG a ne prvi stvoren.

On je zapoceo stvaranje.
I 16 stih nam potvrdjuje da je on sve stvorio sto je kontekst cele price.

Pored svega si navela kulin izmanipuliran tekst koji zeli da umanji da je Hristos stvarao, da je on sam Tvorac.
Tvoj tekst kaze PREKO NJEGA.
Je stvoreno.
Aludira na to da on nije tvorac.
Dok tacan tekst jasno kaze da je on tvorac.
Kolosanima 1,16Jer kroz njega bi sazdano sve što je na nebu i što je na zemlji, što se vidi i što se ne vidi, bili prijestoli ili gospodstva ili poglavarstva, ili vlasti: sve se kroza nj i za nj sazda.

Zasto ovo radi kula sa tekstom?
Zato jer je ocigledno svesna da samo Bog moze da stvara ne stvorenje.
Ako prevede tacno, videce se da je Hristos Tvorac, Bog.
I to bi onda navelo mnoge da posumnjaju u kulino tvrdjenje.
Ublazenim tekstom se pokusava da se izbegne ta neugodnost da je Isus Tvorac, i za kulu i za svedoke.
Dakle tri manipulacije u jednom postu?
I to sebe zove tumacem biblije?
Gde pise da je Gavrilo iznad svih andjela.
Koliko znam iz Biblije Gavrilo iliti Gabriel je andjeo.

(Danijel 9:21) i dok sam još izgovarao molitvu, onaj čovjek Gabrijel, kojeg sam vidio u viđenju na početku, shrvan umorom, došao je k meni u vrijeme prinošenja večernjeg žrtvenog dara.
(Luka 1:19) Anđeo mu je odgovorio: “Ja sam Gabrijel, koji stoji pred Bogom. Poslan sam da govorim s tobom i da ti objavim ovu dobru vijest.
(Luka 1:26) Kad je bila u šestome mjesecu trudnoće, Bog je poslao anđela Gabrijela u galilejski grad imenom Nazaret

Dakle Biblija kaze da je Gabrijel andjeo.

Ne mozes porediti duhovna bica susa sa sefom.
Isus Hrist dok je bio na nebu je duhovno bice
a posebne vreste jeste jer je samo ON STVOREN DIREKTON OD STRANE BOGA JHVH
i to ga cini DUHOVNIM BICEM POSEBNE VRSTE
A SVE OSTALO JE STVARANO PREKO ISUSA - I ANDJELI
To je tako prema Bibliji.

za protiv trojstva postoji mnostvo Biblijskih dokaza
a takodje i jeste dokaz da se trojstvo i ne spominje u Bibliji koja je Bozja rec
dokazi: KLIKNUTI NA SPOJLER
Evo sta kaze Bozja rec ko je Bog a ko Isus Hrist.

Sto se tice trojstva ono je pagansko ucenje a ne Bozje i crkva ga je uvela
tek 325.ne kada je Car Konstantin koji je paganin proglasio Isusa Bogom.
Dakl;e to je jeres.

Bog je jedan i on je JHVH Jehova Boga
a Isus Hrist je njegovo stvorenje, Sin Bozji.

Njegov prvorodjeni jedinorodjeni sin.

Biblijski dokazi

Bog se ljudima predstavio kao JHVH Jehova

2. Mojsijeva 3:15
Bog zatim reče Mojsiju: „Ja sam Jehova.
Ja sam se pojavio Avrahamu, Isaku i Jakovu kao Bog Svemoćni,
ali svojim imenom Jehova nisam im se objavio.

2 Mojsijeva 20

2 “Ja sam Jehova, Bog tvoj, koji te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropske.
3 Nemoj imati drugih bogova uz mene.

Psalam 83:18 da bi se znalo da si jedino ti, kojemu je ime Jehova,
Svevišnji koji je nad svom zemljom!

Psalms 83:18

That men may know that thou, whose name alone is JEHOVAH, art the most high over all the earth.

- King James Bible "Authorized Version", Cambridge Edition

"Jer jedan je Bog, i jedan posrednik između Boga i ljudi, čovek Isus Hristos (1. Timotiju 2:5)

Dostojan si, Jehova, Bože naš, primiti slavu i čast i moć, jer si ti SVE stvorio i tvojom voljom sve postoji i stvoreno je.
” ”(Otkrivenje 4:11)

Jovan 3: 16 Jer Bog je toliko voleo svet da je dao svog jedinorođenog Sina,
da niko ko iskazuje veruu njega ne bude uništen, nego da ima večni život

Isus je Bozji Sin, posebne je vrste jer je Bog JHVH njega provog i direktno stvorio.
A sve ostalo je stvarao preko njega.

Kolosanima 1
15 Он (Isus) је slika nevidljivog Boga, prvenac svega sto je stvoreno
.

ako ih rangiramo po velicini i vaznosti
1. prvi je Bog JHVH Jedini pravi zivi Bog
2 Isus Hrist - Bozji Sin
3 andjeli

Dakle Isus je stvoren pre svega ostalog...
Bog je PRVO STVORIO ISUSA NA NEBU KAO DUHOVNO STVORENJE.

On je “prvorođenac svega što je stvoreno”. On je “početak Božjih dela stvaranja”, a postojao je čak i prije nego što je stvoren materijalni svemir (Kološanima 1:15; Otkrivenje 3:14).

Otkrivenje 3:14 Anđelu skupštine u Laodiceji napiši: Ovo govori Amen, svjedok vjerni i istiniti, početak Božjih dela stvaranja

Jovan 3: 18 Ko veruje u njega, neće biti osuđen. Ko ne vjeruje, već je osuđen, jer nije verovao u ime jedinorođenog Sina Božjeg.

Jovan 1:2 On (ISUS ) je u početku bio kod Boga.
2 Sve je postalo preko njega i bez njega nije postalo ništa.

dakle jasno pise za Isusa da je
početak Božjih dela stvaranja Otkrivenje 3:14
prvenac svega sto je stvoreno Kolosanima 1:15
a preko njega je sve ostalo stvoreno... Kolosanima 1:16

Dakle u Bibliji jasno pise da je Isus Bozji Sin.

1. Kušač mu se približi i reče mu: Ako si Sin Božji, zapovedaj da se ovo kamenje pretvori u hlebove. (Matej 4:3)
2. i reče mu: Ako si Sin Božji, skoči dole, jer je napisano: "Anđelima svojim zapovediće za te, i oni će tebe na ruke uzeti, da gde nogom svojom za kamen ne zapneš." (Matej 4:6)
3. Oni koji bejahu u lađi približiše se Isusu i pokloniše mu se, govoreći: Zaista si ti Sin Božji! (Matej 14:33)
4. Prvosveštenik mu reče: Zaklinjem te živim Bogom da nam kažeš jesi li ti Hristos, sin Božji. (Matej 26:63)
5. i govoreći: Ti koji hram razvaljuješ i za tri dana opet sagrađuješ, pomozi sad sam sebi! Ako si Sin Božji, siđi s krsta! (Matej 27:40)
6. Centurion i oni koji s njim čuvahu Isusa, pošto videše kako se zemlja zatrese i šta bi, obuze veliki strah, i oni rekoše: Ovo je zaista bio Sin Božji! (Matej 27:54)
7. I dusi nečisti, kad ga viđahu, pripadahu k njemu i vikahu: Ti si Sin Božji! (Marko 3:11)
8. Kad centurion koji stajaše prema njemu vide kako izdahnu, reče: Ovaj je čovek zaista bio Sin Božji! (Marko 15:39)
9. Anđeo joj odgovori: Duh Sveti doći će na te, i sila Najvišega oseniće te. Zato i sveto dete koje će se od tebe roditi nazvaće se sin Božji. (Luka 1:35)
10. Reče mu đavao: Ako si Sin Božji, zapovedaj ovome kamenu da postane hleb. (Luka 4:3)
11. Đavo ga odvede još u Jerusalim, postavi ga na vrh hrama, i reče mu: Ako si Sin Božji, skoči odavde dole, (Luka 4:9)
12. Iz mnogih iziđoše i zli duhovi vičući i govoreći: Ti si Sin Božji! Ali im on zaprećivaše, i ne davaše im da govore, jer oni znadijahu da je on Hristos. (Luka 4:41)
13. Svi rekoše: Ti li si dakle Sin Božji? A on im reče: Vi kažete, jesam. (Luka 22:70)
14. I ja videh i zasvedočih da je on Sin Božji. (Jovan 1:34)
15. Natanailo odgovori i reče mu: Ravi!, Ti si Sin Božji, ti si kralj Izrailjev. (Jovan 1:49)
16. i mi verovasmo i poznasmo da si ti Hristos, Sin Božji. (Jovan 6:69)
17. kako vi govorite onome koga Otac posveti i posla na svet: Hulu govoriš! I to zato što rekoh: Ja sam Sin Božji? (Jovan 10:36)
18. Kad to Isus ču, reče: Ova bolest nije na smrt, nego na slavu Božju, da se proslavi Sin Božji s nje. (Jovan 11:4)
19. Reče mu ona: Da, Gospode! Verujem da si ti Hrist, Sin Božji, koji je trebao da dođe na svet. (Jovan 11:27)
20. a ova su napisana da verujete da Isus jeste Hristos, sin Božji, i da, verujući, imate život u imenu njegovom. (Jovan 20:31)
21. Filip mu reče: Ako veruješ od svega srca svoga, možeš. A evnuh odgovori: Verujem da je Isus Hristos Sin Božji. (Dela 8:37)
22. i odmah je propovedao po sinagogama da je Isus Sin Božji. (Dela 9:20)
23. Jer sin Božji, Isus Hristos, koga propovedasmo vama ja, Silvan i Timotej, ne bi "da i ne", nego u njemu bi "da". (2. Korinćanima 1:19)
24. nauči se - i ako je Sin Božji bio - poslušanju, po onome što podnese, (Jevrejima 5:8)
25. Ko počini greh od đavola je, jer đavo greši od početka. Sin se Božji zato javi da uništi dela Đavolja. (1. Jovanova 3:8)
26. Ko prizna da je Isus Sin Božji, Bog u njemu stoji i on u Bogu. (1. Jovanova 4:15)
27. Ko je koji svet pobedi, osim onoga koji veruje da je Isus Sin Božji? (1. Jovanova 5:5)
28. A znamo da Sin Božji dođe i dade nam razum da poznamo Boga istinitoga, i da budemo u istinitom Sinu njegovom Isusu Kristu. On je koji je istiniti Bog i život večni. (1. Jovanova 5:20)
29. Anđelu Tijatirske Crkve napiši: Evo šta govori Sin Božji, koji ima oči kao plamen ognjeni, i noge kao usjali bakar. (Otkrivenje 2:18)
30. Ja vam kažem: koji god prizna mene pred ljudima, priznaće i Sin čovečji njega pred anđelima Božjim; (Luka 12:8)
31. On se uzdao u Boga; neka mu pomogne sad, ako ga voli, jer govoraše: "Ja sam Sin Božji". (Matej 27:43)

Jovan 3:16 Jer Bog toliko ljubi svet, da je Sina svoga jedinorođenoga dao, da ni jedan koji u njega veruje ne propadne, nego da ima život večni.

Jovan 17:3 A život je večni u tome da tebe poznaju, tebe, jedinoga istinitoga Boga, i onoga koga si ti poslao, Isusa Hrista.

Sve je meni predao Otac moj, i niko ne zna za Sina do Otac, niti Oca ko zna do Sin i ako kome Sin hoće objaviti. (Matej 11:27)

Simon Petar odgovori: Ti si Hristos, Sin Boga živoga. (Matej 16:16)

: A danu tome i o času niko ne zna, ni anđeli nebeski, ni Sin, nego Otac sam. : (Matej 24:36)

Sam Bog je sa neba posvedocio nakon Isusovog krstenja u vodi…da je ISUS njegov SIN

Svedocanstvo Boga da je Isus njegov Sin, tj Sin Bozji...

I gle, glas s nebesa progovori: Ovo je sin moj ljubljeni, u kome je moje blagovoljenje. (Matej 3:17)

Dok on još govoraše, oblak sjajan zakloni ih, i, gle, ču se glas iz oblaka koji reče: Ovo je Sin moj ljubljeni, na kome je moje blagovoljenje; njega poslušajte! (Matej 17:5)
I ču se glas s nebesa koji progovori: Ti si sin moj ljubljeni, u kome je moje blagovoljenje! (Marko 1:11)
I dođe oblak te ih zakloni, i iziđe glas iz oblaka: Ovo je Sin moj ljubljeni, njega poslušajte! (Marko 9:7)

i siđe na nj Duh Sveti u telesnom obliku kao golub, i ču se glas s neba koji progovori: Ti si Sin moj ljubljeni, u tebi je moje blagovoljenje! (Luka 3:22)

Jer on primi od Boga Oca čast i slavu kad dođe k njemu glas: "Ovo je sin moj ljubljeni, u kome je moje blagoslovljenje." (2. Petrova 1:17

Ko prizna da je Isus Sin Božji, Bog u njemu stoji i on u Bogu. (1. Jovanova 4:15)

Biblija kaze da je ISUS STVOREN

DAKLE IZNOSIM SAMO NA TEMELJU BIBLIJE kako je

Ko prizna da je Isus Sin Božji, Bog u njemu stoji i on u Bogu. (1. Jovanova 4:15)

da li je ovo pravoslavno ucenje? tek pocinjem da ucim o religiji
Niti je pravoslavno niti Biblijsko.
Delimicno biblijsko.

JS pokusavaju manipulacijom teksta za neupucene, pokazao sam dole, da kroz ime Mihael pokazu da je Isus neka vrsta andjela.
Sto je sasvim pogresno.
Ali ime Mihailo to ne kaze.
Inace im ne bi trebala manipulacija teksta.
Dok pravoslavci da bi pobili ovo tvrdjenje JS, da je Isus andjeo, negiraju da je Isus Mihailo.

Tako zbog ostvarenja cilja, imamo dva pogresna tumacenja.
Jednima je cilj dadokazu da Isus nije Bog dok drugima da jeste.
I obe strane unose pogresna tumacenja.

Isus jeste Bog i to se vidi da Kula pokusava manipulacijom teksta da odstrani tu cinjenicu.
Ali to da je mozda Isus i Mihsilo, on ima mnoga imena u Bibliji.
Ne znaci da nije Bog.
I Otac ima mnoga imena u Bibliji.

Gde pise da je Gavrilo iznad svih andjela.
Koliko znam iz Biblije Gavrilo iliti Gabriel je andjeo.

(Danijel 9:21) i dok sam još izgovarao molitvu, onaj čovjek Gabrijel, kojeg sam vidio u viđenju na početku, shrvan umorom, došao je k meni u vrijeme prinošenja večernjeg žrtvenog dara.
(Luka 1:19) Anđeo mu je odgovorio: “Ja sam Gabrijel, koji stoji pred Bogom. Poslan sam da govorim s tobom i da ti objavim ovu dobru vijest.
(Luka 1:26) Kad je bila u šestome mjesecu trudnoće, Bog je poslao anđela Gabrijela u galilejski grad imenom Nazaret

Dakle Biblija kaze da je Gabrijel andjeo.

Ne mozes porediti duhovna bica susa sa sefom.
Isus Hrist dok je bio na nebu je duhovno bice
a posebne vreste jeste jer je samo ON STVOREN DIREKTON OD STRANE BOGA JHVH
i to ga cini DUHOVNIM BICEM POSEBNE VRSTE
A SVE OSTALO JE STVARANO PREKO ISUSA - I ANDJELI
To je tako prema Bibliji.

za protiv trojstva postoji mnostvo Biblijskih dokaza
a takodje i jeste dokaz da se trojstvo i ne spominje u Bibliji koja je Bozja rec
dokazi: KLIKNUTI NA SPOJLER
Evo sta kaze Bozja rec ko je Bog a ko Isus Hrist.

Sto se tice trojstva ono je pagansko ucenje a ne Bozje i crkva ga je uvela
tek 325.ne kada je Car Konstantin koji je paganin proglasio Isusa Bogom.
Dakl;e to je jeres.

Bog je jedan i on je JHVH Jehova Boga
a Isus Hrist je njegovo stvorenje, Sin Bozji.

Njegov prvorodjeni jedinorodjeni sin.

Biblijski dokazi

Bog se ljudima predstavio kao JHVH Jehova

2. Mojsijeva 3:15
Bog zatim reče Mojsiju: „Ja sam Jehova.
Ja sam se pojavio Avrahamu, Isaku i Jakovu kao Bog Svemoćni,
ali svojim imenom Jehova nisam im se objavio.

2 Mojsijeva 20

2 “Ja sam Jehova, Bog tvoj, koji te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropske.
3 Nemoj imati drugih bogova uz mene.

Psalam 83:18 da bi se znalo da si jedino ti, kojemu je ime Jehova,
Svevišnji koji je nad svom zemljom!

Psalms 83:18

That men may know that thou, whose name alone is JEHOVAH, art the most high over all the earth.

- King James Bible "Authorized Version", Cambridge Edition

"Jer jedan je Bog, i jedan posrednik između Boga i ljudi, čovek Isus Hristos (1. Timotiju 2:5)

Dostojan si, Jehova, Bože naš, primiti slavu i čast i moć, jer si ti SVE stvorio i tvojom voljom sve postoji i stvoreno je.
” ”(Otkrivenje 4:11)

Jovan 3: 16 Jer Bog je toliko voleo svet da je dao svog jedinorođenog Sina,
da niko ko iskazuje veruu njega ne bude uništen, nego da ima večni život

Isus je Bozji Sin, posebne je vrste jer je Bog JHVH njega provog i direktno stvorio.
A sve ostalo je stvarao preko njega.

Kolosanima 1
15 Он (Isus) је slika nevidljivog Boga, prvenac svega sto je stvoreno
.

ako ih rangiramo po velicini i vaznosti
1. prvi je Bog JHVH Jedini pravi zivi Bog
2 Isus Hrist - Bozji Sin
3 andjeli

Dakle Isus je stvoren pre svega ostalog...
Bog je PRVO STVORIO ISUSA NA NEBU KAO DUHOVNO STVORENJE.

On je “prvorođenac svega što je stvoreno”. On je “početak Božjih dela stvaranja”, a postojao je čak i prije nego što je stvoren materijalni svemir (Kološanima 1:15; Otkrivenje 3:14).

Otkrivenje 3:14 Anđelu skupštine u Laodiceji napiši: Ovo govori Amen, svjedok vjerni i istiniti, početak Božjih dela stvaranja

Jovan 3: 18 Ko veruje u njega, neće biti osuđen. Ko ne vjeruje, već je osuđen, jer nije verovao u ime jedinorođenog Sina Božjeg.

Jovan 1:2 On (ISUS ) je u početku bio kod Boga.
2 Sve je postalo preko njega i bez njega nije postalo ništa.

dakle jasno pise za Isusa da je
početak Božjih dela stvaranja Otkrivenje 3:14
prvenac svega sto je stvoreno Kolosanima 1:15
a preko njega je sve ostalo stvoreno... Kolosanima 1:16

Dakle u Bibliji jasno pise da je Isus Bozji Sin.

1. Kušač mu se približi i reče mu: Ako si Sin Božji, zapovedaj da se ovo kamenje pretvori u hlebove. (Matej 4:3)
2. i reče mu: Ako si Sin Božji, skoči dole, jer je napisano: "Anđelima svojim zapovediće za te, i oni će tebe na ruke uzeti, da gde nogom svojom za kamen ne zapneš." (Matej 4:6)
3. Oni koji bejahu u lađi približiše se Isusu i pokloniše mu se, govoreći: Zaista si ti Sin Božji! (Matej 14:33)
4. Prvosveštenik mu reče: Zaklinjem te živim Bogom da nam kažeš jesi li ti Hristos, sin Božji. (Matej 26:63)
5. i govoreći: Ti koji hram razvaljuješ i za tri dana opet sagrađuješ, pomozi sad sam sebi! Ako si Sin Božji, siđi s krsta! (Matej 27:40)
6. Centurion i oni koji s njim čuvahu Isusa, pošto videše kako se zemlja zatrese i šta bi, obuze veliki strah, i oni rekoše: Ovo je zaista bio Sin Božji! (Matej 27:54)
7. I dusi nečisti, kad ga viđahu, pripadahu k njemu i vikahu: Ti si Sin Božji! (Marko 3:11)
8. Kad centurion koji stajaše prema njemu vide kako izdahnu, reče: Ovaj je čovek zaista bio Sin Božji! (Marko 15:39)
9. Anđeo joj odgovori: Duh Sveti doći će na te, i sila Najvišega oseniće te. Zato i sveto dete koje će se od tebe roditi nazvaće se sin Božji. (Luka 1:35)
10. Reče mu đavao: Ako si Sin Božji, zapovedaj ovome kamenu da postane hleb. (Luka 4:3)
11. Đavo ga odvede još u Jerusalim, postavi ga na vrh hrama, i reče mu: Ako si Sin Božji, skoči odavde dole, (Luka 4:9)
12. Iz mnogih iziđoše i zli duhovi vičući i govoreći: Ti si Sin Božji! Ali im on zaprećivaše, i ne davaše im da govore, jer oni znadijahu da je on Hristos. (Luka 4:41)
13. Svi rekoše: Ti li si dakle Sin Božji? A on im reče: Vi kažete, jesam. (Luka 22:70)
14. I ja videh i zasvedočih da je on Sin Božji. (Jovan 1:34)
15. Natanailo odgovori i reče mu: Ravi!, Ti si Sin Božji, ti si kralj Izrailjev. (Jovan 1:49)
16. i mi verovasmo i poznasmo da si ti Hristos, Sin Božji. (Jovan 6:69)
17. kako vi govorite onome koga Otac posveti i posla na svet: Hulu govoriš! I to zato što rekoh: Ja sam Sin Božji? (Jovan 10:36)
18. Kad to Isus ču, reče: Ova bolest nije na smrt, nego na slavu Božju, da se proslavi Sin Božji s nje. (Jovan 11:4)
19. Reče mu ona: Da, Gospode! Verujem da si ti Hrist, Sin Božji, koji je trebao da dođe na svet. (Jovan 11:27)
20. a ova su napisana da verujete da Isus jeste Hristos, sin Božji, i da, verujući, imate život u imenu njegovom. (Jovan 20:31)
21. Filip mu reče: Ako veruješ od svega srca svoga, možeš. A evnuh odgovori: Verujem da je Isus Hristos Sin Božji. (Dela 8:37)
22. i odmah je propovedao po sinagogama da je Isus Sin Božji. (Dela 9:20)
23. Jer sin Božji, Isus Hristos, koga propovedasmo vama ja, Silvan i Timotej, ne bi "da i ne", nego u njemu bi "da". (2. Korinćanima 1:19)
24. nauči se - i ako je Sin Božji bio - poslušanju, po onome što podnese, (Jevrejima 5:8)
25. Ko počini greh od đavola je, jer đavo greši od početka. Sin se Božji zato javi da uništi dela Đavolja. (1. Jovanova 3:8)
26. Ko prizna da je Isus Sin Božji, Bog u njemu stoji i on u Bogu. (1. Jovanova 4:15)
27. Ko je koji svet pobedi, osim onoga koji veruje da je Isus Sin Božji? (1. Jovanova 5:5)
28. A znamo da Sin Božji dođe i dade nam razum da poznamo Boga istinitoga, i da budemo u istinitom Sinu njegovom Isusu Kristu. On je koji je istiniti Bog i život večni. (1. Jovanova 5:20)
29. Anđelu Tijatirske Crkve napiši: Evo šta govori Sin Božji, koji ima oči kao plamen ognjeni, i noge kao usjali bakar. (Otkrivenje 2:18)
30. Ja vam kažem: koji god prizna mene pred ljudima, priznaće i Sin čovečji njega pred anđelima Božjim; (Luka 12:8)
31. On se uzdao u Boga; neka mu pomogne sad, ako ga voli, jer govoraše: "Ja sam Sin Božji". (Matej 27:43)

Jovan 3:16 Jer Bog toliko ljubi svet, da je Sina svoga jedinorođenoga dao, da ni jedan koji u njega veruje ne propadne, nego da ima život večni.

Jovan 17:3 A život je večni u tome da tebe poznaju, tebe, jedinoga istinitoga Boga, i onoga koga si ti poslao, Isusa Hrista.

Sve je meni predao Otac moj, i niko ne zna za Sina do Otac, niti Oca ko zna do Sin i ako kome Sin hoće objaviti. (Matej 11:27)

Simon Petar odgovori: Ti si Hristos, Sin Boga živoga. (Matej 16:16)

: A danu tome i o času niko ne zna, ni anđeli nebeski, ni Sin, nego Otac sam. : (Matej 24:36)

Sam Bog je sa neba posvedocio nakon Isusovog krstenja u vodi…da je ISUS njegov SIN

Svedocanstvo Boga da je Isus njegov Sin, tj Sin Bozji...

I gle, glas s nebesa progovori: Ovo je sin moj ljubljeni, u kome je moje blagovoljenje. (Matej 3:17)

Dok on još govoraše, oblak sjajan zakloni ih, i, gle, ču se glas iz oblaka koji reče: Ovo je Sin moj ljubljeni, na kome je moje blagovoljenje; njega poslušajte! (Matej 17:5)
I ču se glas s nebesa koji progovori: Ti si sin moj ljubljeni, u kome je moje blagovoljenje! (Marko 1:11)
I dođe oblak te ih zakloni, i iziđe glas iz oblaka: Ovo je Sin moj ljubljeni, njega poslušajte! (Marko 9:7)

i siđe na nj Duh Sveti u telesnom obliku kao golub, i ču se glas s neba koji progovori: Ti si Sin moj ljubljeni, u tebi je moje blagovoljenje! (Luka 3:22)

Jer on primi od Boga Oca čast i slavu kad dođe k njemu glas: "Ovo je sin moj ljubljeni, u kome je moje blagoslovljenje." (2. Petrova 1:17

Biblija kaze da je ISUS STVOREN

DAKLE IZNOSIM SAMO NA TEMELJU BIBLIJE kako je

Samo ponavljas i pocinjes metodu zatrpavanja..
I opet koristis nanipukacije recima koje ne postoje u Bibliji, kao na primer, posebne vrste i stvoren.
Ove reci su izmisljotina kule kso zacin celoj prici da zavara citaoca i slusaoca, nigde ih nema u Bibliji.

A to o andjelu Gavrilu ti ocigledno nije poznato.
Kada Isus bude dosao, dolazi sa hiljadama andjela i Arhi anjdjelom Gavrilom.
Arhi znaci iznad.
On je andjeo iznad drugih andjela..
Vodja andjela.
1. Solunjanima 4,16Jer će sam Gospod sa zapoviješću, sa glasom arhanđelovijem, i s trubom Božijom sići s neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuće najprije
Onda se sluzis onom poznatom JS manipulacijom, navedes nesto sto nisam rekao i onda pobijas.
Opticka varka za one koji ne poznaju JS.
Koristi se kada svedoci nemaju argumente, da bi izgledalo kao nesto komentarisu i pobijaju.
Kai pa evo ipak je andjeo.
A niko nije negirao da je Gavrilo andjeo.

Osim toga sam dogadjaj sa Hristovim dolaskom pokazuje da Gavrilo rukovodi ansjele i najavljuje taj dogadjaj.

Poslednja izmena:
To ti radis stalno ponavljas jedno te isto i zatrpavas

Gde pise da je Gabrijel iznad drugih andjela nigde.

Gabrijel je Bozji Andjeo
ti si taj koji manipulise i zatrpava

Arh naci iznad i odnosi se na Isusa
on je iznad andjela

U 1. Solunjanima 4:16 zapovest Isusa Hrista da počne uskrsnuće opisana je kao “glas arhanđela”,

a u Judi 9 piše da se arhanđeo zove Mihael.

Da li bi bilo prikladno Isusov zapovjednički poziv usporediti s pozivom nekoga tko ima niži položaj od njega? Dakle, razumno je zaključiti da je arhanđeo Mihael zapravo Isus Krist.
Zanimljivo je da se izraz “arhanđeo” u Bibliji nikad ne javlja u množini, što ukazuje na to da postoji samo jedan arhanđeo
Opet totalna manipulacija i izvrtanha recima i diskutiranje o necemu sto nije bio problem i sto je samo po sebi jasno.
.
Lepo ti pise da je Gavrilo arhandjeo, sto si bila dovels u pitanje ali nisi covek i pravi hriscanin da bi priznala gresku.
sto znaci vodja andjela, iznad svih andjela.
On je podlozan Hristu koji mu kaze sta da radi.
On najavljuje svog sefa i daje dalje zapovest andjelima ispod njega.
Zar ovo moze da bude ne jasno da bi se o tome otvorila nepotrebna diskusija kako bi sktenula citaocoma paznju sa cinjenicnih stvari.
1. Solunjanima 4,16Jer će sam Gospod sa zapoviješću, sa glasom arhanđelovijem, i s trubom Božijom sići s neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuće najprije

Judina poslanica iznosi jedan izvanredan primer:

“Kad se arhanđeo Mihael sporio s Đavolom i prepirao oko Mojsijeva tela, nije se usudio osuditi ga pogrdnim rečima,
nego je rekao: ‘Neka te Jehova prekor
i!’” (Juda 9)

. Ime Mihael odnosi se na Isusa pre i nakon njegovog života na Zemlji — to je ime koje nosi kao arhanđeo, odnosno zapovednik Jehovine nebeske vojske anđela (1. Solunjanima 4:16).

zapazi kako je Mihael postupio kad je imao spor sa Sotonom.
Judina poslanica ne otkriva što je Sotona htio učiniti s Mojsijevim tijelom, no možemo biti sigurni da je imao neku zlu namjeru.
Možda je htio da posmrtni ostaci tog vernog Božjeg sluge posluže za idolopokloničke verske obrede.
Iako se Mihael suprotstavio Sotoninoj pokvarenoj zavjeri, istovremeno je pokazao izvanredno samosvladavanje.

Sotonu je sigurno trebalo prekoriti, ali Mihael, kojemu u vreme spora sa Sotonom još nije bio povjeren “sav sud”,
smatrao je da takvu osudu smije izreći samo Jehova Bog (Jovan 5:22).

Mihael je kao arhanđeo imao velika ovlascenja.
Ipak, on je ponizno prepustio Bogu Jehovi da učini što treba i nije htio prekoračiti svoje ovlasti. Osim poniznosti pokazao je i skromnost — znao je svoje granice.

Ne pise da je Gavrilo arhandjeo nego pise da je andjeo.

Dakle gde pise?
sta ponavljas jedno te isto???
tema je Mihael
Opet manipulacoje?
Niko nije negirao da je andjeo.
Vec je jasno da je Arhandjeo, andjeo, sto znaci iznad ostalih andjela koji stoji pred Bogom i dobija naredjenja.
Sto moze samo andjeo koji je nad drugim andjelima.
Gavrilo je uvek taj od Starog zaveta do novog koji objavljuje sve vesti. Na primer Danilu ili Mariji da ce zatrudniti, itd. Tako i Hristov dolazak.
Luka 1,19I odgovarajući anđeo reče mu: Ja sam Gavrilo što stojim pred Bogom, i poslan sam da govorim s tobom i da ti javim ovu radost.

Niko nije negirao da je andjeo.
Vec je jasno da je Arhandjeo, andjeo, sto znaci iznad ostalih andjela koji stoji pred Bogom i dobija naredjenja.
Sto moze samo andjeo koji je nad drugim andjelima.
Gavrilo je uvek taj od Starog zaveta do novog koji objavljuje sve vesti. Na primer Danilu ili Mariji da ce zatrudniti, itd. Tako i Hristov dolazak.
Luka 1,19I odgovarajući anđeo reče mu: Ja sam Gavrilo što stojim pred Bogom, i poslan sam da govorim s tobom i da ti javim ovu radost.
Sta ti je covece sa tim tvojim manipulacijama
jel ti umes normalno da razgovaras

Eto iz tog citata se vidi da je Gavrilo andjeo.

O Tomi citamo iz Biblije i o njegovom pomanjkanju vere.
Isusovi ucenici nisu odmah znali sve o njemu,
VREMENOM IM JE BILA OTKRIVENA ISTINA
tema je Mihael - Isus
Ako je Isus bog, a Toma potvrđuje, onda ne može biti anđeo nijedne vrste, a Mihailo je ahanđeo.

Toma vam shebo koncepciju načisto 😂
Ti možeš hiljadu tema ove vrste da otvoriš ali Toma će ti biti mač pod grlom.

da li je ovo pravoslavno ucenje? tek pocinjem da ucim o religiji
Pomaze Bog i dobrodosao na forum Religije.

Ne ovo nije ni Pravoslavno, ni Hriscansko ni Biblijsko ucenje. Ovo ucenje se razvilo iz Amerike pre stotinak godina od strane Rasela koji zeleo da se izdvoji iz velikog broja organizacija koje su tamo nastajale, nekim posebnim ucenjem, i napravio je organizaciju po svojoj meri. Obicna ljudska tvorevina kao i stotine drugih nastalih u istom okruzenju.

Ako je Isus bog, a Toma potvrđuje, onda ne može biti anđeo nijedne vrste, a Mihailo je ahanđeo.

Toma vam shebo koncepciju načisto 😂
Ti možeš hiljadu tema ove vrste da otvoriš ali Toma će ti biti mač pod grlom.
Toma ne potvrdjuje nego ga je on tako nazvao
jer nije znao tacnu prirodu Isusa kao Bozjeg Sina

Bog JHVH potvrdjuje da je Isu Bozji Sin.
I to je istina sta kaze Bog.

hvala, zanima me ova polemika oko Gavrila, zbog cega je za biblijsko ucenje od vaznosti cinjenica da je on bio arhandjeo ili andjeo?
Gavrilo je samo sporedno naveden.
Nema veliku vaznost u ovoj prici.
Adrijana je arhumentovala da je Mihailo iznad andjela i da to sto je sada njihov vrhovni komandant i iznad njih znaci da je on druge vrste.

Ja sam jedan od Argumebta naveo ovako:
.........
Tvoj sef je iznad tebe i to sada treba da znaci da je on posebne vrste, ne tvoje?
Naravno da ne.
Biti iznad nekoga ne znaci da si ili nisi posebne vrste......
Onda je ona pocela da vodi pricu oko Gavrila jer ne moze da pobije ove argumente da ako je neko neciji sef, to ne mora da znaci da je zbog toga on druge brste.
Onda je pokusala da unizi Gavrila da bi oborila argument sa njime, a ovaj drugi sa sefom sto sam naveo je pokusala da skrene paznju na dizanje buke oko Gavrila.
Kada ja navedrm dalje argumente o Gavrilu, ona kaze, pa on je andjeo i to onda dokazuje i dize prasinu oko toga.

Iako ja nigde nisam tvrdio da nije Gavrilo andjeo.
Cak joj dva puta kszem oa jeste andjeo.
I uprkos tome njen zadnji post meni je tvrdnja da je on andjeo.
To je njenaa metoda kada nezna ili ne moze da argumentije da vodi diskusiju u drugom pravcu.
Tako ja moram da dokazujem da je Gavrilo andjeo iako to nisam negirao.
Tako ona zavodi da se ne vidi gde je pukla a opticki izgleda kao daja neznam a ona mi dokszuje da je on andjeo.
Rszumes...

Pomaze Bog i dobrodosao na forum Religije.

Ne ovo nije ni Pravoslavno, ni Hriscansko ni Biblijsko ucenje. Ovo ucenje se razvilo iz Amerike pre stotinak godina od strane Rasela koji zeleo da se izdvoji iz velikog broja organizacija koje su tamo nastajale, nekim posebnim ucenjem, i napravio je organizaciju po svojoj meri. Obicna ljudska tvorevina kao i stotine drugih nastalih u istom okruzenju.
Pa Mihailo i Gavrilo nisu izmislili Merikanci, to su Biblijske licnosti.
A ako nisi znao, merikanci nisu pisali Bibliju.
Progonom, mucenjen i ubijanjem ne istomisljenika kroz mracni srednji vek i posle, od strane crkve, zapadne i istocne ,mnogi su pobegli iz Evrope u Meriku i tamo uticali na stvaranje najvece ljudske i verske slobode.
Pa je u Evropi zavladao mrak i neznanje po pitanju Biblije. Pa su zato sedista nekih crkava u Merici.
Onda su oni Evropi doneli nazad svetlost Jevandjelja.
Naravno tu ima i drugih koji nemaju potpuno svetlo.
Ali da bi dosla svetlost, mora i drugo.

Back