Da li je Mesec planeta ili satelit

Partizan se os(j)eca,Zvezda mirise.
1000059059.jpg

Mesec je stalno na istoj udaljenosti od Zemlje, i zato je očigledno da se vrti oko nje. Planete su znatno udaljenije od Zemlje nego Mesec, i vrte se oko Sunca, i samim tim nemaju uvek istu udaljenost od Zemlje. Samim tim Mesec nije planeta.
I mesec ima eipasastu putanju oko zemlje.Zato kada je pun mesec nekada bude veci,a nekada manji.samo zato sto nije na istoj razdaljini.Plima i oseka bas nastaju s tok razlikom u blizini zemlje.

Kakvo je vaše mišljenje .
Ajde bez surfovanja .
Tvrdim da je Mesec planeta i da nije nikad obišao krug oko Zemlje , a uče decu da jeste .
Oni se meni smeju na mojoj tvrdnji .
I ja se smejem njima .
Zemlja je ravna tabla a cisto da bi zanimljivo nam bilo na svodu koji je jedini elipastog oblika kao kod male bebe na krevetac kod koje su zakacene razne igrackice zvecke koje se okrecu tako su na tim jedva vidljivim ili ne vidljivim drskama zakaceni mesec,zvezde i dr da se polako okrecu oko zemlje tj.nas. U prilog tome, da li ste videli loptast mesec uzivo? Naravno da niste. Videli ste 2d mesec, sto je ustvari jedan veliki pleh na kom je nesto ocrtano i mi to znamo kao mesec. Kako se ta mnogostruka zakacalja okrece, reflektori taj pleh kog znamo kao mesec obasjavaju iz razlicitih uglova

Back