Da li je ljubav vrednija

• Začetnik teme Začetnik teme Lule
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
U moje vreme, u mom okruženju - čak i veza sa bivšim/bivšem prijatelja je bila nešto nedopustivo. Skrnavljenje prijateljstva. Partnere prijatelja si gledao kao rod, kumstvo. Kršenje etičkih normi, nedopustivo.
U prijatelja (ako je single) možeš da se zaljubiš, ali u njegovog partnera je kršenje kodeksa. Tako smo, ne znam, možda bili vaspitani pa i te osobe smo gledali na drugi način.

Tema Žena vašeg prijatelja mi je dala ideju.

Samo je dilema malo drugačija.

Ovaj put nije pitanje da li biste kresnuli atraktivnu devojku, ženu svog druga (s da on nikad ne sazna) nego da li biste skroz "preoteli" partnera vašeg prijatelja.

Iako oboje potiskuju privlačnost, ona je toliko obostrano jaka, nešto kao srodne duše koje se nisu upoznale na vreme.

Da li je prijateljstvo vredno neostvarene ljubavil ili je ljubav vredna izgubljenog prijateljstva?
Nemoj dirati tudje......

preoteli je suvise jaka rec za nesto sto moze da se desi i pristojnije
Slažem se, ne da je jaka reč nego uopšte ne opisuje situaciju jer ovaj drugi nije beslovesan.
u mom vremenu postojalo je vece drustvo, musko zensko, probali smo se medjusobno, zivot je pokazao da su neke veze jake toliko jake da ih nista nije izbacilo iz poverenja jedno u drugo, a sa druge strane neki parovi za koje se nikad ne bi reklo s pocetka da ce da se ikad upare - uparili se i ostali (koliko ja znam) i dan danas zajedno.

Ako je bilo dva interesenta za istu devojku - dogovorili bi se. Nekad i nije radilo pa su se parovi menjali i sve je bilo krajnje normalno.

A danas u odnosi kako se meni cini sve neki recept - ovako, ovako, ovako - tako treba.
Uglavnom su priče takve da je uzrok takve privlačnosti 'zabranjeno voće', dosada u vezi, zavist itd.
Ovde se pretpostavlja da nije to, nisu u pitanju ljudi koji bi pali u iskušenje iz takvih pobuda.

Од свиж жена на планети, само му она одговара?
To je floskula. Od svih žena na planeti, koliko žena sretneš, upoznaš u životu u procentima?
U moje vreme, u mom okruženju - čak i veza sa bivšim/bivšem prijatelja je bila nešto nedopustivo. Skrnavljenje prijateljstva. Partnere prijatelja si gledao kao rod, kumstvo. Kršenje etičkih normi, nedopustivo.
U prijatelja (ako je single) možeš da se zaljubiš, ali u njegovog partnera je kršenje kodeksa. Tako smo, ne znam, možda bili vaspitani pa i te osobe smo gledali na drugi način.
Partneri prijatelja su nam uglavnom i sami postajali prijatelji, pa smo i njih gledali tako. Međutim, uvek je toga bilo, ne samo među prijateljima, već i rođacima. Ako je obostrano, iskreno onda je pitanje može li se čovek odupreti tome, a ako i može koje su posledice.

To je floskula. Od svih žena na planeti, koliko žena sretneš, upoznaš u životu u procentima?
Питање је колико опција имаш у животу. Кад кажем "колико опција", мислим на то колико жена које ће хтети да буду с тобом можеш да упознаш. Али није чак ни број толико битан. Питање је да ли можеш да нађеш нешто боље па макар да се ради о девојци која је по свему иста а којој је једина разлика то што није девојка твог пријатеља. У том случају, грехота је пристати на опцију где непотребно квариш пријатељство само зато што си се, ето, заљубио.

Ако пак не постоји боља опција онда је питање од коликог је значаја за твој живот то твоје пријатељство, како би реаговао твој пријатељ, како би реаговали људи генерално, како би утицало на опције које имаш кад су у питању пријатељства и тако даље.

Tema Žena vašeg prijatelja mi je dala ideju.

Samo je dilema malo drugačija.

Ovaj put nije pitanje da li biste kresnuli atraktivnu devojku, ženu svog druga (s da on nikad ne sazna) nego da li biste skroz "preoteli" partnera vašeg prijatelja.

Iako oboje potiskuju privlačnost, ona je toliko obostrano jaka, nešto kao srodne duše koje se nisu upoznale na vreme.

Da li je prijateljstvo vredno neostvarene ljubavil ili je ljubav vredna izgubljenog prijateljstva?
Teško pitanje
Srećom pa nisam nikad imao takvo iskustvo
Ali znam za par slučajeva

Hipotetički nekako shvatiš da postoji hemija između tvoje drugarice i partnera.
Nisi ih uhvatila u prevari, jer se nije nije ni desila baš zato što nijedno od njih neće da te povredi i ti to znaš.
Da li bi tad "pustila" partnera. Ili bi čekala da se drugarica distancira i stvar između njih ohladi.
Izgleda da sam imala sreće što sam odrastala u neko normalnije vreme, kad su se cenile neke druge vrednosti kod ljudi. Nikad ne bih rasturila prijateljstvo zbog suprotnog pola, niti je neka moja drugarica pala u takvo iskušenje.

A da se to desilo, kao što pitaš, ne da bih ga "pustila", već bih ga ISPUSTILA sa terase sa četvrtog sprata, na glavu. direktno. :zcepanje:
Samo bih ga prosledila "drugarici" i napravila mali hirurški rez na našem drugarstvu. A oni se očigledno zaslužuju, takvi kakvi su.
Mada, nikada se to neće desiti. Dobro poznajem svoje drugarice, zato su tu gde jesu. :zaljubljena:

Питање је колико опција имаш у животу. Кад кажем "колико опција", мислим на то колико жена које ће хтети да буду с тобом можеш да упознаш. Али није чак ни број толико битан. Питање је да ли можеш да нађеш нешто боље па макар да се ради о девојци која је по свему иста а којој је једина разлика то што није девојка твог пријатеља. У том случају, грехота је пристати на опцију где непотребно квариш пријатељство само зато што си се, ето, заљубио.

Ако пак не постоји боља опција онда је питање од коликог је значаја за твој живот то твоје пријатељство, како би реаговао твој пријатељ, како би реаговали људи генерално, како би утицало на опције које имаш кад су у питању пријатељства и тако даље.
Nije se samo on zaljubio, obostrana je privlačnost. Tako je postavljena tema. "Srodne duše koje se nisu upoznale na vreme".

Kako ljubav menja stvari? Svakojako.
То је као да Пера каже, "2 + 2 је 5". Онда дође Сима, каже и објасни зашто то није тако. Онда се умеша Жика и каже, "Да, али Пера верује да је 2 + 2 = 5. То мења ствари."

То што се воле значи да мисле да би требали да буду заједно -- што не значи да је тако.

То је као да Пера каже, "2 + 2 је 5". Онда дође Сима, каже и објасни зашто то није тако. Онда се умеша Жика и каже, "Да, али Пера верује да је 2 + 2 = 5. То мења ствари."

То што се воле значи да мисле да би требали да буду заједно -- што не значи да је тако.
Da pojednostavimo. Da li to znači da bi ti ubio ljubav, a izabrao prijateljstvo?

Da pojednostavimo. Da li to znači da bi ti ubio ljubav, a izabrao prijateljstvo?
Не знам зашто мењаш тему. У сваком случају, моје мишљење није битно. Битније су могуће последице. Нека свако одлучи сам, како види да му одговара.

Овде се не губи само пријатељ већ и репутација. Пада ти вредност у очима других људи. Нико не воли да му неко преотме партнера, а поготово не пријатељ. Самим тим чином ти показујеш да ти је вредност као пријатељ нижа. На другу страну, ако си окружен превртљим људима, њима то неће сметати много јер су и они сами такви ( ако не још гори. ) Сличан се сличном радује. Преваранетима не сметају преваранти. Шта има везе што може да га превари партнер . . . постоји шанса и да он њега / њу превари.

Back