Da li je ljubav prema automobilima srebroljublje?

lukabeograd

Aktivan član
Poruka
1.456
Autorska

Mnogi od nas odmalena vole automobile. Kao deca skupljali smo autiće i igrali se njima. Imao sam ogromnu kolekciju autića, kao i časopisa o automobilima. I danas posedujem "Vrele Gume" iz devedesetih i početka dvehiljaditih. Sanjao sam dan kada ću položiti vožnju i moći da vozim. Čim sam položio, sakupio sam ceo svoj štek od 300 evra i kupio jednog raspalog juga, koji mi je poslao zadavao mnogo problema. Ali važno mi je bilo da posedujem auto i vozim ga. I dan danas volim da gledam svoja kola, negujem, perem, lickam, pričam o njima, hvalim ih itd.

Mnogo je ljudi koji imaju istu ovu strast. Uglavnom je prisutna kod muškaraca, mada u poslednje vreme je i sve više žena koje gaje ljubav prema automobilima.

Odakle nam sve ovo? Zašto baš toliko volimo te mašine, sačinjene od metala, plastike i gume? Da li je ta ljubav racionalna? Da li je to možda u genetskom nasleđu, jer je tokom čitavog ljudskog postojanja prevozno sredstvo bio konj, pa je nekako ta ljubav normalna, ili ipak nema nikakve veze sa tim? Da li je ljubav prema vozilima greh, srebroljublje i gubljenje vremena ili je nekako opravdana?

Back