Da li je komp/mobilni/tablet djavolja kutija?

HIPATIJA

Hipatija iz Aleksandrije (grč. Ὑπατία, oko 370 — 415) je bila grčka naučnica, koja se bavila matematikom, astronomijom i filozofijom.

Zašto je ubijena zverski 415. godine
ХИПАТИЈИНА СМРТ

Напад на Хипатију се десио 415. године на улицама Александрије. Разбеснела руља присталица александријског патријарха Кирила, предвођена Петром Читачем, скинула ју је са кола у пролазу, свукла је до гола, одвукла до оближње цркве и дивљачки искасапила. Инспиратор овог мучног злочина, патријарх Кирил, већ је био познат по антисемитизму кроз организовања погрома александријских Јевреја, а у спору са патријархом Несторијем на сабору у Ефесу 431. године успео је да издејствује за свог противника општу анатему и проглашавање за јеретика.

Tad je kao bilo bolje?
A ta zena je otkrila keplerove zakone kretanja planeta ohohoo pre keplera. Pa ipak, to nije bilo dobro. Da ne kazem da je tada izgubljeno skoro svo anticko znanje. Mi danas ne znamo sta su oni znali. Ali to je covecanstvo, prvo mora da resi nesto drugo. Masala covecanstvo.

Evo sanse da se i ja ostvarim na ovom podforumu. Nadam se da je pitanje dovoljno jasno i da ne treba vise objasnjenja.
Meni pade ovo na pamet, mozda nisam originalan, ali eto pa da pitam, kako god.

Vase misljenje je?
internet je atomska bomba 21 veka zadužena za dušu i otuđenja bližnjih.
sve u svemu nije dobro i mi znamo i opet smo tu jer očito da više alternative ne postoje.
kovid je samo zakucao ekser.

jedan komentar

Tužno mi je kad vidim decu da sede negde u kafiću i svi gledaju u telefon. Tužno mi je kad vidim da deca luduju po sobama hotela na ekskurzijama, a kako dobiju telefon oni svi kao bubice. Ne znaju da igraju košarku/fudbal ali znaju svaku igricu na telefonu da obrnu! To vodi u zavisnost​

To samo tebi izgleda.
Pa nemoj se njime udarati u glavu tako jako
Bolje se plasi onih koji se ne vide
malih ljudi u telefonu?

Pa nemoj se njime udarati u glavu tako jako
Izbegavam svoj mobilni (ne udaram ga u glavu drzim ga podalje, i granom mrdem da vidim dal je jos ziv), ali svejedno, razara me i na daljinu, pogotovo ujutro kad me budi. To je tortura!!!
A kad me probudi onda ide zvrckanje, pa ja strpljivo cekam da stane. Ali mali zlobnik uvek ima poruku vise, malo posle.

malih ljudi u telefonu?

Izbegavam svoj mobilni (ne udaram ga u glavu drzim ga podalje, i granom mrdem da vidim dal je jos ziv), ali svejedno, razara me i na daljinu, pogotovo ujutro kad me budi. To je tortura!!!
A kad me probudi onda ide zvrckanje, pa ja strpljivo cekam da stane. Ali mali zlobnik uvek ima poruku vise, malo posle.
Ovo je religija ovde se govori o duhovnim stvarima

a ti samo prizemno i to pogresno rezonujes

Razara tebe pogresno razmisljanje

internet je atomska bomba 21 veka zadužena za dušu i otuđenja bližnjih.
sve u svemu nije dobro i mi znamo i opet smo tu jer očito da više alternative ne postoje.
kovid je samo zakucao ekser.

jedan komentar
i u snovima mu se prikaza kako on stoji na obali mora, a crne cevi sa kopna ulaze u vodu i izlaze negde na nekoj drugoj zemlji. I kroz cevi plivahu ljudske duse kao ribe u reci, nesvesne postojanja cevi, idu na jednu ili na drugu stranu ne znajuci zasto. I on rece, ovo nije dobro, ali duse ne cuvsi to nastavise svoj put mada ne izgledahu srecno.

Evo sanse da se i ja ostvarim na ovom podforumu. Nadam se da je pitanje dovoljno jasno i da ne treba vise objasnjenja.

Vase misljenje je?
prvi Apple računar prodavan je po ceni 666$ ...logo je zagrižena jabuka što je jasan biblijski simbol proizvoda koji vodi u pad...pa ti sad češljaj uši dal je đavolja kutija ili nije...

Vase misljenje je?
nije djavolja kutija..............vec CIA-kutija. Ko one nanogice sto nose zatvorenici kada izadju u grad.............da se zna gde se krecu i sta rade.

Vase misljenje je?
Naravno i protiv toga se bori stavi Šajkaču kad pišeš ili razgovaraš

Back