DA LI JE KLASICNA MUZIKA MRTVA?

Ma kakvi. Da nije mrtva svedoci i to sto neki danasnji muzicari npr. Malmsteen ubacuje u svoju muziku neke deonice iz klasicne. A primetio sam i da iako nema mnogo mladje populacije koje slusaju klasiku, u kasnijim godinama neki pocinju da je prihvataju. Valjda tada sazrevaju, nemam pojma, posto sam Mocarta i Vivaldija slusao jos sa 6-7 godina.

Yngwie-u svaka cast!
On je osnivac neo-classical pravca, tako je i vecina mladih koji slusaju metal zavolelo klasiku, moram priznati da sam jedno vreme bas bas bio zarazen barokom,kao muzicar mogu da kazem da nije mrtva, jos uvek postoji nada za nas. :)

Ma kakvi. Da nije mrtva svedoci i to sto neki danasnji muzicari npr. Malmsteen ubacuje u svoju muziku neke deonice iz klasicne. A primetio sam i da iako nema mnogo mladje populacije koje slusaju klasiku, u kasnijim godinama neki pocinju da je prihvataju. Valjda tada sazrevaju, nemam pojma, posto sam Mocarta i Vivaldija slusao jos sa 6-7 godina.

Pa da... ali to zahvališ roditeljima. Otuda je važno da i mediji počnu da rade na upoznavanju novih generacija sa klasikom, jer kada mame i tate odu na svoje poslove, šta deca gledaju kod kuće, španske serije, crtaće, političare, granduše... dobro ima i kanala sa ok modernom muzikom... ali trebalo bi uvesti i kanal sa klasikom... mladi treba da upoznaju sve, a onda da odluče... ali, klasika nikada neće biti mrtva... možda samo povremeno umorna.... ali isključivo jer društvo u kojem je na umoru, pokazuje iste simptome u svakom smislu.

Odlucila sam da postavim pitanje koje nije tako cesto , a to je :
- Da li je klasicna muzika zaista mrtva? -
Naime , ja se bavim njom ali sam sve ocajnija iz dana u dan jer shvatam da ona nestaje.Niko je neslusa , nikoga ne zanima a sa TV-a je potpuno nestala!
Pozivam sve ljude koji je vole da kazu nesto o ovoj temi i spasu me padanja u tesku depsresiju :)

Ne brini. Kod onih koji imaju pravi sistem vrednosti, klasika ce uvek biti duboko u srcu. Ja je recimo ne slusam na kompu, i nemam je na kompu, ali zato kada sednem i pocnem da sviram, pogotovo Baha, jer mi on najvise odgovara... Nema lepseg osecaja na svetu ( osim, mozda, orgazma, hehehe )... U svakom slucaju, ne gledaj druge. Ovu Srbiju ce Grand oterati u tri lepe... Drago mi je da vidim da jos ima ljudi koji ostaju verni muzici...

naravno da je mrtva, svi koji je slušaju uginu od nje!

pa poslušaj malo :mrgreen:

Ja sam morala da je slusam do 8razreda... zato sto sam pevala u horu...profesorka smorilaaaaaa a sada vise ne moram....to je sranje od muzike. Da slusam operu Boze sacuvaj...

ju ju, fuj to......
neki tamo mendelson, bah i ostalo društvo..........
naravno hip hop hulahop i grand.........rules

nažalost većini su jedina veza sa klasičnom muzikom MOCART kugle.....

Back