Da li je kasno postati serviser racunara sa 25 godina u 2026?

mihfl009v

Početnik
Poruka
1
Mislim da sam otkrio čime bih stvarno želeo da se bavim. Uvek sam imao ljubav prema komponetama racunar uvek mi bilo zanmljivo gledati sklapanje računara istraživati o hardveru. Pokušavao sam vec dugo da naučim programiranje konkretno web i gaming. Sve to bude ok skapiram osnove ali posle ne znam kako dalje da idem a i na silu sam to radio da bi mozda nekada dobio posao sa dobrom platom.

Pod servisiranje ne mislim samo na kompjutere da se baziram vec i telefone, tv.... Samo problem je ne znam kako to da postanem nisam isao u elektrotehničku školu jbg, a servisa nema puno u mom gradu. Možda zvuči ludilo ali možda bi i mogao da napravin karijeru neku ne nešto posebnu od ovoga. Znam da servisranje nije toliko isplativo danas, ali ja bi bio srećan kad bi u početku radio i za 70k platu. Nekako ja vidim sebe u ovome, ali plašišim se da sam mator i da mi je proletelo vreme. Već duže vreme sam bio u depresiji, a odjednom me vodi osečaj ka ovome.

Voleo bi neko radi ovaj posao kaže kakav je i da li ima vajde od njega? Koliko je stresno? I da li je kasno početi sa 25 godina?

Eh, da mi je tih tvojih 25... :cvet:
Uči i radi to što voliš. Uči da možeš da živiš od toga što radiš i voliš.
Tražim kao lupom nekog još i mlađeg ko voli da čeprka po kompjuterima jer u teoriji znam gde je problem, ali u praksi-nemam više vremena. Hoću da platim nekome umesto da se zamlaćujem sama.
Samo napred!
Ja sam sa 30 kupila šivaću mašinu, a sa 32 nosila na posao košulje koje sam sama sašila. Obožavam svojeručno šivene odevne predmete.

sa 25 godina ti nije kasno ni za šta....možeš ako želiš i neki fakultet da završiš a kamoli da naučiš da budeš serviser računarske opreme...samo nađi nekog ko se time bavi i ponudi se da radiš besplatno nekoliko meseci a za platu kad naučiš posao...posle kad naučiš posao lako ćeš naći firmu gde će te više platiti ili ćeš moći sam da napraviš svoju firmu koja se time bavi....nemoj da te odbije to što bi u početku radio besplatno....svaka škola se plaća... a niko neće da te zaposli u takvoj firmi ako ništa ne znaš o tome i još da te plaća...primiće te ako želiš da radiš besplatno u početku...

Poslednja izmena:
Od kad je matorost počela sa 25 :D

Što se tiče servisiranja računara, to je posao kao i svaki drugi. Možeš ga raditi sa bilo koliko godina. A da li je perspektivan i finansijski isplativ posao, to je teško reći. Mislim da nije ništa bolji niti lošili u odnosu na druge delatnosti. Ako si dobar u tome, i ako već nema velike konkurencije u tvom kraju, onda ne vidim što se ne bi bacio na pos'o ;)

sa 25 godina ti nije kasno ni za šta....možeš ako želiš i neki fakultet da završiš a kamoli da naučiš da budeš serviser računarske opreme...samo nađi nekog ko se time bavi i ponudi se da radiš besplatno nekoliko meseci a za platu kad naučiš posao...
Ne besplatno. Ništa nigde ne treba raditi besplatno, ali treba krasti zanat. Zanat bi trebalo da se računa i uvažava kao i fakultetska diploma. Ništa manje nije bitan moler koji ti dođe na adresu i okreči zadat prostor. To je, što se mene tiče, fakultetski obrazovana osoba, pa makar imao samo osmogodišnju na papiru.

Ne besplatno. Ništa nigde ne treba raditi besplatno, ali treba krasti zanat. Zanat bi trebalo da se računa i uvažava kao i fakultetska diploma. Ništa manje nije bitan moler koji ti dođe na adresu i okreči zadat prostor. To je, što se mene tiče, fakultetski obrazovana osoba, pa makar imao samo osmogodišnju na papiru.
koliko sam ja razumeo on ne zna da to radi i želi da nauči...što bi ga neki serviser koji krpi kraj sa krajem primio i plaćao ako ne zna posao? škola se plaća...ako ne zna zanat platiće učenje time što radi besplatno dok ne nauči...

koliko sam ja razumeo on ne zna da to radi i želi da nauči...što bi ga neki serviser koji krpi kraj sa krajem primio i plaćao ako ne zna posao? škola se plaća...ako ne zna zanat platiće učenje time što radi besplatno dok ne nauči...
Ne besplatno. Gospodin želi da nauči, ali ima stvari kojima bi mogao da se bavi u toku učenja i bude plaćen za svoje zaduženje.
Ta priča da neko treba da je srećan da volontira-ne pije vodu. Čovek mora od nečega da živi. Npr., stave ga samo za nekakvog recepcionera usluga koje se traže, prodavca i naplatu cene proizvoda/usluge. Sa 25 godina nisi slabog kapaciteta-to su najlepše godine života kod čoveka. To je-SAD ili NIKAD.
A da šegrtari za 0 din? Pa od čega da živi? Od mame i tate? Babe i dede? Molim te, dopusti mi da sam u pravu. Ništa za džabe.
Za džabe ima kod familije da popije i pojede, da ga isprate sa lepim željama, ali niko ne treba da ide na posao-kakav god-da ga niko za to adekvatno ne plati.

Mislim da sam otkrio čime bih stvarno želeo da se bavim. Uvek sam imao ljubav prema komponetama racunar uvek mi bilo zanmljivo gledati sklapanje računara istraživati o hardveru. Pokušavao sam vec dugo da naučim programiranje konkretno web i gaming. Sve to bude ok skapiram osnove ali posle ne znam kako dalje da idem a i na silu sam to radio da bi mozda nekada dobio posao sa dobrom platom.

Pod servisiranje ne mislim samo na kompjutere da se baziram vec i telefone, tv.... Samo problem je ne znam kako to da postanem nisam isao u elektrotehničku školu jbg, a servisa nema puno u mom gradu. Možda zvuči ludilo ali možda bi i mogao da napravin karijeru neku ne nešto posebnu od ovoga. Znam da servisranje nije toliko isplativo danas, ali ja bi bio srećan kad bi u početku radio i za 70k platu. Nekako ja vidim sebe u ovome, ali plašišim se da sam mator i da mi je proletelo vreme. Već duže vreme sam bio u depresiji, a odjednom me vodi osečaj ka ovome.

Voleo bi neko radi ovaj posao kaže kakav je i da li ima vajde od njega? Koliko je stresno? I da li je kasno početi sa 25 godina?
Da radiš za nekoga ili da otvoriš svoj biznis?

Kod servisiranja računara računaj da će te zvati ovi sa kantama na kojima su Windows 10 pa i 7 ali im ne radi DVD a USB portovi pregoreli al imaju oni CD sa sistemom... i ranije om se otvarao Firefox na Google direktno a ne ovo sad što si im instalirao a oni jedva izvadili 10 evra da ti plate i to kod njih u kući a treba i mobilni da im povežeš da prebacuju slike... inače ništa od 10 evra...

Bolje polaži za TAXI

Sto da ne.Nisu to neke godine.Ako to znas i volis treba da se bavis st ime,jer moze da se zaradi.Ja to radim iz zanimacije,jer volim da sam u vremenu u kojem se nalaze sada kompjuteri i lapovi.Ne naplacujem nista.Imam svoju penziju i zadovoljan sa njoime.Jeste tacno to sto kaze Stojkov,donose ti svasta da im popravis.Medjutim,ja sam nakupovao rezervnih delova za sebe i svoje prijatelje.Kada im ili sebi,hocu odmah da stupim u rad,a ne da cekam da mi stigne deo,pa onda, rad.mada ne moze sve da se ima,uvek nesto zafali.

Uci za vodoinstalatera, svaki put kada sam ga pozvao osecao sam se opljackan. Da se ponovo rodim bio bih vodoinstalater.
Mnogo si gledao rnićepo
PS: Dečaci, školarci, anketa..zaboravih koja zemlja..Na pitanje šta bi voleli da budete kad porastete, ubedljivom većinom pominjali poštare, vodoinstalatere, molere..a i dobra para
🍻

Poslednja izmena:
Kod servisiranja računara računaj da će te zvati ovi sa kantama na kojima su Windows 10 pa i 7 ali im ne radi DVD a USB portovi pregoreli al imaju oni CD sa sistemom... i ranije om se otvarao Firefox na Google direktno a ne ovo sad što si im instalirao a oni jedva izvadili 10 evra da ti plate i to kod njih u kući a treba i mobilni da im povežeš da prebacuju slike... inače ništa od 10 evra...

Bolje polaži za TAXI
On hoce koliko razumem i hardverski da nauci...softverski to je najmanji problem...kante sa windows krsevima od sistemima....tezak smor.

On hoce koliko razumem i hardverski da nauci...softverski to je najmanji problem...kante sa windows krsevima od sistemima....tezak smor.
Ja sam rešio još dve a tri godine najduže i menjam laotop komplet
Inaĉe melje Windows 11
Moj jedini zahtev kod lapova je da ima srpsku tastaturu fabrički tj da je predvidjen za srBsko trćište

Back