Da li je Jugo zaista najgori automobil na svetu?

Screen Shot 2023-09-13 at 3.48.50 PM.png
 
Vozio vise puta i ne samo vozio nego i polagao na njemu.
Добро. Ја нисам рекао да нико није возио тај ауто, али у већини случајева, људи говоре о нечему што нису возили или не знају шта је. Ако погледаш расправу о лади ниви, видећеш да говорим исправно.
 
Ово су тестови возила који су барем 10 до 15 година млађи од југа. Види се да готово сва возила из нижих сегмената у време када је југо конструисан, па и касније, нису имала добра својства и резултате на тестовима.

https://autoblog.rs/blog/auto/vesti...starom-konceptu-na-juznoamerickom-crash-testu
 
Тако је. Скоро сваки аутомобил те величине и ранга из тог периода је прошао слично на тестовима. Пасивна безбедност, односно конструкција каросерије погодне спасе путнике од смрти и повреда приликом судара, у почетку је била присутна само код аутомобила више категорије. Системи попут ABS-a и слично су се уграђивали у мерцедес. Данас се налазе у готово свим возилима.

Чеони судар у клију прве генерације, голфу 2, голфу 1, старом полу, фиату уну, сеићенту, марутију или неком другом ауту истих или сличних димензија из периода када је настао југо, не изгледа ништа боље, него код заставиних возила.
 
Без обзира на постављен текст, са данашње тачке гледишта, може се рећи да је југо небезбедан ауто, пошто су се стандарди променили. Некада аутомобили нису имали појасеве за везивање. Када су се појасеви појавили, прво су се везивали само преко ногу, односно струка, да би касније дошао појас за који сви знамо. Такође, раније возила нису имала наслоне за главу, па су исти прво уведени на предња, а затим на задња седишта, заједно са појасевима за везивање.

Ако говоримо о 80-тим годинама и возилима из тог периода, југо се није много разликовао од конкуренције.
 

Back
Top