Da li je jos Crna Gora srpska Sparta?

• Začetnik teme Začetnik teme vojo3
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

vojo3

Obećava
Poruka
63
Iako su oborili Mila i DPS, mislilo da je to kraj antisrpske histerije u CG.
Ali imam osecaj da je nostalgija za srpstvom u CG i za nasim narodom tamo nikad hladnija..
Vecina je izgubila to secanje na slavnu crnogorsku istoriju,kulturu,Vladike,Njegosa,pesme i gusle..
Cak se i Amfilohije koji je bio simbol srpstva retko pominje..Mozda je i zbog situacije kod nas?

Po čemu Crna Gora ima bilo kakve paralele sa Spartom? Sparta je bila skroz na skroz vojno orijentisana zemlja sa indoktrinacijom od malih nogu na takav jedan sistem.

Za više informacija imaš istoričara koji se specijalizovao sa antičku Grčku, između ostalog.

Ali imam osecaj da je nostalgija za srpstvom u CG i za nasim narodom tamo nikad hladnija..
Vecina je izgubila to secanje na slavnu crnogorsku istoriju,kulturu,Vladike,Njegosa,pesme i gusle..
Cak se i Amfilohije koji je bio simbol srpstva retko pominje..Mozda je i zbog situacije kod nas?
Ko je Srbin dragi su mu Srbi u Crnoj Gori.

hysterical-laughter.gif

...nekakvu primorsku posast tj. kamenjare okolocetinjske
pa prema Podgorici kudije su ostavljale tragove talijanske propagande
o Nikolinom mlecnom putu...onda Kotor ili Bar
gdje se legu lacmanske celije a sve je to samo prasina
koja ce biti lako oduvana ali,
pravom metlom cistorukog Cistaca...
P.S.
...ne razumijem te nepotrebne kovanice
o nekakvoj "Atini" i "Sparti " srpskoj,
Grcka je a posebno Atina uvijek samo svoja
nijesu tu egejci u pitanju...