Da li je Isus pravio crkve i promovisao popove?

robivek

Domaćin
Poruka
4.272
Znam samo da vi koristite Bibliju da bi izabrali sta vam odgovara... dakle malo SZ, kad vam odgovara, malo NZ kad vam odgovara...
...pre bih reko da ni to ne znas - dakle po tebi je malo to sto prihvacamo 10 Bozje zapovesti,sto pravimo razliku u ishrani na osnovu toga sto je Bog zabranio/dopustio,to sto prihvacamo zrtvu Isusa Hrista kao naseg Spasitelja , koji je sam sebe prineo da bi svako koji Ga veruje dobije zivot vecni...!?
...i to sto recimo jos uvek smatramo da su zoofilija i homoseksualnost nedozvoljeni za vernike ( citaj - za sve ljude),isto kao sto je i incest...!??
...hmmm,a jel ti recimo drzis nesto vise od ovog na cemu bi smo se mi trebali ugledati a da je to jasno i precizno navedeno u Svetom Pismu ??? :kafa:

DedaStojan

Iskusan
Poruka
5.425
...pre bih reko da ni to ne znas - dakle po tebi je malo to sto prihvacamo 10 Bozje zapovesti,sto pravimo razliku u ishrani na osnovu toga sto je Bog zabranio/dopustio,to sto prihvacamo zrtvu Isusa Hrista kao naseg Spasitelja , koji je sam sebe prineo da bi svako koji Ga veruje dobije zivot vecni...!?
...i to sto recimo jos uvek smatramo da su zoofilija i homoseksualnost nedozvoljeni za vernike ( citaj - za sve ljude),isto kao sto je i incest...!??
...hmmm,a jel ti recimo drzis nesto vise od ovog na cemu bi smo se mi trebali ugledati a da je to jasno i precizno navedeno u Svetom Pismu ??? :kafa:
Koja ishrana u 10 zapovjesti Rimskog Mamona?
Ne jedi guske ?

P

Pojela maca

Gost
Isus Hrist nije promovisao popove nego ih je i rasterao i nije pravio nikakve crkve.
Jedna od njegovih pozitivnih tekovina.
A onda su ovi danas kako katolici tako i pravoslavci ogadili čitavu hrišćansku veru sa tim crkvama, izmišljenim praznicima i maloumnim dogmama. Da ne govorim o raznim Stepincima, Pahomijima i Kačevendama.
A kako bi ti cuo za hrista da nije bilo crkve

Doctor Master

Domaćin
Banovan
Poruka
4.767
Nikad nije dovoljna knjiga ma koja da je u pitanju.Ne moze ona zivog coveka da zameni.
Zato apostol.pavle u poslanici jevrejima pise svima.Pamtite vase staresine koje vam propovedaju biziju rec gledajuci na svrsetak zivota njihovog u smislu da li su zavrsili u crkvi hristovoj.
Izvukli ste jednu rečenicu iz konteksta kako bi ste napravili ono što vamam odgovara. Tako ste i ogadili čitavu religiju.

P

Pojela maca

Gost
Izvukli ste jednu rečenicu iz konteksta kako bi ste napravili ono što vamam odgovara. Tako ste i ogadili čitavu religiju.
Razumem ja da nekom.smeta crkva ogadila im se ali bibliju hrista prisvajati je totalno opiceno jer crkva je ta koja je hrista i bibliju aj da kazem.izmislila.Znaci kazes more mars i crkva i biblija i hrist kao glavni lik biblije.To posteno.