Da li je Isus Hristos Bog?

• Začetnik teme Začetnik teme lekmi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
za ovo poslednje sto si mi postavio pitanje ,kasnije cu ti odgovoriti,moram da napravim pauzu ,a ti razmisli dobro o ovome sto sam ja zadnje pisao.

- - - - - - - - - -

Ko je tebi tumacio Sveto Pismo ?shvati jednom da je hula-bogohulstvo jedno te isto,,,,A ja moram da te opet pitam hula na koga?Kakva je to hula i na koga je hula ?A hula na Duha Sv.se naglasava ....

- - - - - - - - - -

Zasto se naglasava hula na SV ,.Duha i nece se oprostiti .....a ova hula i svaki greh oprostice se ?

- - - - - - - - - -

Zato sto govori o drugom licu (OCU ) ,eto zasto!

Pitao sam te lepo, zasto Isus ne zna vreme svog dolaska, ako ti tvrdis da je Bog, Konkretno i jasno mi odgovori, ne pisi referate.
Ne zaboravi da je Bogu sve moguce,:)

- - - - - - - - - -

Ne postoji drugo i trece lice,postoji samo Jedan Bog sa 3 titule ili uloge.

Zasto ovde posebno naglasava bogohulstvo protiv Sv.Duha,a svaki greh i bogohulstvo (prema Ocu)i Sinu ce se oprostiti.Kada se kaze Sin Coveciji ,podrazumeva se i Sin Bozji??

- - - - - - - - - -

Covece ,ti nisi meni odgovorio na mnoga pitanja ,pa zar ti mislis da sam ja duzan da ti dam odgovor na sve .Ono sto znam i sto mi je Bog dao da znam ,odgovorio sam,a ono sto mi nije poznato ,ostavljam nekom drugom (pravoslavcu)da odgovori.

Da ti je Bog dao znanje, sve bi mogao da odgovoris, :)

Eden je bio na zemlji ,postoji i raj na nebu ,ali ne vi verovatno cekate raj na zemlji ,tj.antihrista,

- - - - - - - - - -

nije tacno.Hristos je rekao da ce se oprostiti hula i na Oca i Sina ,ali na Svetoga Duha ,,,nE

- - - - - - - - - -

moram da pronadjem te stihove

- - - - - - - - - -

Matej 12 -
31"Zato kažem vam: svaki će se grijeh i bogohulstvo oprostiti ljudima, ali rekne li tko bogohulstvo protiv Duha, neće se oprostiti. 32I rekne li tko riječ protiv Sina Čovječjega, oprostit će mu se. Ali tko rekne protiv Duha Svetoga, neće mu se oprostiti ni na ovom svijetu ni u budućem."

Mislim da formalno hriscanstvo ceka antihrista,kojeg ce Vatikan ustoliciti u Jerusalimu.
Raj je trenutno na nebu, a to je Bozija Crkva,Nevesta, i jednoga dana bice na zemlji kao novi Jerusalim.
Problem je sto SPC zagovara mitarstva i cistilista, pa neces moci da se nadje u Bozijoj crkvi :)

Ono što @ISTRAZIVAC9 ne razumije jeste "Trojstvo", nadam se da mu je onaj tekst malo približio taj pojam.

Problemi i nastaju usled tako laičkog tumačenja poput njegovog složenih pojmova i to uvijek odvede u pogrešnom pravcu kao njega što je odvelo.

Meni je Bog otvorio duhovne oci,tako da ovo ne pije vodu, a postavicu stihove, koji ce dokazati suprotnost.
Za pocetak ,sta nam govori stih iz Jovan 4,24: A BOG je Duh :?:
Ovo ti je domaci zadatak.

Pitao sam te lepo, zasto Isus ne zna vreme svog dolaska, ako ti tvrdis da je Bog, Konkretno i jasno mi odgovori, ne pisi referate.
Ne zaboravi da je Bogu sve moguce,:)

- - - - - - - - - -

Ne postoji drugo i trece lice,postoji samo Jedan Bog sa 3 titule ili uloge.

Odgovor je dat ,ako ti se ne svidja ,zao mi je to nije moj problem

- - - - - - - - - -

Da ti je Bog dao znanje, sve bi mogao da odgovoris, :)

Mislim da nisam toliko gord ,da smatram sebe da sve znam

- - - - - - - - - -

Mislim da formalno hriscanstvo ceka antihrista,kojeg ce Vatikan ustoliciti u Jerusalimu.
Raj je trenutno na nebu, a to je Bozija Crkva,Nevesta, i jednoga dana bice na zemlji kao novi Jerusalim.
Problem je sto SPC zagovara mitarstva i cistilista, pa neces moci da se nadje u Bozijoj crkvi :)

Prvoslavna vera ne zagovara cistiliste ,tj purgatorijum ,ne mesaj pojmove,mitarstva odnosno carinarnice ,su mesta gde se dusa ispituje sta je radila u toku zivota od strane demona .

1) "Trojstvo"

Ne postoji ništa pogrešno ako se koristi termin "Trojstvo", iako ta reč nije navedena u Bibliji, jer smo zaključili da je ta reč upotrebljena da se njome nešto opiše i objasni. Nigde u Bibliji ne postoji ni reč "evangelizacija", pa opet crkva pravi evangelizacije, i koristi tu reč da opiše ono šta radi. Nigde u Bibliji ne postoje ni neke druge reči koje hrišćani koriste ili na kojima se grade neka njihova važna teološka učenja. Dakle, nemojte se kao neki zakačiti samo za termin "Trojstvo", koja je u suštini samo opisna reč, kojom ljudi pokušavaju objasniti Božju suštinu. Ono što je stvarno bitno, jeste da koncept ili ideja predstavljena u reči "Trojstvo" zaista postoji u Pismu.

Uz ovaj podugačak uvod, daću vam sada neke Biblijske stihove koji nagoveštavaju Božje Sveto "Trojstvo"...

U tumačenju nekih ključnih odlomaka iz Starog zaveta, poznavanje Jevrejskog jezika je od velike pomoći. Npr. u Prvoj Mojsijevoj 1:1, imenica "Elohim" (Bog) je korišćena u množini. Dalje, u Prvoj Mojsijevoj 1:26 korišćena je zamenica "nas" (mi), u množini. Nema sumnje da "Elohim" i "nas" se odnosi na više od dve osobe (isto je i u stihovima: 1. Moj. 3:22; 1. Moj. 11:7). U našem jeziku, postoje samo dve forme, jednina i množina. No, u Jevrejskom jeziku postoje, jednina, dvojina i množina. Dvojina je samo za dva (dve osobe). U jevrejskom ova dvojna forma je korišćena za stvari koje dolaze uvek u paru, kao oči, uši, ruke i sl. Reč "Elohim" i zamenica "nas" su u množini - što je definitivno više od dva - i mora se odnositi na tri ili više. Ovo se kasnije i objavljuje i razume tek u Novom zavetu kao: Otac, Sin i Sveti Duh.

Dalje, u Isaiji 48:16 i Isaiji 61:1, Sin govori o Ocu i Svetom Duhu. Uporedite zatim Isaiju 61:1 sa Luka 4:14-19 i vidite da je to Sin koji govori. Matej 3:16-17 opisuje događaj Isusovog krštenja, i u ovome izveštaju se vidi Bog Sveti Duh kako silazi na Boga Sina dok Bog Otac čujno obznanjuje svoje zadovoljstvo Sinom. Već smo spomenuli Matej 28:19, ali i 2. Korinćanima 13:14 je takođe jasan primer gde se spominju različite osobe "Trojstva".

Članovi "Trojstva" uvek prepoznaju jedan drugog kao sebi ravne (božanske). Npr. u Starom zavetu čitamo kako je: "GOSPOD" je prepoznat od "Gospoda" (1. Moj. 19:24). Da "GOSPOD" ima "Sina" (Ps. 2:7, Ps. 2:12; Pri. 30:4). Dok i Duh je prepoznat od "GOSPODA" (4. Moj. 27:18) i od "Boga" (Ps. 51:10-12). Bog Sin je prepoznat od Boga Oca (Ps. 45:6-7; Jev. 1:8-9).

Dakle, Biblija jasno uči u postojanje Boga: Oca, Sina i Svetoga Duha. Svaka osoba "Trojstva" je potpuni (celi) Bog: Otac je Bog: Jovan 6:27; Rimljanima 1:7; 1. Petrova 1:2. Sin je Bog: Jovan 1:1; Jovan 1:14; Rimljanima 9:5; Kološanima 2:9; Jevrejima 1:8; 1. Jovanova 5:20. Sveti Duh je Bog: Dela 5:3-4; 1. Korinćanima 3:16 (Onaj koji prebiva u crkvi i verniku je Sveti Duh: Rim. 8:9; Jn. 14:16-17; Dela 2:1-4).

Hrišćani su vekovima pokušavali da kroz neke primere objasne "Trojstvo". No, ni jedna od tih popularnih ilustracija ne može dati u potpunosti tačan opis "Trojstva". Jaje (ili jabuka) nije dobra ilustracija jer su ljuska, belance i žumance delovi jajeta a ne jaje za sebe. Otac, Sin i Sveti Duh nisu delovi Boga, svaki od njih jeste u punom smislu Bog. Ilustracija sa vodom je malo bolja, ali još uvek nedovoljno adekvatna da opiše "Trojstvo". Tečnost, vodena para i led su tri forme vode. Otac, Sin i Sveti Duh nisu tri forme Boga, svaki od Njih je u potpunosti jedan isti Bog. Sledeća je ona matematička: 1x1x1=1. Ovaj primer skoro i da bude zadovoljavajući, jer ističe istu suštinu ili bit (vrednost) i ravnopravnost ili jedinstvo među članovima. No, to je opet samo prosti broj koji sugeriše ograničenost i nešto što je 3x isto, a u "Trojstvu" vlada večnost, različitost i opet jednoosobnost. Dakle, sve ove ilustracije nam mogu dati neku sliku "Trojstva", ali ta slika nije u potpunosti ispravna, jer je uvek nečim ograničena i navodi nas na pogrešne zaključke.

Mister trojicar, slaba su ti ove hipoteze, sto se mene tice,a imas tu i par "bisera".
Dugo sam u monoteizmu, tako da za mene ovo ne pije vodu, jer me je direktno Bog uoutio u Rec, :)
Mora da si neki veliki filozof,a Isus je upravo na takve upozoravao,a upozoravao da trebamo istrazivati Pismo.
Kao prvo, termin trojstvo, apsolutno ne postoji u Bibliji, jer bi se video u St. Zavetu, a kao sto znamo tamo ga nema.

1)Evo ga biser: " izveštaju se vidi Bog Sveti Duh kako silazi na Boga Sina dok Bog Otac čujno obznanjuje svoje zadovoljstvo Sinom.,
oprosti,, ali je ovo cista nebuloza i moram da se nasmejem, :hahaha:

Kako shvatas sledeci stih, Jovan 4, 24 Bog je Duh; i koji Mu se mole, duhom i istinom treba da se mole.

Znaci sa ovim stihom smo ponistili tvoje pisanje o trojicnom mnogobostvu.

2) sledeci biser: "Npr. u Prvoj Mojsijevoj 1:1, imenica "Elohim" (Bog) je korišćena u množini";
Bozija imena su Adonai i Elah ili Eloh, sto znaci sledece:
Adonai je plural od reci Adon,a znaci Gospodar, Majstor,a rec Eloh znaci :Samopostojeci, Svedovoljan, Svemocan.
I imamo plural koji je Elohim, a oznacava kod jevreja Velicanstvo, tj. kao kada se obracamo nekome sa Vi, a to znaci da se jeveji Bogu obracaju sa Vi.
Kome se Bog obraca kada stvara coveka, po trojicarima obraca se Sinu i Duhu, medjutim, zaboravljaju da je Bog stvorio Prvo andjele, pa je logicno da se njima obraca, jer da je drugacije onda bi u Postanju pisalo da su Otac, Sin i Duh stvorili coveka, ali ne, Bog ga je sam stvorio i kako ga je stvorio:
27 I stvori Bog čoveka po obličju svom, po obličju Božjem stvori ga; muško i žensko stvori ih.
Znaci vidimo da je stvorio coveka po ===OBLICJU=== svojemu,a pise da je Bog i Duh, a i andjeli su duhovi, tako da mister razmisli o ovome.

3) biser : " Npr. u Starom zavetu čitamo kako je: "GOSPOD" je prepoznat od "Gospoda" (1. Moj. 19:24)"
stih === 24 Tada pusti Gospod na Sodom i na Gomor od Gospoda s neba dažd od sumpora i ognja,
Imamo iz jevrejskog Tanaha i da vidimo kako su oni napisali:

כדוַיהֹוָה הִמְטִיר עַל סְדֹם וְעַל עֲמֹרָה גָּפְרִית וָאֵשׁ מֵאֵת יְהֹוָה מִן הַשָּׁמָיִם: 24And the Lord caused to rain down upon Sodom and Gomorrah brimstone and fire, from the Lord, from heaven.
Kao sto vidimo nas prevod nije dobro uradjen, jer nema ZAPETE, tamo gde ih ima u Tanahu.
Nas prevod bi bukvalno mogao da se shvati na prvi pogled da postoje dva Gospda, ali znamo da Bog je Jedan, pa prema tome, ako pazljivo gledamo engleski prevod jevrejskog stiha, vidimo Dve Zapete, koje nas obavestavaju,
da se radi o Bogu Tvorcu,a ne od Dva Gospoda.
Imamo stihove u N. zavetu, kojima trojicari pokusavaju da dokazu trojstvo, ali njega nema .
U Jovan 1, 1 U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.

Ovde vidimo da je Bog, Rec.

14 I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.

I sada trojicari kazu, da ovde se vidi da je to Sin, tj. Isus.
A imamo sledeci stih, kojim Pavle dokazuje da se ne radi o Isusu, vec direktno o Bogu Ocu,
1.Timotiju ,3, 16 I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.

Zasto Pavle pise da je ovo Bog,zato sto je takodje napisao u 1.Tim. 2, stih koji je vrlo vazan i onda cemo razumeti da je Bog samo Jedan.
5 Jer je jedan Bog, i jedan posrednik Boga i ljudi, čovek Hristos Isus.

Ako verujemo Apostolu Pavlu koji je propovedao Jevandjelje i Spasenje, kako mozemo verovati da je u kontradiktornosti, ne on nije to radio, nije manipulisao buducim vernicima, znaci jasno je objasnio ko se uselio u telo i ko je Isus.

E sada cemo saznati ko je manipulisao trojstvo i zbog cega.

Bio je covek koji se zvao Teodorik Deseti,a on je izdao Edikt, i zove se
Teodorikov prvi edikt,a izdan je odmah posto je bio krsten od prve rimske crkve, koja je inace bila najaca crkvena zajednica uto vreme u Rimu.
i glasi:
Nas tri imperatora zelimo da nasi clanovi cvrsto p[rionu uz religiju koja je bila naucavana od Sv. Petra Rimljanima, koja je verno ocuvana Tradicijom i koja se sada ispoveda od pontifa Damasika Rmskog, i Petra , biskupa Aleksandrijskog, coveka apostolske svetosti prema Apostolskoj instituciji, i doktrini Evandjelja; verujemo u jedno Bozanstvo Oca, Sina i Svetoga Duha, sa jednakim velicanstvom u svetome trojstvu.

Sada vidimo kako je dobijena "formula" trojstva, i otada pa do dana danasnjega, ukljucujuci i doktrinu Nikolaita, mi imamo problem da vernici koji sebe deklarisu Hriscanima, ne citaju Boziju rec, vec su prihvatili dogmatiku crkava,a Isu je rekao da ne podlezemo ljudskoj filozofiji i da istrazujemo Pismo.

Dragone za tebe jedan stih, 2. Mojsijeva 6 , 3 I javio sam se Avramu, Isaku i Jakovu imenom Bog Svemogući, a imenom svojim, Gospod, ne bih im poznat.

Vidimo da je Bog preko Isaije rekao nama da je Avramu, Isaku i Jakovu bio poznat kao Svemoguci Bog- Eloh,a nije im bio poznat kao Gospod,

a pitanje je zasto im nije bio poznat kao Gospod, a mi znamo da Isusa su zvali Gospod,a na ovo ide asocijacija stiha iz Jovan 10, 30, kada Isus tvrdi da su On i Otac Jedno.

Da cujem tvoje razmisljanje :?:

Meni je Bog otvorio duhovne oci,tako da ovo ne pije vodu, a postavicu stihove, koji ce dokazati suprotnost.
Za pocetak ,sta nam govori stih iz Jovan 4,24: A BOG je Duh :?:
Ovo ti je domaci zadatak.

Evo ja cu ti postaviti prethodne stihove gde zena Samarjanka zove Isusa GoSPODOM ,a On joj ne kaze ,"ne zovi me Gospodom ja nisam Gospod ,ja sam samo njegov sluga"! Evanđelje po Jovanu - 4. glava
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Kad razumje dakle Gospod da su čuli fariseji da Isus više učenika dobija i kršćava nego Jovan
(Isus pak sam ne kršćavaše nego učenici njegovi),
Ostavi Judeju, i otide opet u Galileju.
A valjalo mu je proći kroz Samariju.
Tako dođe u grad Samarijski koji se zove Sihar, blizu sela koje dade Jakov Josifu sinu svojemu. 1.Moj. 33, 19. 1.Moj. 48, 21. Isu. 24, 32.
A ondje bijaše izvor Jakovljev; i Isus umoran od puta sjeđaše na izvoru; a bješe oko šestoga sahata. 2.Sam. 16, 14. 2.Car. 4, 11.
Dođe žena Samarjanka da zahvati vode; reče joj Isus; daj mi da pijem. 1.Moj. 24, 17.
(Jer učenici njegovi bijahu otišli u grad da kupe jela.) Jovan 4, 27.
Reče mu žena Samarjanka: kako ti, Jevrejin budući, možeš iskati od mene žene Samarjanke da piješ? Jer se Jevreji ne miješaju sa Samarjanima. 2.Car. 17, 24. Jezd. 4, 3. Dela. 10, 28.
Odgovori Isus i reče joj: da ti znaš dar Božij, i ko je taj koji ti govori: daj mi da pijem, ti bi iskala u njega i dao bi ti vodu živu. 2.Moj. 17, 6. Isa. 9, 6. Isa. 12, 3. Isa. 42, 6. Isa. 44, 3. Jer. 2, 13. Zah. 13, 1. Rim. 8, 32. 1.Kor. 1, 30. 2.Kor. 9, 15. Otkr. 7, 17.
Reče mu žena: Gospode! ni zahvatiti nemaš čim, a studenac je dubok; odakle ćeš dakle uzeti vodu živu?
Eda li si ti veći od našega oca Jakova, koji nam dade ovaj studenac, i on iz njega pijaše i sinovi njegovi i stoka njegova? Jovan 8, 53.
Odgovori Isus i reče joj: svaki koji pije od ove vode opet će ožednjeti;
A koji pije od vode koju ću mu ja dati neće ožednjeti dovijeka; nego voda što ću mu ja dati biće u njemu izvor vode koja teče u život vječni. Jovan 6, 35. Jovan 7, 38.
Reče mu žena: Gospode! daj mi te vode da ne žednim niti da dolazim ovamo na vodu. Jovan 6, 34. Rim. 6, 23. 1.Jov. 5, 20.
Reče joj Isus: idi zovni muža svojega, i dođi ovamo.
Odgovori žena i reče mu: nemam muža. Reče joj Isus: dobro si kazala: nemam muža;
Jer si pet muževa imala, i sad koga imaš nije ti muž; to si pravo kazala.
Reče mu žena: Gospode! vidim da si ti prorok.

John 5:23 That all [men] should honour the Son, even as they honour the Father. He that honoureth not the Son honoureth not the Father which hath sent him.

Acts 7:59 And they stoned Stephen, calling upon [God], and saying, Lord Jesus, receive my spirit ..........Zasto Stefan kaze Gospode Isuse primi moj duh? evo i na nasem jeziku
59 I zasipahu kamenjem Stefana, koji se moljaše Bogu i govoraše: Gospode Isuse! Primi duh moj.

- - - - - - - - - -

A znamo da samo Bog prima duh coveciji,to smo pisali u prethodnim postovima?!

- - - - - - - - - -

Zasto Stevan zove Isusa ;Gospode ,,ajde objasni mi?

Poslednja izmena:
I padnuvši pred nogama njegovima poklonih mu se; i reče mi: gle, nemoj, ja sam sluga kao i ti i braća tvoja koja imaju svjedočanstvo Isusovo. Bogu se pokloni; jer je svjedočanstvo Isusovo Duh Proroštva. Otkrivenje 19;10 Kako objasnjavas ovaj stih ,kada je apostol Jovan hteo da se pokloni andjelu ,a andjeo mu je rekao da Bogu pripada velicanje njemu treba da se klanjamo ),i "da sam ja (andjeo)sluga kao i ti Jovane"? A gledaj sta ovde kaze.

- - - - - - - - - -

Jesus Accepts Worship, Therefore He is God

Here is a list of verses where Jesus accepts worship. Contrast this with the passage in Revelation where John falls down before an angel……..the angel stops him, and tells him to not do that. In Acts, Paul is called a God by the people of Lystra……Paul stops them, and reminds them he is only a man. No where in scripture does anyone in a right relationship with God accept worship. Accepting worship is reserved for God Almighty alone.

By accepting worship, Jesus is either God almighty or a demon from the pit of hell…..there is no in-between, halfway position. Therefore by accepting worship, Jesus shows Himself to be the Lord God Almighty.

Matthew 2:11: And going into the house they saw the child with Mary his mother, and they fell down and worshiped him.

Matthew 14:33: And those in the boat worshiped him, saying, “Truly you are the Son of God.”

Matthew 28:9-10: And behold, Jesus met them and said, “Greetings!” And they came up and took hold of his feet and worshiped him.

Matthew 28:16-17: Now the eleven disciples went to Galilee, to the mountain to which Jesus had directed them. 17 And when they saw him they worshiped him, but some doubted.

Luke 24:51: While he blessed them, he parted from them and was carried up into heaven. 52 And they worshiped him and returned to Jerusalem with great joy

John 9:37-38: Jesus said to him, “You have seen him, and it is he who is speaking to you.” 38 He said, “Lord, I believe,” and he worshiped him.

Hebrews 1:6: And again, when he brings the firstborn into the world, he says, “Let all God’s angels worship him.”

Revelation 22:3: No longer will there be anything accursed, but the throne of God and of the Lamb will be in it, and his servants will worship him.

Poslednja izmena:
I gle, zavjes crkveni razdrije se nadvoje od gornjega kraja do donjega; i zemlja se potrese, i kamenje se raspade; 2.Moj. 19, 18. 2.Moj. 26, 31. 2.Dnev. 3, 14. Psal. 18, 7. Mar. 15, 38. Luka 23, 45. Ef. 2, 14. Ef. 2, 18. Jevr. 6, 19. Jevr. 10, 19.
I grobovi se otvoriše, i ustaše mnoga tijela svetijeh koji su pomrli; po Mateju 27;52.....ti rece u prethodnim postovima da sveti ne postoje ,i dokazao sam ti sa nekoliko stihova da postoje ,i evo jos jednog stiha koji pokazuje pRE nego sto je Isus vaskrsao,. U originalu grcki koin sveti se kaze hagion ,..

- - - - - - - - - -

Evanđelje po Jovanu - 4. glava
Kad razumje dakle Gospod da su čuli fariseji da Isus više učenika dobija i kršćava nego Jovan" Objasni mi koji Gospod se ovde pominje?A znamo da su ucenici i narod zvali Isusa GOspodom!I on ih nikad nije ukorio zasto Ga tako zovu....

Evo ja cu ti postaviti prethodne stihove gde zena Samarjanka zove Isusa GoSPODOM ,a On joj ne kaze ,"ne zovi me Gospodom ja nisam Gospod ,ja sam samo njegov sluga"! Evanđelje po Jovanu - 4. glava
Kad razumje dakle Gospod da su čuli fariseji da Isus više učenika dobija i kršćava nego Jovan
(Isus pak sam ne kršćavaše nego učenici njegovi),
Ostavi Judeju, i otide opet u Galileju.
A valjalo mu je proći kroz Samariju.
Tako dođe u grad Samarijski koji se zove Sihar, blizu sela koje dade Jakov Josifu sinu svojemu. 1.Moj. 33, 19. 1.Moj. 48, 21. Isu. 24, 32.
A ondje bijaše izvor Jakovljev; i Isus umoran od puta sjeđaše na izvoru; a bješe oko šestoga sahata. 2.Sam. 16, 14. 2.Car. 4, 11.
Dođe žena Samarjanka da zahvati vode; reče joj Isus; daj mi da pijem. 1.Moj. 24, 17.
(Jer učenici njegovi bijahu otišli u grad da kupe jela.) Jovan 4, 27.
Reče mu žena Samarjanka: kako ti, Jevrejin budući, možeš iskati od mene žene Samarjanke da piješ? Jer se Jevreji ne miješaju sa Samarjanima. 2.Car. 17, 24. Jezd. 4, 3. Dela. 10, 28.
Odgovori Isus i reče joj: da ti znaš dar Božij, i ko je taj koji ti govori: daj mi da pijem, ti bi iskala u njega i dao bi ti vodu živu. 2.Moj. 17, 6. Isa. 9, 6. Isa. 12, 3. Isa. 42, 6. Isa. 44, 3. Jer. 2, 13. Zah. 13, 1. Rim. 8, 32. 1.Kor. 1, 30. 2.Kor. 9, 15. Otkr. 7, 17.
Reče mu žena: Gospode! ni zahvatiti nemaš čim, a studenac je dubok; odakle ćeš dakle uzeti vodu živu?
Eda li si ti veći od našega oca Jakova, koji nam dade ovaj studenac, i on iz njega pijaše i sinovi njegovi i stoka njegova? Jovan 8, 53.
Odgovori Isus i reče joj: svaki koji pije od ove vode opet će ožednjeti;
A koji pije od vode koju ću mu ja dati neće ožednjeti dovijeka; nego voda što ću mu ja dati biće u njemu izvor vode koja teče u život vječni. Jovan 6, 35. Jovan 7, 38.
Reče mu žena: Gospode! daj mi te vode da ne žednim niti da dolazim ovamo na vodu. Jovan 6, 34. Rim. 6, 23. 1.Jov. 5, 20.
Reče joj Isus: idi zovni muža svojega, i dođi ovamo.
Odgovori žena i reče mu: nemam muža. Reče joj Isus: dobro si kazala: nemam muža;
Jer si pet muževa imala, i sad koga imaš nije ti muž; to si pravo kazala.
Reče mu žena: Gospode! vidim da si ti prorok.

Znaci Isus je bio Sluga Bogu, onda nije bio Bog, Isaija 42, 1 Evo sluge mog, koga podupirem, izabranika mog, koji je mio duši mojoj; metnuću Duh svoj na Njega, sud narodima javljaće.

Znaci Isus je bio Sluga Bogu, onda nije bio Bog, Isaija 42, 1 Evo sluge mog, koga podupirem, izabranika mog, koji je mio duši mojoj; metnuću Duh svoj na Njega, sud narodima javljaće.

Ako je bio samo "sluga"zasto Ga svi zovu GOSPODE.Gospod moj i Bog moj "",,izvini sta bese rece ono apostol Toma?

- - - - - - - - - -

sluga Ga zove Bog Otac zato sto je uzeo oblicje coveka ,oblicje sluge,ponizio se ,....

- - - - - - - - - -

Ti nikada ne mozes da razumes koncept Trojice ,jer prvo ne priznajes da je Isus Bog ,odbacujes Ga ,prvo ne shvatas osnovni koncept da je jednostavno ISUS-BOG,o Trojici tu nema sta da pricamo vise.

Jovan 7, 28.
Avraam, otac vaš, bio je rad da vidi dan moj; i vidje, i obradova se. 1.Moj. 22, 18. Luka 10, 24. Gal. 3, 16. Gal. 3, 18. Jevr. 11, 13.
Tada mu rekoše Jevreji: još ti nema pedeset godina, i Avraama li si vidio?
A Isus im reče: zaista, zaista vam kažem: ja sam prije nego se Avraam rodio. 2.Moj. 3, 14. Isa. 9, 6. Mih. 5, 2. Kol. 1, 17. Jevr. 13, 8. Otkr. 1, 8.
Tada uzeše kamenje da bace na nj; a Isus se sakri, i iziđe iz crkve prošavši između njih i otide tako. 2.Moj. 17, 4. Luka 4, 29. Sta znace ove isusove reci ;"ja sam pre ,od pre ,nego se Avram rodio"?

- - - - - - - - - -

Jovan 13, 13-14
Vi zovete mene učiteljem i Gospodom; i pravo velite: jer jesam. Luka 6, 46. Luka 22, 27. Jovan 13, 7. 1.Kor. 8, 6. Fil. 2, 11.
Kad dakle ja oprah vama noge Gospod i učitelj, i vi ste dužni jedan drugome prati noge. Luka 22, 27. Jovan 13, 7. Rim. 12, 10. Gal. 6, 1.Ovde Isus sam potvrdjuje da je Gospod,.

Poslednja izmena:
po Jovanu 17,3-5
A ovo je život vječni da poznaju tebe jedinoga istinoga Boga, i koga si poslao Isusa Hrista. Prič. 8, 35. Isa. 53, 11. 1.Kor. 8, 4. 1.Sol. 1, 9.
Ja tebe proslavih na zemlji; posao svrših koji si mi dao da radim.
I sad proslavi ti mene, oče, u tebe samoga slavom koju imadoh u tebe prije nego svijet postade. Prič. 8, 23. Jovan 1, 1. Fil. 2, 6. Kol. 1, 15. sta ovde Gospod kaze ,proslavi sada ti mene Oce,u tebe samoga ,slavom KOJU IMADOH U TEBE ;PRE NEGO STO SVET POSTADE..Znaci Isus ne gubi svoju Bozansku prirodu ,time sto je postao covek ,ali posto je zavrsio misiju na zemlji ,moli Oca da Ga proslavi ,OPET,znaci slavom koju je i pre postanja imao.Da mu obnovi slavu koju je imao pre postanja.

Poslednja izmena:
Mister trojicar, slaba su ti ove hipoteze, sto se mene tice,a imas tu i par "bisera".
Dugo sam u monoteizmu, tako da za mene ovo ne pije vodu, jer me je direktno Bog uoutio u Rec, :)
Mora da si neki veliki filozof,a Isus je upravo na takve upozoravao,a upozoravao da trebamo istrazivati Pismo.
Kao prvo, termin trojstvo, apsolutno ne postoji u Bibliji, jer bi se video u St. Zavetu, a kao sto znamo tamo ga nema.

U Starom zavjetu Trojstvo? :eek:

Pa ti ne poznaješ elementarne stvari, znaš li ti kada se pojavljuje Sin Božiji?

Znaš li ti da je Novi zavjet nova spona Bog i ljudi, otjelotvorenje Boga u čovječijem liku?

Kako je Bog mogao da te uputi u Svoju promisao a da prije toga ne poznaješ osnovne stvari koje se navode u Bibliji?

:lol:

Poslednja izmena:

Isusova božanska priroda je bila zaogrnuta ljudskom.

Bio je Sin Božiji ali je kao čovjek umro i raspet je na krstu. Da bi iskupio nas ljude Bog je žrtvovao svog sina, otjelotvorivši ga u čovjeku i tako otkupio sve grešne ljude. Posle toga je Hrist vaskrsao i postao jedinstven sa Ocem, postao trojedni Bog.

To što tvoj mozak ne može da pojmi trostruko jedinstvo to je već nešto drugo.

trojstvo ne postoji niti u starom zavetu niti u novom

http://siont.net/biblija/konkor/rdk/search.php?query=trojstvo&stpos=0&stype=AND

niti trojedan bog http://siont.net/biblija/konkor/rdk/search.php?query=trojedan+&stpos=0&stype=AND

a postoji da je Bog jedan http://siont.net/biblija/konkor/rdk/search.php?query=jedan+Bog&stpos=0&stype=AND

- - - - - - - - - -

takodje trojstvo i ne mzoe da postoji u Bibliji jer je pagansko

http://www.heraldmag.org/olb/Contents/doctrine/The Origin of the Trinity.htm

The Origin of the Trinity: From Paganism to Constantine

- - - - - - - - - -

ovde sam iznela Biblijeske dokaze da je ISUS Bozji Sin https://forum.krstarica.com/showthread.php/650812-ISUS-HRIST-Bozji-Sin-(-svedocanstvo-Boga-)

takodje u Bibliji ne postoji bogocovek http://siont.net/biblija/konkor/rdk/search.php?query=bogo%E8ovek&stpos=0&stype=AND
Kako da se pominje u Starom zavjetu kada se Sin Božiji pojavljuje u Novom?

Ja ne znam kako ne razmislite prije nego odvalite tako neku glupost...

Transcedentno biće poput Boga ne postoji u obliku u kom ga čovjek zamišlja i van naše moći rasuđivanja je.

Bog je rekao "čovjek me ne može vidjeti i ostati živ".

Kada to shvatite i zapamtite možemo nastaviti diskusiju.

Isusova božanska priroda je bila zaogrnuta ljudskom.

Bio je Sin Božiji ali je kao čovjek umro i raspet je na krstu. Da bi iskupio nas ljude Bog je žrtvovao svog sina, otjelotvorivši ga u čovjeku i tako otkupio sve grešne ljude. Posle toga je Hrist vaskrsao i postao jedinstven sa Ocem, postao trojedni Bog.

To što tvoj mozak ne može da pojmi trostruko jedinstvo to je već nešto drugo.
Njima ne vredi objasnjavati nista ,to je cisto gubljenje vremena,i ja mogu da postavljam stotine linkova ,to skoro niko i ne cita ,i nista ne dokazuje ,..

- - - - - - - - - -

Nego kada se udje u debatu ,i neku vrstu analize da tako kazem ,onda se dosta stvari mogu rascistiti ,e sada da li ce neko nesto da prihvati ili ne ,to je njegova stvar,bitno je da je to argumentovano ,sto vise ..recimo Istrazivac je imao hrabrosti da udje u debatu sa mnom ,i samim tim ispita i iskusa ono sto veruje ,kao i ja sto sam uradio....ali mnogi nemaju hrabrosti ,u tome je poenta

- - - - - - - - - -

Najlakse je reci ,"e nemas pojma ,ja sam u pravu ,ti nista ne znas",i sta to dokazuje nista !

- - - - - - - - - -

Sta nam je rekao Gospod ispitujte Pismo ,istrazujte ,ali pazite i cuvajte se jer ce mnogi pokusati da vas zavedu i na kriv put navedu ,a kada je u pitanju spasenje duse i borba ,sa takvim stvarima se ne bih igrao

- - - - - - - - - -

Kako da se pominje u Starom zavjetu kada se Sin Božiji pojavljuje u Novom?

Ja ne znam kako ne razmislite prije nego odvalite tako neku glupost...

Transcedentno biće poput Boga ne postoji u obliku u kom ga čovjek zamišlja i van naše moći rasuđivanja je.

Bog je rekao "čovjek me ne može vidjeti i ostati živ".

Kada to shvatite i zapamtite možemo nastaviti diskusiju.

Pominje se Sin i u Starom zavetu ,kao i Otac i Duh Sveti

Evo jedno pitanje za ljude koji ne veruju da je Isus ,Sin Bozji ,odnosno Bog.....Zasto ga je Marija ,njegova majka rodila posredstvom Svetoga Duha ?
35 I odgovarajući anđeo reče joj: Duh Sveti doći će na tebe, i sila Najvišeg oseniće te; zato i ono što će se roditi biće sveto, i nazvaće se Sin Božji.Zasto se Isus nije rodio kao mi sto se radjamo .da ima i oca obicnog ,coveka ?
U cemu je svrha tog cudesnog rodjenja?

Back