- Poruka
- 59.599
počevši od rimokatolika pa do sektica
Sam Isus za sebe je rekao: “Ja sam videlo svetu: ko ide za mnom neće hodati po tami, nego će imati videlo života.”
Pojavio se u vremenu kada su ljudi imali potrebu za verom koja bi im zadovoljila dusu i vratila veru i nadu u buducnost..
Bio je to pogodan trenutak za Isusa Hrista kog je Bog posalo da ljudima vrati veru i nadu i da ih prosvetli.
Gledajuci kroz istoriju a posebno danas kakvo je čovecanstvo postavlja se pitanje da li je Isus bio prosvetitelj
i koliko je uspeo u svojoj nameri stvorivsi veru koja je bila od svog nastanka uvek suprostavljena drugoj ?
I u cemu je prosvetlio ljude osim u "Ја sam Gospod Bog tvoj, nemoj imati drugih Bogova osim mene"
nego žive po?Isus i hrišćanstvo donose prosvetu i prosvetljenje uma onima koji žive po tom učenju. Ali ako gledamo na one koji se formalno nazivaju hrišćanima kod većine njih se ne vidi ništa od toga jer ne žive po tome.
nego žive po?
Govoriš o sebi kao hrišćaninu ili kao posmatraču sa strane?Žive svetovno, nepromenjenim životom. I onda neko sa strane ko gleda zaključi da zato što ljudi u hrišćanskim zemljama se ne razlikuju po običajima, navikama i životu od onih koji to nisu formalno, da je do učenja u hrišćanstvu. Nije, već je do stava onih koji se zovu hrišćani a ne žive po tim načelima.
Исус је прво био богочовек, па тек онда све остало.Sve si rekla u zaključku uvodnog posta.
Uslov. Umišljenost. Narcisoidnost.
Ukoliko veruješ u istog i hrišćanin si,
Isus je bio učitelj dotadašnjim verama i religijama.
Исус је прво био богочовек, па тек онда све остало.
Био је дугоочекивани Месија кога је очекивао читав људски род. Дакле био је много више од просветитеља.
По овоме како ти пишеш, апостол Павле пише савршеним људима. Но међутим знамо добро да то није тако.Samo što mnogi koji se izdaju za hrišćane na žalost nisu usvojili i implementirali u svoj život ta načela koja utiču na naš ovozemaljski život. A to je najvažnije.
To vidimo po delima svakodnevnim, navikama, slabostima karaktera, gnevljivosti, nedobronamernosti, zlobe, psovkama, zajedvljivosti...ovo su svakodnevna ispoljavanja većine. Hristova nauka i nauka Pisma ove stvari iskorenjuje.
На другом Христовом доласку Христос неће бити онакав као када је долазио први пут, већ у сили и слави.Kako za koga. ^
sad kad bi došao kao čovek i prosvetitelj ili bi ga zatvorili u ludnicu ili u neki institut gde ispituju čudotvorce ili bi ga proglasili za antisemitu i popljuvali u medijima.. jedino da dođe kao BogAko ikad dođe. ^
Možda je već i pokušao, ali....
По овоме како ти пишеш, апостол Павле пише савршеним људима. Но међутим знамо добро да то није тако.
Docice ne brini ,za Gospoda je jedan dan kao za nas 1000 godina.Ako ikad dođe. ^
Možda je već i pokušao, ali....
Svrha je razoriti ,podjeliti ljude.Sam Isus za sebe je rekao: “Ja sam videlo svetu: ko ide za mnom neće hodati po tami, nego će imati videlo života.”
Pojavio se u vremenu kada su ljudi imali potrebu za verom koja bi im zadovoljila dusu i vratila veru i nadu u buducnost..
Bio je to pogodan trenutak za Isusa Hrista kog je Bog posalo da ljudima vrati veru i nadu i da ih prosvetli.
Gledajuci kroz istoriju a posebno danas kakvo je čovecanstvo postavlja se pitanje da li je Isus bio prosvetitelj
i koliko je uspeo u svojoj nameri stvorivsi veru koja je bila od svog nastanka uvek suprostavljena drugoj ?
I u cemu je prosvetlio ljude osim u "Ја sam Gospod Bog tvoj, nemoj imati drugih Bogova osim mene"
Ne brinem. Nek dođe sutra...Ali sve mi se čini da neće nikada doći...Docice ne brini ,za Gospoda je jedan dan kao za nas 1000 godina.
Kako neko da ti ugradi struju u kucu kada neces?Sam Isus za sebe je rekao: “Ja sam videlo svetu: ko ide za mnom neće hodati po tami, nego će imati videlo života.”
Просветио је и просвећујуе и даље Духом Светим - Утешитељем, Кога је обећао уместо Себе као Онога, који ће нас Хришћане ''свему што је говорио научити''...Sam Isus za sebe je rekao: “Ja sam videlo svetu: ko ide za mnom neće hodati po tami, nego će imati videlo života.”
Не против видљивог представљања Бога, већ код представљања нећег лажног нпр. лажног бога као Бога...Ova zapovest je protiv stvaranja idola, vidljivog pretstavljanja Boga. Stvaranje idola koji pretstavlja Boga je slavljenje lažnog boga.
Zar to ipak nije stvaranje jednog idola-Boga