Da li je Isus Bog?

"Čiji su i oci, i od kojih je Hristos po tijelu, koji je nad svima Bog blagosloveni u vijekove. Amin.".

"Očekujući blaženu nadu i javljanje slave velikoga Boga i Spasa našega Isusa Hrista,".

Ima još gomila stihova ...

- - - - - - - - - -

"Зашто ми кажеш учитељу благи, та слава припада само једном Богу" Исус :roll:

Pa tu pita zašto me nazivaš dobrim kad je jedino Bog dobar a posle kaže sam ja sam pastit dobri.

Poslednja izmena:
"Čiji su i oci, i od kojih je Hristos po tijelu, koji je nad svima Bog blagosloveni u vijekove. Amin.".

"Očekujući blaženu nadu i javljanje slave velikoga Boga i Spasa našega Isusa Hrista,".

Ima još gomila stihova ...

- - - - - - - - - -

Pa tu pita zašto me nazovaš dobrim kad je jedino Bog dobar a posle kaže sam ja sam pastit dobri.
U nijednom spisu se on ne naziva velikim bogom iako je se sam posredno proglalsio za bozjeg sina. Medjutim, to je varljiv iskaz, jer svi ljudi na ovoj planeti mogu sebe navati desom bozjom. To, naravno, ne znaci da ih je on pravio.

U nijednom spisu se on ne naziva velikim bogom iako je se sam posredno proglalsio za bozjeg sina. Medjutim, to je varljiv iskaz, jer svi ljudi na ovoj planeti mogu sebe navati desom bozjom. To, naravno, ne znaci da ih je on pravio.

Nije sam,Otac ga je proglasio na Jordanu.Sin Božiji =Bog.Ista priroda.Kao što je sin čovečiji čovek tako je i sin božiji Bog.Tako svedoči Biblija e sad ko veruje il ne veruje je stvar lične prirode i izbora.

Pa tu pita zašto me nazivaš dobrim kad je jedino Bog dobar a posle kaže sam ja sam pastit dobri.

Зашто ме називаш писцем, кад само писца можеш назвати писцем, а после ћу ти рећи да ја јесам писац.
Нисам ли много пута поновио исту реч? Ааа... уживео сам се у улогу писца :lol:
Али ни сам баш не верујем да сам ја писац писац (није случајно поновљено), иначе не бих постављао питање када ми већ неко каже да сам писац, то бих примио без коментара :cool:

Nije sam,Otac ga je proglasio na Jordanu.
Nije ga proglasio bogom vec sinom. Ali on je bio rodjen u bolovima i krvi kao i ostali ljudi.

Sin Božiji =Bog.Ista priroda.Kao što je sin čovečiji čovek tako je i sin božiji Bog.Tako svedoči Biblija e sad ko veruje il ne veruje je stvar lične prirode i izbora.
Pa ja stalno tvrdim da postoje tri hriscanska boga, ali to mnogi negiraju. Mozda ce tebi poverovati ako im kazes da vi hriscani imate tri boga iste prirode. Nije jasno, naravno, sta ce vam tri boga iste prirode, ali svakako postoji nekakav redosled, sto jasno govori ko je prvi a ko poslednji: Otac - Sin - Sveti Duh, i uvek istim redom. Isus istice od boga oca, a nikakio obrnuto? Ako su iste prirode onda je sve jedno ko je prvi? Naravno, nema sina bez oca, pa ti sada vidi ko je kakve prirode. Vidim da ponavljas neuspela objasnjenja takozvanih svetih otaca (sic).

Poslednja izmena:
Има у књизи "Рај асасина" како је исмаелитски хуџа растурио папиног представника када је овај хтео да га преведе на хришћанство. Испаде да је хришћанство само прерађени паганизам.
Како сам ја паган, онда ми је хришћанство ближе (и јесте, не само због тога) али не знам колико би некима било драго због таквог "комплимента" :mrgreen:

Nije ga proglasio bogom vec sinom. Ali on je bio rodjen u bolovima i krvi kao i ostali ljudi.

Pa ja stalno tvrdim da postoje tri hriscanska boga, ali to mnogi negiraju. Mozda ce tebi poverovati ako im kazes da vi hriscani imate tri boga iste prirode. Nije jasno, naravno, sta ce vam tri boga iste prirode, ali svakako postoji nekakav redosled, sto jasno govori ko je prvi a ko poslednji: Otac - Sin - Sveti Duh, i uvek istim redom. Isus istice od boga oca, a nikakio obrnuto? Ako su iste prirode onda je sve jedno ko je prvi? Naravno, nema sina bez oca, pa ti sada vidi ko je kakve prirode. Vidim da ponavljas neuspela objasnjenja takozvanih svetih otaca (sic).

ide istim redom ali zeza ono vecno..sin se vecno radja ili vecno je rodjen od oca a duh sveti vecno ishodi..teska zavrzlama..povezani su ko crevca..ako jedno cviknes boze vise nema..:D

ide istim redom ali zeza ono vecno..sin se vecno radja ili vecno je rodjen od oca a duh sveti vecno ishodi..teska zavrzlama..povezani su ko crevca..ako jedno cviknes boze vise nema..:D
Navodno ga je (Boze) bilo i pre radjanja sina. Ne znam sta mu je trebalo da nevinoj devojci u snu pravi dete. Nije mi jasno zasto mu je bio potreban vanbracni sin? Mozda ti imas neko razumno objasnjenje?

Sta podrazumevas "sin se vecno radja"?

- - - - - - - - - -

Има у књизи "Рај асасина" како је исмаелитски хуџа растурио папиног представника када је овај хтео да га преведе на хришћанство. Испаде да је хришћанство само прерађени паганизам.
Како сам ја паган, онда ми је хришћанство ближе (и јесте, не само због тога) али не знам колико би некима било драго због таквог "комплимента" :mrgreen:
Pa, sve tri avraamovske religije su kompilacija i prerada paganskih mitova.

Navodno ga je (Boze) bilo i pre radjanja sina. Ne znam sta mu je trebalo da nevinoj devojci u snu pravi dete. Nije mi jasno zasto mu je bio potreban vanbracni sin? Mozda ti imas neko razumno objasnjenje?

- - - - - - - - - -

nema tu neko odredjeno vreme kad se sin rodio..nema vremenskog pocetka,dogadjanja u vecnom trojicinom bogu...kad bi samo rekli rodjen je od oca to bi podrazumevalo da je isus u jednom momentu postao ali u vecnosti nema ni vremena ni dogadjanja..vecno se radja..

izrazi radjanje,nerodjenost,ishodjenje prosto kazuju posebnost svake od tri bozanske licnosti..:heart:

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

nije to njegov vanbracni sin..sinovljeva dusa je oceva a to sto je imao odelo od krvi i mesa pa dete bilo na maskembalu..red je da mu tata kupi odelo..:D

pa jeste uzas kad stignes do tog dela biblije a ne znas da ce doci do preokreta..sav si ono depresiv i ne mili ti se vise da nastavis citanjac....a kad ono stize iznenadjenje..covek izaso iz groba jos lepsi i vise nije covek nego pravi pravcati fantom..:D

A toliko je željan svojih obožavalaca da mu se već dve hiljade godina ne mili da se vraća medju njih .:cool:

"Зашто ми кажеш учитељу благи, та слава припада само једном Богу" Исус :roll:

Ne lazi sektas.

Glupa je ta potreba da lazete i istovremeno verujete u svoje lazi.

Ne zovi me blagi,. Samo je Otac na nebu blag.

- - - - - - - - - -

Ni po Bibliji nije bog. Za boga je proglasen na Prvom nikejskom koncilu 325. godine n.e.

Jeste,, al sta vredi kad ne poznajes bibliju, nego samo mlatis.

- - - - - - - - - -

Proroci su ga proglasili.

- - - - - - - - - -

Ne mlati. Mlatis ko muuda po samaru.

- - - - - - - - - -

Gluposti.
Kako moze rasturiti onog koji ga je stvorio.

- - - - - - - - - -

Sin je bio i pre Marije.
Marija je samo posluzila kao medijum.

Anegdota potvrdjuje da su i Josif i Marija bili spremni da se povinuju Bogu i visoj potrebi oko spasenja covecanstva.

Nije nista neobicno bilo usvojiti date ni tada, kao ni sada.

Isus je trebao da raste u porodici, kao i svako dete.Morao je biti sakriven.

Jos jedna stvar. Iako je zacela (Duhom Svetim), Marija je ostala devica.
To ce reci da je zacece cisto, te je i Isus rodjen bez greha a Josif je ozenio nevinu Mariju.

Poslednja izmena:
Da si vjernik sasvim bi se drugačije izražavao .
Možda se deklarišeš kao vjernik a to je nešto
sasvim drugo .
Pravi vjernik mora biti na visini i kad radi i kad govori .
Riječi nas otkrivaju a djela i više .
Pošto ovdje ne možemo da vidimo ničija djela
procjenjujemo ljude prema riječima .

Procenjuj ,ko ti brani.
I ja tebe procenjujem.

Poslednja izmena od moderatora:
"...14. Ja sam pastir dobri i poznajem svoje, i moje mene poznaju.
15. Kao što Otac poznaje mene i ja Oca; i život svoj polažem za ovce..."

"...17. Zato me Otac ljubi, jer ja život svoj polažem da ga opet uzmem.
18. Niko ga ne uzima od mene, nego ga ja sam od sebe polažem. Vlast imam položiti ga i vlast imam opet uzeti ga. Ovu zapovijest primih od Oca svoga.
19. Tada opet nastade razdor među Judejcima zbog ovih riječi..."...

"...23. I hodaše Isus u hramu po trijemu Solomonovu.
24. I Judejci ga opkoliše i govorahu mu: Dokle ćeš mučiti duše naše? Ako si ti Hristos, kaži nam otvoreno.
25. Isus im odgovori: Rekoh vam pa ne vjerujete. Djela koja tvorim ja u ime Oca svojega, ona svjedoče o meni,
26. Ali vi ne vjerujete; jer niste od ovaca mojih, kao što vam rekoh.
(Zač. 38)..."...

"...27. Ovce moje slušaju glas moj, i ja njih poznajem, i za mnom idu.
28. I ja im dajem život vječni, i nikad neće izginuti, i niko ih neće oteti iz ruke moje.
29. Otac moj koji mi ih je dao veći je od sviju: i niko ih ne može oteti iz ruke Oca mojega.
30. Ja i Otac jedno smo.
31. A Judejci opet podigoše kamenje da ga kamenuju..."...

"...

32. Isus im odgovori: Mnoga dobra djela pokazah vam od Oca svojega, za koje od tih djela me kamenujete?
33. Odgovoriše mu Judejci govoreći: Ne kamenujemo te za dobro djelo, nego za hulu, što se ti. čovjek budući, praviš Bog.
34. Odgovori im Isus: Nije li napisano u Zakonu vašemu: Ja rekoh: bogovi ste?
35. Kad one nazva bogovima, kojima riječ Božija bi data. a Pismo se ne može ukinuti,
36. Kako vi govorite onome koga Otac posveti i posla na svijet: huliš, zato što rekoh: ja sam Sin Božiji?
37. Ako ne tvorim djela Oca svojega, ne vjerujte mi.
38. Ako li tvorim, iako meni ne vjerujete, djelima vjerujte, da poznate i vjerujete da je Otac u meni i ja u njemu.
39. Tada opet tražahu da ga uhvate; ali im se izmače iz ruku..."...

"...44. A Isus povika i reče: Ko vjeruje u mene, ne vjeruje u mene, nego u Onoga koji me je poslao.
45. I ko vidi mene, vidi Onoga koji me je poslao.
46. Ja u svijet dođoh kao svjetlost, da svako ko vjeruje u mene ne ostane u tami.
47. I ko čuje moje riječi i ne vjeruje, ja mu ne sudim; jer ne dođoh da sudim svijetu, nego da spasem svijet.
48. Ko odbacuje mene, i ne prima riječi moje, ima sebi sudiju: riječ koju ja govorih, ona će mu suditi u posljednji Dan.
49. Jer ja ne govorih sam od sebe, nego Otac moj koji me posla, on mi dade zapovijest šta da kažem i šta da govorim.
50. I znam da je zapovijest njegova život vječni. Što god, dakle, ja govorim, onako govorim kako mi je rekao Otac..."...

"...1. Neka se ne zbunjuje srce vaše, vjerujte u Boga, i u mene vjerujte.
2. U kući Oca mojega stanovi su mnogi. A da nije tako, zar bih vam rekao: Idem da vam pripremim mjesto.
3. I ako otidem i pripremim vam mjesto, opet ću doći, i uzeću vas k sebi da gdje sam ja. budete i vi..."...

"...7. Kad biste mene znali i Oca mojega biste znali; i od sada poznajete ga, i vidjeli ste ga..."

"...9. Isus mu reče: Toliko sam vremena s vama i nisi me poznao, Filipe? Ko je vidio mene, vidio je Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca?
10. Zar ne vjeruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni?
(Zač. 48)..."...

"...Riječi koje vam ja govorim ne govorim od samoga sebe, nego Otac koji prebiva u meni on tvori djela.
11. Vjerujte mi da sam ja u Ocu i Otac u meni: ako li ne, zbog samih djela vjerujte mi.
12. Zaista, zaista vam kažem: Ko vjeruje u mene. djela koja ja tvorim i on će tvoriti, i veća od ovih će tvoriti; jer ja idem Ocu svome.
13. I što god zaištete (od Oca) u ime moje to ću učiniti, da se proslavi Otac u Sinu.
14. I ako šta zaištete u ime moje, ja ću učiniti.
15. Ako me ljubite, zapovijesti moje držite,
16. I ja ću umoliti Oca. i daće vam drugog Utješitelja da prebiva s vama vavijek,
17. Duha Istine, koga svijet ne može primiti. jer ga ne vidi, niti ga poznaje: a vi ga poznajete, jer sa vama prebiva, i u vama će biti.
18. Neću vas ostaviti sirotne: doći ću k vama..."...

"...23. Odgovori mu Isus i reče: Ako me neko ljubi, riječ moju držaće, i Otac moj ljubiće njega; i njemu ćemo doći i u njemu ćemo se nastaniti.
24. Ko mene ne ljubi, riječi moje ne drži; a riječ koju čujete nije moja nego Oca koji me je poslao.
25. Ovo sam vam govorio dok sam boravio s vama.
26. A Utješitelj Duh Sveti, koga će Otac poslati u ime moje, On će vas naučiti svemu i podsjetiće vas na sve što vam rekoh.
27. Mir vam ostavljam, mir svoj dajem vam; ne dajem vam ga kao što svijet daje.
(Zač. 49)..."...

"...Neka se ne zbunjuje srce vaše i neka se ne boji.
28. Čuste da vam ja kazah: Idem, i doći ću vama. Kad biste me ljubili, obradovali biste se što rekoh: idem Ocu: jer Otac moj veći je od mene.
29. A sada sam vam rekao, prije nego se zbude, da vjerujete kada se zbude.
30. Neću više mnogo govoriti s vama, jer dolazi knez ovoga svijeta, i u meni nema ništa.
31. Nego da zna svijet da ljubim Oca, i kao što mi zapovjedi Otac, onako tvorim. Ustanite, hajdemo odavde!"...

nema tu neko odredjeno vreme kad se sinrodio..nema vremenskog pocetka,dogadjanja u vecnom trojicinom bogu...kad bisamo rekli rodjen je od oca to bi podrazumevalo da je isus u jednom momentupostao ali u vecnosti nema ni vremena ni dogadjanja..vecno se radja..

izrazi radjanje,nerodjenost,ishodjenje prosto kazuju posebnost svake od tribozanske licnosti..
Znaci,ima ih tri, samo je pitanje da li je svaki od njih trojican?

- - - - - - - - - -

nije to njegov vanbracnisin..sinovljeva dusa je oceva a to sto je imao odelo od krvi i mesa pa detebilo na maskembalu..red je da mu tata kupi odelo..
Da sam ga ja napravio svi bi rekli da sam nemoralan, jer sam spopadao verenicu nemocnog starca Jozefa.

pa jeste uzas kad stignes dotog dela biblije a ne znas da ce doci do preokreta..sav si ono depresiv i nemili ti se vise da nastavis citanjac....a kad ono stize iznenadjenje..covekizaso iz groba jos lepsi i vise nije covek nego pravi pravcati fantom..
Strasno,ovo me podseca na filmove o Grofu Drakuli i drugim nestvarnim bicima. I oni su izlazili iz svojih grobova, ali su se, za razliku od Bozinog sina, u njih svako jutro vracali. A,on – pravac Sedmo nebo.

Nepravda bozija!

Mislim da vise nema smisla ovde dolaziti.

Ko je hteo poverovao je . Ko nece da slusa, dzaba mu pricat.
Nevernici ovde uglavvnom dolaze iz demonskih potreba da se rugaju vrednostima.
Kod njih dominira: pakost, zloba, zluradost,pokvarenost, podmuklost,kleveta...
Ne vidim nameru da se poprave.Sta vise.

Poslednja izmena:

Back