Da li je Isus Bog?

JS nigdje ne piše u Bibliji da je Isus stvoren. A nikada ne dašte odgovor zašto se ljudi klanjaju :worth: Isusu? Vanhelsing, JS bježe od tog pitanja "ko đavo od krsta".

Biblija jasno uči da je Isus Bog. A u Jovan 12,26 Isus jasno kaže "Ko meni služi" i Isusu treba služiti jer je On BOG.

Bio je običan čovek, čim ga je rodila žena iz svoje utrobe. I to je to. Objašnjeno je ovde ko je bio:

Znači ništa posebno i ništa originalno. Ali za ljude koji su na nižem nivou svesti čovek može biti bog...

Pa isus je jednom rekao pametni su glupi i nikad nece razumeti ko sam ja, a glupi ce razumeti odmah, sta se tu ima u vidu, procitajte rimljanima,1 glava, A ako si toliko pametan kao sto tvrdis onda bi trebao da razumes ovo ,to ti je test na pamet.
Objasni ovo ako si toliko pametan!!!

16 Jer se ne stidim jevanđelja Hristovog; jer je sila Božija na spasenje svakome koji veruje, a najpre Jevrejinu i Grku.
Ps. 40:9, Dela 13:46, Rim. 10:17, 1 Kor. 1:18, 2 Kor. 10:4, 2 Tim. 1:8

17 Jer se u Njemu javlja pravda Božija iz vere u veru, kao što je napisano: Pravednik će od vere živ biti.
Avak. 2:4, Rim. 3:21, Gal. 3:11, Filip. 3:9, Jev. 10:38

18 Jer se otkriva gnev Božji s neba na svaku bezbožnost i nepravdu ljudi koji drže istinu u nepravdi.
Jov 24:13, Dela 17:30, Rim. 2:5

19 Jer šta se može doznati za Boga poznato je njima: jer im je Bog javio;
Jn. 1:9, Dela 14:17

20 Jer šta se na Njemu ne može videti, od postanja sveta moglo se poznati i videti na stvorenjima, i Njegova večna sila i božanstvo, da nemaju izgovora.
Ps. 19:1

21 Jer kad poznaše Boga, ne proslaviše Ga kao Boga niti Mu zahvališe, nego zaludeše u svojim mislima, i potamne nerazumno srce njihovo.
1 Moj. 5:6, Ps. 106:13, Dan. 5:23

22 Kad se građahu mudri, poludeše,
Jer. 10:14

23 I pretvoriše slavu večnog Boga u obličje smrtnog čoveka i ptica i četvoronožnih životinja i gadova.
5 Moj. 4:16, Ps. 106:20, Isa. 40:18

24 Zato ih predade Bog u željama njihovih srca u nečistotu, da se pogane telesa njihova među njima samima;
3 Moj. 18:22, Ps. 81:12, Dela 7:42, 1 Kor. 6:18, Ef. 5:12, 1 Pet. 4:3

25 Koji pretvoriše istinu Božiju u laž, i većma poštovaše i poslužiše tvar nego Tvorca, koji je blagosloven va vek. Amin.
Isa. 44:20, Jezek. 5:6, Amos 2:4, 1 Sol. 1:9

26 Zato ih predade Bog u sramne slasti; jer žene njihove pretvoriše putno upotrebljavanje u besputno.
Juda 1:10

27 Tako i ljudi ostavivši putno upotrebljavanje ženskog roda, raspališe se željom svojom jedan na drugog, i ljudi s ljudima činjahu sram, i platu koja trebaše za prevaru njihovu primahu na sebi.
1 Tim. 1:10

28 I kao što ne marahu da poznadu Boga, zato ih Bog predade u pokvaren um da čine šta ne valja,
Os. 4:13, Ef. 5:4, 2 Sol. 2:11

29 Da budu napunjeni svake nepravde, kurvarstva, zloće, lakomstva, pakosti; puni zavisti, ubistva, svađe lukavstva, zloćudnosti;

30 Šaptači, opadači, bogomrsci, siledžije, hvališe, ponositi, izmišljači zala, nepokorni roditeljima,
Priče 24:8

31 Nerazumni, nevere, neljubavni, neprimirljivi, nemilostivi.

32 A neki pravdu Božiju poznavši da koji to čine zaslužuju smrt, ne samo to čine, nego pristaju na to i onima koji čine.
Sud. 20:13

JS nigdje ne piše u Bibliji da je Isus stvoren. A nikada ne dašte odgovor zašto se ljudi klanjaju :worth: Isusu? Vanhelsing, JS bježe od tog pitanja "ko đavo od krsta".

Biblija jasno uči da je Isus Bog. A u Jovan 12,26 Isus jasno kaže "Ko meni služi" i Isusu treba služiti jer je On BOG.

Ljudi se klanaju Isusu tj Njegovim Ikonama jer su pogresno nauceni od svojih Pastira ..aka Svestenika

Sto nije Bozija Volja da se neko klanja Idolima od kamena ili slika

Pogledaj 10 Zapovesti :lol:

Samo se Bogu treba Klanjati

I sam Isus je rekao : Klanjaj se Gospodu Bogu i njemu jedinome sluzi

Pa normalno da beze kao djavo od krsta, jer oni sluze djavolu, zato i beze od krsta!!! sluze unistenju bozje slave koja je kroz coveka koga je zaceo sv duh, da bi bog dosao na svet njemu je potrebno telo, inace drugacije ga ljudi nebi mogli videti, zato isus i rece ko vide mene vide i oca.

Pa normalno da beze kao djavo od krsta, jer oni sluze djavolu, zato i beze od krsta!!! sluze unistenju bozje slave koja je kroz coveka koga je zaceo sv duh, da bi bog dosao na svet njemu je potrebno telo, inace drugacije ga ljudi nebi mogli videti, zato isus i rece ko vide mene vide i oca.

A ko bezi od Krsta ?

Donesi mi krst najveci koji imas ...da vidis koliko se plasim od parceta drveta ili kamena gvozdja ili zlata :lol:

Nije to strah od Krsta ..nego ..zelja da se ne pogresi u Bozijim ocima ..klanjajuci se Idolu nekome kojeg je covek nacinio a ne Bog

AMIN!

A ko bezi od Krsta ?

Donesi mi krst najveci koji imas ...da vidis koliko se plasim od parceta drveta ili kamena gvozdja ili zlata :lol:

Nije to strah od Krsta ..nego ..zelja da se ne pogresi u Bozijim ocima ..klanjajuci se Idolu nekome kojeg je covek nacinio a ne Bog

AMIN!

A jel tako onda procitaj ove citate iz biblije:Nas gospod isus ovako kaze mozes proveriti!!!

26 Ko meni služi, za mnom nek ide, i gde sam ja onde i sluga moj nek bude; i ko meni služi onog će poštovati Otac moj.
1 Sol. 4:17
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
27 Sad je duša moja žalosna; i šta da kažem? Oče! Sačuvaj me od ovog časa; ali za to dođoh na čas ovaj.
Ps. 6:3, Mk. 14:35, Lk. 12:50, Lk. 22:53, Jn. 13:21

28 Oče! Proslavi ime svoje! Tada glas dođe s neba: I proslavio sam i opet ću proslaviti.
2 Pet. 1:17

29 A kad ču narod koji stajaše, govorahu: Grom zagrmi; a drugi govorahu: Anđeo mu govori.

30 Isus odgovori i reče: Ovaj glas ne bi mene radi nego naroda radi.
Jn. 11:42

31 Sad je sud ovom svetu; sad će biti isteran knez ovog sveta napolje.
Lk. 10:18, Jn. 14:30, Dela 26:18, 2 Kor. 4:4, Ef. 2:2, 1 Jn. 3:8

32 I kad ja budem podignut od zemlje, sve ću privući k sebi.
Isa. 11:10, Rim. 5:18, Jev. 2:9

33 A ovo govoraše da pokaže kakvom će smrti umreti.
Jn. 21:19

34 Narod Mu odgovori: Mi čusmo iz zakona da će Hristos ostati vavek; kako ti govoriš da se sinu čovečijem valja podignuti? Ko je taj sin čovečiji?
2 Sam. 7:13, Ps. 89:36, Isa. 9:7, Dan. 2:44, Mih. 4:7, Jev. 7:24

35 A Isus im reče: Još je malo vremena videlo s vama; hodite dok videlo imate da vas tama ne obuzme; jer ko hodi po tami ne zna kuda ide.
Isa. 2:5, Isa. 42:6, Jer. 13:16, Jn. 1:5, Jn. 1:9, Jn. 11:10, Ef. 5:8, 1 Jn. 2:11

36 Dok videlo imate verujte videlo, da budete sinovi videla. Rekavši ovo Isus otide i sakri se od njih.
Lk. 16:8, Ef. 5:8, 1 Sol. 5:5

37 Ako je i činio tolika čudesa pred njima, opet Ga ne verovahu;

38 Da se zbude reč Isaije proroka koji reče: Gospode! Ko verova govorenju našem? I ruka Gospodnja kome se otkri?
Isa. 53:1, Rim. 10:16

39 Zato ne mogahu verovati, jer opet reče Isaija:

40 Zaslepio je oči njihove i okamenio srca njihova, da ne vide očima ni srcem razumeju, i ne obrate se da ih iscelim.
Isa. 6:9, Mt. 13:14, Rim. 9:18

41 Ovo reče Isaija kad vide slavu Njegovu i govori za Njega.
Isa. 6:1, Jev. 11:13

42 Ali opet i od knezova mnogi Ga verovaše; nego radi fariseja ne priznavahu, da ne bi bili izgnani iz zbornice;
Lk. 7:36
Bas me zanima tvoj odgovor!!!

I to je sve sto ti mozes reci na ove citate, ako je tako izvini, dalja diskusija stobom nije mi po volji, treba mi neko ko bolje poznaje bibliju od tebe.

Da bi bolje razumela procitaj i kontekste pa onda odgovaraj.

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Sam u svoje lazi padas ...bolje preispitaj svoju veru u sta zapravo verujes i koliki su cvrsti temelji u to sto verujes

Pa onda toliko sigurno pticaj sa drugima :lol:

Na sv im forumima isto odgovarate to svi znaju, cim nemate odgovor odmah izvrcete,vrdate,bezite sa teme ili trazite da vremeno zatvorite temu, kako to cini besmrtna sram vas bilo antihristi nijedni.

Moja vera je preispitana ja "SAM BIVSI JEHOVIN SVEDOK"i znam sve vase lazi i prevare, ja sam za vas prosto smrt u vasoj veri,, jednom ste me prevarili vise nikad necete, dali vam je jasno.
Onda sam bio mlad i glup, a sad sam odrasto i pametan ,mogu da razmisljam sam svojom glavom, a ne kao vi,razmisljate glavom kule strazare.Fujj

Na tvoju cast ..neka je ono sto govorish

Znao te je Bog da si ti samo jedan Lazni vernik ..pa te je zato i odbacio

Ne moze se Bog prevariti ..on gleda cak i u necije srce i vidi namere coveka

Fujjj ce tebe Bog ... :lol:

Sada si u Sotnske ruke ..da puno je lakse u njegovom Carstvu i Velika Vrata su ti otvorena za unistenje sa njim ...

Lepa je to zamka.... samo za neiskusne :lol:

Back