Da li je Isus Bog?

Razlika izmedju nas i Isusa je sto smo mi stvoreni a on je rodjen od Boga Oca.

Kao Bog je i prorican da ce doci .Sveti Duh je takodje Bog,naravno.

I opet smo mi vernici koji verujemo u JEDNOG Boga.

Ko razume, shvatice.

Prvo ti ne razumes osnovne pojmove.
Stvoren rodjen to je isto.

Neko mora prvo da bude stvoren da bi bio rodjen.

Dakle Rodjen od Boga Oca a Bog je :rotf:
Od Oca - znaci Nije OTac, onda je Sin i time nije Bog.
Cim je rodjen stvoren kako hoces

Ako nisi Znao BOG JHVH nema pocetak i nije niti rodjen niti stvoren.
Nego postoji odeuvek i zauvek.

i duh ti je bog :lol:

Poslednja izmena:
Da vidimo kako ti razumes sledece stihove :

Jovan 10, 30 Ja i Otac jedno smo.
Jovan 8, 29 I Onaj koji me posla sa mnom je. Ne ostavi Otac mene samog; jer ja svagda činim šta je Njemu ugodno.
Jovan 8, 42 A Isus im reče: Kad bi Bog bio vaš Otac, ljubili biste mene; jer ja od Boga iziđoh i dođoh; jer ne dođoh sam od sebe, nego me On posla.
Jovan 10, 38 Ako li tvorim, ako meni i ne verujete, delima mojim verujte, da poznate i verujete da je Otac u meni i ja u Njemu.
Jovan 14, 10 Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? Reči koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego Otac koji stoji u meni On tvori dela.

1.Timotiju 3, 16 I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.

Zasto Isus govori ovako i zasto Pavle kaze da se Bog javi u Telu ?

Jovan 1, 1 U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.
14 I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.

Ako je Bog Rec,i rec postade Telo, a u stvari je jedinorodni od Oca, pa ko je onda Isus ?

Razumem ja dobro a ti?

Biblija je Bozja rec cela.

Ne moze se vaditi iz konteksta.

Sve sto si napisao pogledaj u kontekstu toga da je Bog JEDAN.

I da je Isus Hrist Bozji Sin.

I bice ti jasno

Mona da li si ti Shvatila , kada Isus kaze da su Otac i On jedno :?:
Ovde se ne vadi nista iz konteksta, nego stihovi jasno govore ko je Isus, je li tako :?:
I tacno je da je Bog Jedan,ali da li mozes da shvatis licno da Bog nije stvorio Isusa :?:

- - - - - - - - - -

Jel ti ne umes da citas ili da razumes:lol:

upravo sam to i napisala da Bog stvara.

Znaci nauci BOG SVE STVARA
tako je stvorio i mene i Isusa.

Gde sam ja napisala da me je majka stvorila? nigde.. pa kako onda sve naopako razumes :fdlan:

Bog nije stvroio Isusa, da li ti to moze biti jasno :?:

Sta ti govori sledeci stih :

Jovan 8, 58 A Isus im reče: Zaista, zaista vam kažem: Ja sam pre nego se Avraam rodio.

Da li ti moze biti jasno da Bog ima tri Titule : Otac, Sin i Duh :?:

Mona da li si ti Shvatila , kada Isus kaze da su Otac i On jedno :?:
Ovde se ne vadi nista iz konteksta, nego stihovi jasno govore ko je Isus, je li tako :?:
I tacno je da je Bog Jedan,ali da li mozes da shvatis licno da Bog nije stvorio Isusa :?:

- - - - - - - - - -

Bog nije stvroio Isusa, da li ti to moze biti jasno :?:

Sta ti govori sledeci stih :

Jovan 8, 58 A Isus im reče: Zaista, zaista vam kažem: Ja sam pre nego se Avraam rodio.

Da li ti moze biti jasno da Bog ima tri Titule : Otac, Sin i Duh :?:

Па зашто се онда зове син?

Тако што вам је Бог шизофреничар. :hahaha:

Poslednja izmena:
Isus se zalagao da njegove reci budu univerzalne, zato je i poslao apostole sirom zemaljskog plana da propovedaju njegovo ucenje.

Jehova pak, se ogranicio na plemena Izraela, njima se obracao i od njih trazio.

Okvirno je ovo zapazanje tacno. - I vrlo bitno!

(Dobrlo, nije bas celom zemljom, nego celim rimskim carstvom, ... ali u sustini je to to.)

Elem,
od te ispravnosti ti ne vredi ako ne dodjes do toga ko ili sta je Isus a ko ili sta je Jehova.

Sto objasnjava zasto jedan akter ide na jedan drustveni region po tipu, a drugi na drugi drustveni region po tipu.

P.S.
Ovo ne vredi nje naglaseno radi ideoloskoga preganjanja, ... nego kao dobronamerna napomena.

Jer bez jasnoga tj. konkretnoga shvatanja ko su akteri, svako se samo dzaba pati da razume smisao i namere, ... pa time i sadrzaj dogadjaja.

Poslednja izmena:

Back