Da li je ispravno klanjati se ikonama?

Već milion puta objasnio da je u subotu Hristos počinuo u grobu i da je starozavjetna subota praslika tog Hristovog "počinka", sjenka Hristovog tijela kako nam kaže apostol Pavle.
I kakve sad to veze ima sa stvaranjem ?
Kakve to veze ima sa Bozjim nalogom da ljudi aktivno rade u toku sest radnih dana a u sedmom da odmaraju ?
Jel to po tebi znaci da nakon Hristove zrtve ljudi vise ne trebaju raditi sest dana nego 1 ili 2 dana ?
Ili da odmsraju 3 dana ?

Raščisti sa apostolom Pavlom.
To ja tebi kazem jer je on bio taj koji je u startu naveo predmet poruke da bi na kraju poentirao da za Bozji narod i dalje ostaje TAJ subotnji pocinak.
A zasto taj ?
Pa zato sto onog drugog kojeg ti pominjes a kojeg apostol paralelno tretira da bi uzputno naslikao krajnji cilj hriscanstva - jevreji definitivno nisu imali !!!
I opet te pitam - kako je onda moguce da za Bozji narod I DALJE OSTAJE pocinak ukoliko ga nisu imali !????
A kojeg su pocinka IMALI jevreji kao SZ-ni Bozji narod ?
Pa subotnji bato,to je to !!!

Hajde se sad pomiri sa realnim stanjem i da nastavimo predmetnu diskusiju.

To ja tebi kazem jer je on bio taj koji je u startu naveo predmet poruke da bi na kraju poentirao da za Bozji narod i dalje ostaje TAJ subotnji pocinak.
A zasto taj ?
Pa zato sto onog drugog kojeg ti pominjes a kojeg apostol paralelno tretira da bi uzputno naslikao krajnji cilj hriscanstva - jevreji definitivno nisu imali !!!
I opet te pitam - kako je onda moguce da za Bozji narod I DALJE OSTAJE pocinak ukoliko ga nisu imali !????
A kojeg su pocinka IMALI jevreji kao SZ-ni Bozji narod ?
Pa subotnji bato,to je to !!!

Hajde se sad pomiri sa realnim stanjem i da nastavimo predmetnu diskusiju.
A ja fino pojasnio da nije to rekao i da taj počinak nije i ne može biti subota. Ti se rugaš apostolu i govoriš da su Jevreji imali taj počinak iako on jasno kaže da nisu čak ni po pravednim Isusom Navinom.

A ja fino pojasnio da nije to rekao i da taj počinak nije i ne može biti subota.
Uuuups izvini,nisam znao da si FINO pojasnio, ako je tako onda sve u redu,"nije bitno" sto jevreji nisu imali pocinak kojeg apostol propratno pominje u drugom kontekstu i "jos manje" bitno sto je na pocetku jasno dao do znanja da jer rec o sedmicnoj suboti u kontekst 4-te Boizje zapovesti. :mrgreen:
Vazno je da si ti brate FINO pojasnio i vozi misko,idemo dalje... :D
Ti se rugaš apostolu
Delimicno si u pravu - ja se zaista se rugam ali ne apostolu...evo nek ti ovo bude novi izazov - daj se maksimalno angaziraj kako bi otkrio kome se ja zapravo trenutno rugam ...!? :mazi:
i govoriš da su Jevreji imali taj počinak iako on jasno kaže da nisu čak ni po pravednim Isusom Navinom.
Jevreji definitivno NISU imali taj "Hristov pocinak"i u vezi toga se slazem ali posto apostol jasno navodi da Bozjem narodu I DALJE OSTAJE POCINAK to automatski ostavlja samo jednu mogucnost - da jer to pocinak kojeg su vernici imali u proslosti a to je... nedeljni pocinak..??.:mrgreen:
...uuuups,malo sam pogresio,da nije mozda bio pocinak u petak..!?? .:eek:
...cekaj,cekaj,opet sam nesto pomesao...koji to bese pocinak...!????????????? :roll:
PA DAAAAAAA,IPAK JE TO SUBOTNJI POCINAK PO PRIMERU BOZJEG STVARANJA !!!

Poslednja izmena:
Apostol Pavle kaže da Jevreji iako su svetkovali subotu NISU UŠLI U POČINAK. Kako taj počinak može biti subota?
Pa to ti kazem,oni nisu usli u taj pocinak i to je duhovni cilj NZ-ih pripadnika Bozjeg naroda ali se fokusiraj na poentu - za TAJ,NZ-ni Bozji narod i dalje OSTAJE SUBOTNIJI POCINAK !!!
To nije dakle taj Hristov pocinak jer je to planirani cilj hriscanstva koji ne menja realnost da je subotnji pocinak i dalje na snazi !!!

Pa to ti kazem,oni nisu usli u taj pocinak i to je duhovni cilj NZ-ih pripadnika Bozjeg naroda ali se fokusiraj na poentu - za TAJ,NZ-ni Bozji narod i dalje OSTAJE SUBOTNIJI POCINAK !!!
To nije dakle taj Hristov pocinak jer je to planirani cilj hriscanstva koji ne menja realnost da je subotnji pocinak i dalje na snazi !!!
Kako nisu ušli u počinak ako su svetkovali subotu koja je po tebi taj počinak?

Znači da Hristov počinak NIJE subotni počinak tj. svetkovanje subote. Hvala na potvrdi moje tvrdnje.
Naravno da noje,to su potpuno razlicite stvari stoga se sad lepo fokusiraj prvom i zadnjem stihu predmetne poruke kako bi uvideo o cemu je ovde rec.
Kao sro se jasno vidi,apostol nam kaze da je rec o sedmicnoj suboti o kojoj je zakljucio da ona i dalje ostaje Bozjem narodu...
Kako god nemoj se sekirati,ona se odnosi ISKLJUCIVO na Bozji narod u vreme NZ-ta dok svi ostali "mozete"ciniti sto vam volja.

Naravno da noje,to su potpuno razlicite stvari stoga se sad lepo fokusiraj prvom i zadnjem stihu predmetne poruke kako bi uvideo o cemu je ovde rec.
Kao sro se jasno vidi,apostol nam kaze da je rec o sedmicnoj suboti o kojoj je zakljucio da ona i dalje ostaje Bozjem narodu...
Kako god nemoj se sekirati,ona se odnosi ISKLJUCIVO na Bozji narod u vreme NZ-ta dok svi ostali "mozete"ciniti sto vam volja.
Kao što se jasno vidi apostol govori o Hristovom počinku u koji Jevreji nisu ušli iako su svetkovali subotu.

Kao što se jasno vidi apostol govori o Hristovom počinku u koji Jevreji nisu ušli iako su svetkovali subotu.
Ali TAJ isti pocinak je i dalje ostao Bozjem narodu,zasto ignorises taj deo poruke ?????????????
Zasto zmuris ispred cinjenice da jevreji NISU IMALI Hristov pocinak ali da je i pored toga pocinak o kome je apostol govorio I DALJE OSTAO za Bozji narod ???????

Počinak PREDSTOJI Božijem narodu...
Tako je bato,TAJ,dakle Hristov pocinak tek prestoji ali sta cemo sa apostolom koji nam tvrdi da je pocinak o kome je bilo rec I DALJE OSTAO za Bozji narod ?
Kontinuitet bato,kontinuitet pa sad mi reci koji je taj pocinak koji moze imati kontinuitet - jel to Hristov koji tek prestoji ili mozda subotnji kojeg su jevreji imali po primeru Bozjeg stvaranja,kao sto je rekao u uvodnim izlaganjem sam apostol ?

Tako je bato,TAJ,dakle Hristov pocinak tek prestoji ali sta cemo sa apostolom koji nam tvrdi da je pocinak o kome je bilo rec I DALJE OSTAO za Bozji narod ?
Kontinuitet bato,kontinuitet pa sad mi reci koji je taj pocinak koji moze imati kontinuitet - jel to Hristov koji tek prestoji ili mozda subotnji kojeg su jevreji imali po primeru Bozjeg stvaranja,kao sto je rekao u uvodnim izlaganjem sam apostol ?
Apostol Pavle kaže da počinak PREDSTOJI Božijem narodu u tom stihu na koji se ti pozivaš tako da se radi o tom Hristovom počinku a ne o subotnjem.

Ponavljam - kako je moguce imati kontinuitet od necega kojeg nije bilo ???
O kakvom kontinuitetu ti pričaš? Apostol kaže da počinak PREDSTOJI Božijem narodu znači nije još tu, nisu još ušli u njega. To samo govori da to nije subota jer su po vama i apostoli i prvi hrišćani odreda svetkovali subotu (što je nonsens ali ajde) ali vidimo da čak ni oni nisu ušli u počinak. Znači počinak nije subota.

O kakvom kontinuitetu ti pričaš? Apostol kaže da počinak PREDSTOJI Božijem narodu znači nije još tu, nisu još ušli u njega.

To samo govori da to nije subota jer su po vama i apostoli i prvi hrišćani odreda svetkovali subotu (što je nonsens ali ajde) ali vidimo da čak ni oni nisu ušli u počinak. Znači počinak nije subota.
Jel citas ti sta ti kazem ili me po difoltu ignorises ?
Hristov pocinak nije isto sto i subotnji dok sam apostol na pocetku pominje upravo subotnji pozivajuci se na Bozje stvaranje pa u tom smislu i poentira na kraju - TAJ pocinak kojeg su vernici u vreme SZ-ta imali,dakle TAJ I DALJE OSTAJE ZA HRISCANE !!
Koji deo od ovog ne kontas ?

Jel citas ti sta ti kazem ili me po difoltu ignorises ?
Hristov pocinak nije isto sto i subotnji dok sam apostol na pocetku pominje upravo subotnji pozivajuci se na Bozje stvaranje pa u tom smislu i poentira na kraju - TAJ pocinak kojeg su vernici u vreme SZ-ta imali,dakle TAJ I DALJE OSTAJE ZA HRISCANE !!
Koji deo od ovog ne kontas ?
Ne, apostol kaže da za narod Božiji TEK PREDSTOJI počinak. U budućnosti.

Back