Da li je i čovek životinja?

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
49.354
Sta zelis da mi kazes, da se u zivotinjskom svetu predatori bave sportskim lovom i ribolovom? Gnjurac ulovi ribu i onda njenu glavu okaci iznad gnezda? Tigar trazi svoje zrtve zato sto cuje glasve u glavi?
Skrenuo si malo, zhivotinje non stop trazhe zadovoljstvo, jer to je chisto osetjaj koji stvara dopamin. Chovek je to odneo na vishi nivo, ali radi se
o istoj stvari...

sumnjivo lice

Buduća legenda
Poruka
43.247
Skrenuo si malo, zhivotinje non stop trazhe zadovoljstvo, jer to je chisto osetjaj koji stvara dopamin. Chovek je to odneo na vishi nivo, ali radi se
o istoj stvari...
Objasni mi to zivotinje traze zadovoljstvo konkretnim primerima. Sada razmisli malo o sledecem,jedino covek ubija iz zadovoljstva i nanosi drugima povrede iz cistg zadovoljstva. Do pre koju stotinu godina covek je javno mucio drugog coveka na najperverznije nacine i, to pred sirokom publikom. Tako nesto ne postoji u zivotinjskom svetu. Pedofilija nekrofilija sadomazohizam,...ne postoji u zivotinjskom svetu. Jedino covek poseduje autodestruktivni nagon,zivi u smecu i unistava svoju zivotnu sredinu . Bruka je reci covek je zivotinja,to bi bila uvreda za zivotinje

sasasta

Buduća legenda
Poruka
32.812
Objasni mi to zivotinje traze zadovoljstvo konkretnim primerima. Sada razmisli malo o sledecem,jedino covek ubija iz zadovoljstva i nanosi drugima povrede iz cistg zadovoljstva. Do pre koju stotinu godina covek je javno mucio drugog coveka na najperverznije nacine i, to pred sirokom publikom. Tako nesto ne postoji u zivotinjskom svetu. Pedofilija nekrofilija sadomazohizam,...ne postoji u zivotinjskom svetu. Jedino covek poseduje autodestruktivni nagon,zivi u smecu i unistava svoju zivotnu sredinu . Bruka je reci covek je zivotinja,to bi bila uvreda za zivotinje
otkud znas sta oseca lav dok ubija mlade bivseg vodje copora?

zar malo pasa ubije ljude , pa i svoje vlasnike?

zabelezeno je dosta slucajeva kad zivotinje ubijaju druge zivotinje a ne radi se o ishrani

https://nationalgeographic.rs/priro...ubijanje-mladunaca-utice-na-rast-testisa.html

sumnjivo lice

Buduća legenda
Poruka
43.247
otkud znas sta oseca lav dok ubija mlade bivseg vodje copora?

zar malo pasa ubije ljude , pa i svoje vlasnike?

zabelezeno je dosta slucajeva kad zivotinje ubijaju druge zivotinje a ne radi se o ishrani

https://nationalgeographic.rs/priro...ubijanje-mladunaca-utice-na-rast-testisa.html
To nema veze sa uzivanjem nego je povezano sa evolucijom ,produzava svoju vrstu . Da li kod zivottinja postoji sadisticko uzivanje pri eliminaciji iste vrste ,da ili ne. Nacin na koji covek ubija je nezamisliv u zivotinjskom svetu. Dacu ti primer, dvoje pripadnika IS muz i zena sa nemackim drzavljanstvom su u Siriji na ocigled njene majke ubili petogodisnju devojcicu tako sto su je vezali lancem za resetku i ostavili da umre na suncu od dehidracije. To je uzivanje, gledati neciju agoniju i pri tome se ne radi o produzetku sopstvene linije, kao sa tvojim promerom lava koji podavi mladunce konkurenta
Imas li nesto da dodas?

bangg

Ističe se
Poruka
2.187
Izbor za Alfa muzjaka nije politika? Ne biraju radilice sledecu maticu??
Izbor za alfa muzjaka je cista snaga,nista vise od toga.

Sto se pcela tice ,ne,radilice ne biraju maticu.Oko pcela
bi mogao da drzim predavanje posto sam pcelar i opet
bi rekao da mnogo ne znam...

Sto se tice ljudi nadam se da smo nesto vise i da sve ovo ima nekog smisla,bar kada zavrsimo svoju zivotnu pricu, u onome sto sledi mozda i dobijemo sve odgovore...

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
49.354
Ради се се о допамину, као што рекох. Човек испуњава животињски инстинкт радећи такве ствари… рекао сам већ у претходној поруци,
човек је то дигао на виши ниво, али побуде су животињске… људи се задовољавају гледајући како други пате, не видим ту ништа узвишено
и духовно...

sumnjivo lice

Buduća legenda
Poruka
43.247
Ради се се о допамину, као што рекох. Човек испуњава животињски инстинкт радећи такве ствари… рекао сам већ у претходној поруци,
човек је то дигао на виши ниво, али побуде су животињске… људи се задовољавају гледајући како други пате, не видим ту ништа узвишено
и духовно...
zavisi od ugla posmatranja.Ako posmatras antropoloski covek je deo zivotinjskog sveta,religijski covek je poseban jer za razliku od zivotinje "ima" dusu.
Covek je krenuo posebnim putem u odnosu na zivotinje kada je pre milion godina ovladao vatrom,to je bila prekretnica.Od tada covek evoluira u ovo sta je danas.Nakon milion godina evolucije,za razliku od bilo koje zivotinje, covek je jedino destruktivno bice na ovoj planeti.Samim tim sto je destruktivan ne moze biti "zivotinja",on je to "carstvo" davno napustio i krenuo sopstvenim putem.Na stranu sto je za razliku od zivotinja koje zive u medjusobnoj ravnotezi svojim delovanjem zbrisao nepoznat broj biljnih i zivotinjskih vrsta.Ali za sve je kriv nivo dopamina,iliti "pao mi secer".
Da li smo nekada bili zivotinje-da,ziveli smo u grupi i ponasali se kao sve zivotinje koje zive u coporima ili grupama.To je i danas primetno kada se osetimo ugrozenima ,da se najsigurnije osteimo kada se okupimo u grupu.Da li smo danas zivotinje ? Definitivno nismo,ni jedna vrsta nije autodestruktivna poput homo sapiensa

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
49.354
Da li smo danas zivotinje ?
Јесмо, зато што у нас није урођена духовна компонента кад се родимо, него стицајем околности такви можемо постати, учећи кроз живот.
Не верујем да је то могло доћи без спољне интервенције...

sumnjivo lice

Buduća legenda
Poruka
43.247
Јесмо, зато што у нас није урођена духовна компонента кад се родимо, него стицајем околности такви можемо постати, учећи кроз живот.
Не верујем да је то могло доћи без спољне интервенције...
stvar posmatranja,postujem tvoj stav ali imamo razlicite poglede

salko dinamitas

Zainteresovan član
Poruka
331
Šta mislite? Po teoriji evolucije svakako jesmo, ali po nekim svetim knjigama čovek je uzvišenije biće od životinje. Moje mišljenje je da jesmo, sve što nas odvaja od ostatka drugih organizama je malo razvijeniji mozak i ništa više.
naravno da jesmo zivotinja , ponasanje nekulturih osoba je isto kao i kod zivotinja, genetski veoma slicni itd itd.

bernardo

Ističe se
Poruka
2.494
Šta mislite? Po teoriji evolucije svakako jesmo, ali po nekim svetim knjigama čovek je uzvišenije biće od životinje. Moje mišljenje je da jesmo, sve što nas odvaja od ostatka drugih organizama je malo razvijeniji mozak i ništa više.
Јесмо. И ми смо жива створења, тј, животиње. Само је животиња у нашем језику добила другачији контекст, жива бића која нису биљке и људи.