kapetanmark
Legenda
- Poruka
- 52.646
Hahahasvidjas mi se......napisi mi jedan pismeni sastav časkom.....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Hahahasvidjas mi se......napisi mi jedan pismeni sastav časkom.....
Da.Nije poenta teksta samo nepismenost, moglo je da bude i ne zna koji je glavni grad ili ona voli da putuje, on ne. Znači, nekome se može učiniti da postoji neki nesklad a oni su u stvari, odličan par, bez obzira na to. Zato me je interesovalo da li su neke zajedničke osobine presudne za uspešnu vezu? Da li ona projektuje neki njegov ideal bez obzira na sve njene nedostatke?
Ne, mislim da ne.
ne treba nam pismeno kokodakalo okolo nego posvecena zena porodici
Hvala bogu da je nastala civilizacija na takvo nepismenim poljoprivrednicima koji te hrane,jer ovi pismeni ti stampaju mesoSlazem se da treba da bude posvecena porodici i da ne treba da bude kokodakalo ali ako zena nije pismena, barem onoliko koliko si ti, onda ce deca da ti budu nepismena ( u najboljem slucaju, polupismena. )
Сагласна.To ti je formalno obrazovanje , ne znači da je glupa ili dosadna ili tako nešto. Potpuno nebitna stvar, mnogi ljudi bez formalnog obrazovanja imaju neverovatno široke poglede na svet i život uopšte i neka saznanja i znanja ne manje bitna.
Da li je osoba koju biramo odraz onoga što smo mi zapravo? Definitivno je da nas privlače oni ljudi koji su nam najviše slični. Oni stereotipi i verovanja da se suprotnosti privlače u potpunosti su besmisleni, čak i pomalo glupavi. Postoje nek verovanja da recimo viši muškarci vole sitne devojke i slično. Vaše mišljenje?
Pa ti ih prevagni na sebe.Slazem se da treba da bude posvecena porodici i da ne treba da bude kokodakalo ali ako zena nije pismena, barem onoliko koliko si ti, onda ce deca da ti budu nepismena ( u najboljem slucaju, polupismena. )
Hvala bogu da je nastala civilizacija na takvo nepismenim poljoprivrednicima koji te hrane,jer ovi pismeni ti stampaju meso
Cekaj bre...Zavisi . . .
Da bi mogao pocnes da biras partnera, prvo moras da utvrdis koju ulogu tvoj partner treba da igru u tvom zivotu. Na osnovu toga onda mozes, i moras, da utvrdis koje osobine tvoj partner treba da poseduje kako bi najbolje odigrao datu ulogu. Te odluke ne moraju da se donesu svesno ali moraju da se donesu.
To je nesto sto se uci, sto ce reci, zavisi od uticaja okruzenja tj. od ljudi koji su ostavili najveci utisak na tu osobu po tom pitanju. Da li je to porodica? Ako jeste, kakva porodica? Da li su to mediji odn. stampa, radio, TV i Internet? Ako jesu, koji mediji su u pitanju i ko stoji iza njih? Ili je pak neko drugi u pitanju?
Ne bira svako na isti nacin.
Ako drzava hoce da pravis decu, naprimer zato sto su joj potrebni fabricki radnici, onda ce da te nateruju, putem medija, da pravis decu. Naravno, posto su moderne drzave sofisticirane, nece niko da te bicuje, ali ce putem suptilne medijske propragande, i uz pomoc drugih sredstava, da te isprogramiraju da razmisljas na nacin koji njima odgovara. Bices konzervativac. Drzaces se porodicnih vrednosti. Na partnera ces gledati kao na oca ili majku svoje dece.
Ako drzava ne zeli da pravis decu, recimo zato sto smatra da ima previse ljudi, ili recimo zato sto je doslo vreme da roboti zamene ljude, onda ce da te nateraju, opet putem medija, da budes opsednut seksom. Bices liberalan. Borices se za seksualne slobode. Smatraces da je smisao zivota "sex, drugs and rock'n'roll". Na partnera ces bukvalno gledati kao na seksualni objekat, igracku, pomagalo ili masinu.
Ako nisi produkt drzave, vec svoje porodice, onda ces biti ono sto su tvoji roditelji hteli da budes.
Recimo da trazis partnera zbog seksa i niceg drugog. Sta ces ceniti kod njega? Samo ono sto pozitivno utice na seksualni uzitak. A to po pravilu nisu stavovi.
Ali ako trazis partnera zato sto hoces da pravis decu, onda ces partnera birati na osnovu toga kakvu decu hoces da imas. Lupam, ako hoces da deca budu visa od tebe, trazices partnera koji je malo vise nego sto je normalno za tvoju visinu. Ako hoces da budu niza od tebe, trazices nizeg partnera. Osim toga, ukoliko od partnera ocekujes da ucestvuje u odgoju dece, onda moras da trazis partnera ciji se stavovi i interesovanja sto je vise moguce poklapaju s tvojim. U suprotnom, deca ce da budu zbunjena jer tata ih uci jedno a mama drugo.
Vecina ne zna po kom principu bira partnera. Najbolje sto mogu da ti kazu jeste da biraju partnera koji im odgovora, prija, s kojim im je lepo i slicno. Povrsne, banalne, stvari.
Pa te seljanke prije i nisu imale uslova za opismeniti se... Sirotinja bila a mozda iz pripizdine.. I Jbt. .. To ne znaci da nisu bile pametne i znale sta treba u zivotu...pa su to na djecu lijepo primjeniliОдгојише сељанке са вечерњом или и без ње многе интелектуалце
Заборављамо одакле смо настали. Испада све гроф до грофаа прабабе са локнама свирају клавир.
Bolje tako jer gde se mesamo samo tenzija da se dokazeMa ne mora da bude fakultetski obrazovana vec prosto treba da ima stavove i interesovanja kakva ti imas tako da moze da ucestvuje u tvom zivotu. Ja nisam za to da zena bude ambiciozna, da izigrava nekakvog muskarca, ali nisam ni za to da bude distancirana, da zivi u nekom svom zenskom svetu koji nema nikakvih dodirnih tacaka sa muskim, nisam za "mars tamo u kuhinju i cuti".
Управо.Pa te seljanke prije i nisu imale uslova za opismeniti se... Sirotinja bila a mozda iz pripizdine.. I Jbt... To ne znaci da nisu bile pametne i znale sta treba u zivotu...pa su to na djecu lijepo primjenili
Ko je glup taj ce i decu glupo odgajati
Biti intelektualac se uspeva citanjem. Knjige.Управо.
Чак мислим да су оне више мудрости пренеле од оних мајки које су знале само оно што су училе а за све друго дудуци. Много је важна способност импровизације.
Бити интелектуалац и имати формално образовање може бити а не мора исто.
+ Здрава логика а не укалупљен, системски наметнут начин размишљања.Biti intelektualac se uspeva citanjem. Knjige.
Dobrica ćosić jednom rece, ima jedan seljak... Vrlo fin kulturan pravu domaćin i veoma nacitan covek. Nema ni srednju vec neki zanat. Procitao je oko 5 000 knjiga... Priznao je da je njim obožavao diskutovati...
Bravo.+ Здрава логика а не укалупљен, системски наметнут начин размишљања.
Pa ti ih prevagni na sebe.
Kako su nasi pradjedovi i djedovi polupismeni il nepismeni davali pametnu djecu...
Sve je do vaspitanja. I truda.
Danas nema nema nepismenih.Nepismeni djedovi zenili nepismene babe. Ti nisi nepismen, sto bi ti zenio neku nepismenu ako mozes da ozenis pismenu? Sta bi bilo kad bi ozenio nepismenu? Supruga ne bi mogla da nauci dete da pise. Morao bi da angazujes Lagertu.
Mozda je nepismena, ali je sa druge strane veoma mila i draga, ko zna.Pre nekoliko dana jedna moja prijateljica zaljubila se u čoveka koji savršeno izgleda. Naravno, prvo što je uradila je pregled njegovog profila na fb i njeno razočaranje, jer je saznala da je oženjen. Iz radoznalosti, pratila je komentare njegove žene i shvatila da je jako nepismena. Razgovor je između nas dve o tome bio je na temu, da li je i on nepismen inače kako mu ne smeta takva žena.Nisam imala odgovor na ovo njeno pitanje, jer nikad nisam tako razmišljala o muškarcima tj, da li zaista biraju ženu sličnu sebi, da li je to jedini kriterijum ili ima još nekih. Naravno, ovde ne pominjem fizičke karakteristike, jer to je ono što je privlačnost na prvi pogled već o nekim drugim stvarima koje i zadrže muškarca pored žene.
Našla sam neki članak, koji govori o tome da muškarci ne biraju žene tek tako olako, sudeći samo naspram spoljašnjosti. Oni gledaju sve i biraju intuitivno. Svesno ili nesvesno su vođeni prošlim iskustvima, svojim željama, sećanjima iz djetinjstva i srcem. Ipak, ono što je tačno jeste da u životu muškarca postoji samo jedna žena koja ostavlja najjači utisak. Sve ostale su samo njena sena, bar tako piše u članku.
Da li je osoba koju biramo odraz onoga što smo mi zapravo? Definitivno je da nas privlače oni ljudi koji su nam najviše slični. Oni stereotipi i verovanja da se suprotnosti privlače u potpunosti su besmisleni, čak i pomalo glupavi. Postoje nek verovanja da recimo viši muškarci vole sitne devojke i slično. Vaše mišljenje?