Svetozar ot Ružičić
Veoma poznat
- Poruka
- 11.464
Arogantno.I bez narkomana, oni nemaju veze sa ovom temom.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Arogantno.I bez narkomana, oni nemaju veze sa ovom temom.
Zašto je arogantno?Arogantno.
Sreća pa nisam trebala da se udam u srednjem veku, nit para, nit kopam, umem al ne spadam u stručnjake, jedino mi rađanje ide od rukePretpostavljam zbog pedagoskog pristupa.Istorijski najvazniju ulogu u izboru partnerke je imalo imovno stanje, mogucnost radjanja, i mogucnost obavljanja domacinskih poslova.Ljubav nije igrala neku vecu ulogu
Sreća pa nisam trebala da se udam u srednjem veku, nit para, nit kopam, umem al ne spadam u stručnjake, jedino mi rađanje ide od ruke![]()
Ja, da sam živela u srednjem veku...Sreća pa nisam trebala da se udam u srednjem veku, nit para, nit kopam, umem al ne spadam u stručnjake, jedino mi rađanje ide od ruke![]()
Bog me ubio ako ja znam iz kog filma si ti ispao...
iz brošure "ništa nas ne sme iznenaditi"Bog me ubio ako ja znam iz kog filma si ti ispao...![]()
Zašto je arogantno?
. . . ne bi razmisljala onako kako danas razmisljasJa, da sam živela u srednjem veku...
https://www.istrazime.com/evolucijska-psihologija/strategije-odabira-partnera-sto-zele-muskarci/Sreća pa nisam trebala da se udam u srednjem veku, nit para, nit kopam, umem al ne spadam u stručnjake, jedino mi rađanje ide od ruke![]()
Pričali smo o deci, da li je ljubav prema njima najvažnija.Tema nije o ljubavi prema porocima.
Ja ne razumem da nekome ,pre svega, nije cilj da mu deca budu srećna.
Svi težimo da budemo što srećniji(koliko možemo), trudimo se da usrećimo druge, valjda je u tome lepota porodice.
Sada vidim, u pravu si.Moj propust.Nisi upotrebila rec "ljubav", upotrebila si rec "sreca"
E ,vidiš, za mene je ovo arogancija(ali oprostiću ti ako ti meni oprostiš narkomane)Isto kao sto danasnje zene ne cine dobro drustvu.
Ovo uvažavam kao tvoj cilj i nešto čemu težiš.Pravo na svoj stav ima svako.Taj cilj je, ako se ja pitam, vecni zivot.
Ok, grešim.To naravno ne znaci da mu tudja dobrobit ( ne mesati sa srecom ) i tudja sreca nisu bitne stvari. I to je ono gde ti gresis.
Rekao si da ćeš objasniti.
Hoćeš li?
Napisala sam u prethodnoj poruci.jer otac ne pravi decu zbog dece, da bi deca bila lepa, srecna i uspesna, vec ih pravi zbog sebe.
E ,vidiš, za mene je ovo arogancija(ali oprostiću ti ako ti meni oprostiš narkomane)
Ovo uvažavam kao tvoj cilj i nešto čemu težiš.Pravo na svoj stav ima svako.
Negde sam napisala(ne sećam se na kojoj temi), ako se ljudi u nečemu i ne slažu, ne znači da ne poštuju tuđe mišljenje.
Ok, grešim.
Nisi tako napisao u poruci, koja me je"rastužila".
Napisao si:
"Otac ne pravi decu zbog dece,da bi deca bila lepa, srećna i uspešna.Već ih pravi zbog sebe. "
Mene je ta izjava stvarno rastužila.Ne zato što si je ti napisao, već zbog mogućnosti da veliki broj očeva tako razmišljaju.
Nisam napisala da si ti arogantan, već da je arogancija mišljenje da današnje žene ne čine dobro društvu.Isto si i ti meni napisao.E sad, ne znam zasto zbog toga smatras da sam arogantan
Nisam napisala da si ti arogantan, već da je arogancija mišljenje da današnje žene ne čine dobro društvu.Isto si i ti meni napisao.
Zašto nemam pravo da iznesem svoje mišljenje gde ,kada i kako hoću?
Zašto nemam pravo da iznesem svoje mišljenje gde ,kada i kako hoću?
Zar to ovde ne rade svi?
Ne razumem čime sam te uvredila.Zato što se, po ovom pitanju ne slažem s tobom?
Ne mislim da si bezdušan.
Upravo sam to shvatila.
da, koga izaberemo za sebi blisku osobu neki put smo odabrali.S kim si takav si... neretko se desi da normalna devojka završi sa nekim majmunom pa i sama postane gluperda i nakaza. Isto je i obratno, sa muškarcima.
Mislim da si me pogrešno razumeo ili ja nisam bila dovoljno precizna. Razvijanje dece u njihovom ruhu, kako si ti to napisao, ne mislim na vaspitanje deteta da radi šta želi i šta se kosi sa mojim normama (a time i meni društveno prihvatljivim), mojim vaspitanjem (a time i vaspitanjem moga deteta) nego na mogućnošću izbora šta želi u životu i koji put želi da izabere.To je pogresan stav i izuzetno poguban po drustvo. Sklone su mu zene kad su prepustene same sebi tj. kad nisu okruzene odgovarajucim muskarcima. Aktivno se promovise putem medija i to tako sto se ocevi koji hoce da se njihova deca razvijaju u njihovom duhu predstavljaju kao isfrustrirane budale. Osim toga, vestacki se stvaraju ( tako da zene, barem neke od njih, mogu da se pozovu i na iskustvo. )
Ako tvoje dete nije preuzelo tvoju kulturu, onda to dete nema nikakvu kulturu -- nevaspitano je -- sto znaci da nema nikakvu polaznu tacku u zivotu, nikakav pocetni skup uverenja i resenja, sto dalje znaci da pocinje od nule i da ce ponavljati greske koje su njegovi preci pravili. To je obziljan hendikep. Deca koja su usvojila neku pocetnu kulturu, tj. nacin zivota, bice u mnogo boljoj poziciji.
Svet je pun ljudi koji, iz odredjenih razloga, zele da nametnu svoju ili neku drugu, cesto vestacki stvorenu, kulturu drugim ljudima; a neko ko nema nikakvu kulturu ce pre usvojiti tudju nego neko ko ima nekakvu. Ako uzmemo u obzir da su najuticajniji ljudi oni koji kontrolisu medije i druge drustvene strukture, onda sledi da ce dete koje nema nikakvu kulturu u najvecem broju slucaja usvojiti kulturu koju mu servira neko putem medija. To moze biti zdrav ali i samdestruktivan nacin zivota, sve u zavisnosti od toga sta oni koji su na vlasti zele da postignu. U danasnje vreme, a posebno na zapadu, kultura koja se namece je uglavnom samodestruktivna.
Osim toga, cak i da dete naleti na osobu koja ce ga nauciti pametnim stvarima, to vrlo verovatno nece odgovarati njegovom ocu, jer otac ne pravi decu zbog dece, da bi deca bila lepa, srecna i uspesna, vec ih pravi zbog sebe. Otac pravi decu da bi se sto vise priblizio ostvarenju svog vrhovnog cilja, a to zahteva da spreci da se izbrisu njegova postojeca uverenja i resenja ( "S kim si, takav si" ) i da ista sto brze razvija. A to znaci da su mu potrebna deca koja ce da usvoje njegovu kulturu ( i na taj nacin je cuvaju ) i da nastave da je razvijaju. Zadatak cerki, naprimer, je da cuvaju kulturu u izvornom obliku, a zadatak sinova je da je nauce i da nastave njen razvitak ( tj. da je poboljsaju tako sto ce ubaciti nove stvari ili korigovati postojece greske. )