- Poruka
- 25.574
Pre nekoliko dana jedna moja prijateljica zaljubila se u čoveka koji savršeno izgleda. Naravno, prvo što je uradila je pregled njegovog profila na fb i njeno razočaranje, jer je saznala da je oženjen. Iz radoznalosti, pratila je komentare njegove žene i shvatila da je jako nepismena. Razgovor je između nas dve o tome bio je na temu, da li je i on nepismen inače kako mu ne smeta takva žena.Nisam imala odgovor na ovo njeno pitanje, jer nikad nisam tako razmišljala o muškarcima tj, da li zaista biraju ženu sličnu sebi, da li je to jedini kriterijum ili ima još nekih. Naravno, ovde ne pominjem fizičke karakteristike, jer to je ono što je privlačnost na prvi pogled već o nekim drugim stvarima koje i zadrže muškarca pored žene.
Našla sam neki članak, koji govori o tome da muškarci ne biraju žene tek tako olako, sudeći samo naspram spoljašnjosti. Oni gledaju sve i biraju intuitivno. Svesno ili nesvesno su vođeni prošlim iskustvima, svojim željama, sećanjima iz djetinjstva i srcem. Ipak, ono što je tačno jeste da u životu muškarca postoji samo jedna žena koja ostavlja najjači utisak. Sve ostale su samo njena sena, bar tako piše u članku.
Da li je osoba koju biramo odraz onoga što smo mi zapravo? Definitivno je da nas privlače oni ljudi koji su nam najviše slični. Oni stereotipi i verovanja da se suprotnosti privlače u potpunosti su besmisleni, čak i pomalo glupavi. Postoje nek verovanja da recimo viši muškarci vole sitne devojke i slično. Vaše mišljenje?
Našla sam neki članak, koji govori o tome da muškarci ne biraju žene tek tako olako, sudeći samo naspram spoljašnjosti. Oni gledaju sve i biraju intuitivno. Svesno ili nesvesno su vođeni prošlim iskustvima, svojim željama, sećanjima iz djetinjstva i srcem. Ipak, ono što je tačno jeste da u životu muškarca postoji samo jedna žena koja ostavlja najjači utisak. Sve ostale su samo njena sena, bar tako piše u članku.
Da li je osoba koju biramo odraz onoga što smo mi zapravo? Definitivno je da nas privlače oni ljudi koji su nam najviše slični. Oni stereotipi i verovanja da se suprotnosti privlače u potpunosti su besmisleni, čak i pomalo glupavi. Postoje nek verovanja da recimo viši muškarci vole sitne devojke i slično. Vaše mišljenje?