Da li je greška suditi o muškarcu prema njegovom izboru partnerke?

Lagerta

Supermoderator
Poruka
25.574
Pre nekoliko dana jedna moja prijateljica zaljubila se u čoveka koji savršeno izgleda. Naravno, prvo što je uradila je pregled njegovog profila na fb i njeno razočaranje, jer je saznala da je oženjen. Iz radoznalosti, pratila je komentare njegove žene i shvatila da je jako nepismena. Razgovor je između nas dve o tome bio je na temu, da li je i on nepismen inače kako mu ne smeta takva žena.Nisam imala odgovor na ovo njeno pitanje, jer nikad nisam tako razmišljala o muškarcima tj, da li zaista biraju ženu sličnu sebi, da li je to jedini kriterijum ili ima još nekih. Naravno, ovde ne pominjem fizičke karakteristike, jer to je ono što je privlačnost na prvi pogled već o nekim drugim stvarima koje i zadrže muškarca pored žene.
Našla sam neki članak, koji govori o tome da muškarci ne biraju žene tek tako olako, sudeći samo naspram spoljašnjosti. Oni gledaju sve i biraju intuitivno. Svesno ili nesvesno su vođeni prošlim iskustvima, svojim željama, sećanjima iz djetinjstva i srcem. Ipak, ono što je tačno jeste da u životu muškarca postoji samo jedna žena koja ostavlja najjači utisak. Sve ostale su samo njena sena, bar tako piše u članku.
Da li je osoba koju biramo odraz onoga što smo mi zapravo? Definitivno je da nas privlače oni ljudi koji su nam najviše slični. Oni stereotipi i verovanja da se suprotnosti privlače u potpunosti su besmisleni, čak i pomalo glupavi. Postoje nek verovanja da recimo viši muškarci vole sitne devojke i slično. Vaše mišljenje?

Pre nekoliko dana jedna moja prijateljica zaljubila se u čoveka koji savršeno izgleda. Naravno, prvo što je uradila je pregled njegovog profila na fb i njeno razočaranje, jer je saznala da je oženjen. Iz radoznalosti, pratila je komentare njegove žene i shvatila da je jako nepismena. Razgovor je između nas dve o tome bio je na temu, da li je i on nepismen inače kako mu ne smeta takva žena.Nisam imala odgovor na ovo njeno pitanje, jer nikad nisam tako razmišljala o muškarcima tj, da li zaista biraju ženu sličnu sebi, da li je to jedini kriterijum ili ima još nekih. Naravno, ovde ne pominjem fizičke karakteristike, jer to je ono što je privlačnost na prvi pogled već o nekim drugim stvarima koje i zadrže muškarca pored žene.
Našla sam neki članak, koji govori o tome da muškarci ne biraju žene tek tako olako, sudeći samo naspram spoljašnjosti. Oni gledaju sve i biraju intuitivno. Svesno ili nesvesno su vođeni prošlim iskustvima, svojim željama, sećanjima iz djetinjstva i srcem. Ipak, ono što je tačno jeste da u životu muškarca postoji samo jedna žena koja ostavlja najjači utisak. Sve ostale su samo njena sena, bar tako piše u članku.
Da li je osoba koju biramo odraz onoga što smo mi zapravo? Definitivno je da nas privlače oni ljudi koji su nam najviše slični. Oni stereotipi i verovanja da se suprotnosti privlače u potpunosti su besmisleni, čak i pomalo glupavi. Postoje nek verovanja da recimo viši muškarci vole sitne devojke i slično. Vaše mišljenje?
To ti je formalno obrazovanje , ne znači da je glupa ili dosadna ili tako nešto. Potpuno nebitna stvar, mnogi ljudi bez formalnog obrazovanja imaju neverovatno široke poglede na svet i život uopšte i neka saznanja i znanja ne manje bitna.

To ti je formalno obrazovanje , ne znači da je glupa ili dosadna ili tako nešto. Potpuno nebitna stvar, mnogi ljudi bez formalnog obrazovanja imaju neverovatno široke poglede na svet i život uopšte i neka saznanja i znanja ne manje bitna.
Nije poenta teksta samo nepismenost, moglo je da bude i ne zna koji je glavni grad ili ona voli da putuje, on ne. Znači, nekome se može učiniti da postoji neki nesklad a oni su u stvari, odličan par, bez obzira na to. Zato me je interesovalo da li su neke zajedničke osobine presudne za uspešnu vezu? Da li ona projektuje neki njegov ideal bez obzira na sve njene nedostatke?

Naši izbori imaju veze sa nizom stvari. Jedna je zaljubimo se u nešto što nas je opaičilo, što je naš kompliment obično, na dopuna, što nemamo a duboko želimo. A svesni izbori su najrazličitiji.

Čovek oženio koja mu prija. Da li je nepismena to mu je nebitno.
Ne čita njene komentare na fejz.

Nije poenta teksta samo nepismenost, mogla je da bude i ne zna koji je glavni grad ili ona voli da putuje, on ne. Znači, nekome se može učiniti da postoji neki nesklad a oni su u stvari, odličan par, bez obzira na to. Zato me je interesovalo da li su neke zajedničke osobine presudne za uspešnu vezu? Da li ona projektuje neki njegov ideal bez obzira na sve njene nedostatke?
Pitanje je veliko i koliko ga je ona upoznala stvarno. To prvo.
Pa ako se sve poklopi da neko bude kao mi - biće predosadno. Svako traži nešto zanimljivo sebi, drugačije, a opet i spaja ljude neka sličnost ali nikada nije 100 posto. 50 posto i nekako je to meni ok.

Drugim riječima, da biram ženu koja mi je po pitanju talenta za shvaćanje i učenje stranih jezika barem približno ravna, trebao bi prevrnuti svaki kamen u krugu od par kilometara, dok bi onu koja bolje kopča matematiku od mene, pronašao i u petom osnovne.

Oni stereotipi i verovanja da se suprotnosti privlače u potpunosti su besmisleni, čak i pomalo glupavi. Postoje nek verovanja da recimo viši muškarci vole sitne devojke i slično.
4730386086_de478c368e_b.jpg

Zamišljam se u ulozi strogog srednjoškolskog ravatelja, koji je male, nevaljale jazavice postrojio i smišlja im kaznu.

🐈

Ja mislim da postoji bar neki procenat zajedničkih osobina, ne verujem ni u onu da se suprotnosti privlače.
Pa kao ključ i brava. Ali onako izrezbareni ključ. Nešto slično, nešto različito. Dovoljno slično da se bude spokojan, dovoljno različito da bude primamljivo i interesantno.

Back