Da li je greh...

Znači nije lepo ?
Ok
A odgovor na drugo pitanje ?
kako da je naš Isus tako što rekao drugome
i nije problem što je rekao
već da se ako je to greh kosi
sa njegovim bezgrešnim???!!!
Znači li to da Biblija direktno protivreči sebi
a mnogi nauci samo sa ovom stavkom padaju u vodu ?

Сунце, наравно, ово није лепо и није разумано и није културно.
Шта се тиче Библији онда она нечему не противречи. Господ је казао ово у другом смислу него у смислу, у којему мисле обичан човек.
Мислим, да овде је веза са гневом - праведним и не. Господ је казао ово у праведном гневу, а ми говоримо...

Поздрав!

Christadelphian:
nekoga nazvati sotonom ?

ako jeste

Da li je Isus sagrešio ?

ako nije

Što se danas mnogi vređaju kad ih tako nazoveš ?

Da li je u pitanju neka zabuna ,
ili se taj pojam nekad koristio za nešto drugo?

Isus nije mogao da pogresi. On je Bog i znao je ko ga je izdao, pa je tako mogao Sotoni da kaze da je Sotona.

Sa ljudima je vec drugacija stvar. Ali ako neko ima dar da prepoznaje duhove neka razotkriva sotonski duh javno, jasno i glasno. Samo da sve bude u saglasju sa Reci.

Нама су остављене смернице да "испитујемо све духове", како нас не би преварили лажним наукама. Тако се то и ради у задњих 2000 година. Сваке године се анатемише оно што није Божја наука, баш као што су то радили и Апостоли. Само, то се ради на нивоу Божје Православне Цркве, јер је Црква "тврђава и ступ Истине", а не ми појединци. Појединац не чини пуноћу Цркве, него само део. :wink:

Christadelphian:
Znači Petar je sotona
a Juda je djavo
znači imamo sotonu i djavola .
Hm
Izvini Maleni
mislio sam da ti znaš da Hrist nije bio Bog
sad mi je jasan tvoj odgovor od ranije

Hrist jeste Bog ma koliko se ti trudio da dokazes da nije i ma koliko se trudio da objasnjavas stihove van konteksta nebi li dokazao svoje glediste.

petar nije bio Sotona, nego je sotona govorio kroz Petrovu slabost. Juda nije bio djavo, ali je djavo iskoristio njegove slabosta da ucini sta je ucinio.

Sotona koristi slabosti ljudi da siri mrznju, nepoverenje, strah, nesigurnost i sl. Medjutim Bog nam je dao dar da prepoznajemo njegova dela i snagu da se borimo protiv njih, jer mi se ne borimo protiv krvi i mesa vec protiv poglavarstva i vlasti. Ne protiv coveka vec protiv greha.

Prijatelju grešiš
ja se ne trudim da dokažem
već se ti trudiš da opovrgneš
A da se vratimo na osnovu teme.
Znači ne da je Čovek Hrist sagrešio uvredivši nekoga
nego je Bog Hrist sagrešio uvredivši nekoga !!??
hm zanimljivo
ali nema podrške u Pismu
te time ni mogućnosti da je tako

Christadelphian:
Prijatelju grešiš
ja se ne trudim da dokažem
već se ti trudiš da opovrgneš
A da se vratimo na osnovu teme.
Znači ne da je Čovek Hrist sagrešio uvredivši nekoga
nego je Bog Hrist sagrešio uvredivši nekoga !!??
hm zanimljivo
ali nema podrške u Pismu
te time ni mogućnosti da je tako

Ne vidim gde je Hrist pogresio.
Kad je odgovorio na Petrovo jadikovanje, idi od mene sotono. On nije rekao Petre ti si sotona, jer Petar to sigurno nije. Tako da nije pogresio ni u cemu. A ni kod Jude to nije bio slucaj.

Људи... делујете као деца која се свађају око лизалице.

Читајте:
3 Jer što zakonu bješe nemoguće, jer bješe oslabljen tijelom, posla Bog sina svojega u obličju tijela grjehovnoga, i za grijeh osudi grijeh u tijelu,
4 Da se pravda zakona ispuni u nama koji ne živimo po tijelu nego po duhu;
5 Jer koji su po tijelu tjelesno misle, a koji su po duhu duhovno misle.
6 Jer tjelesno mudrovanje smrt je, a duhovno mudrovanje život je i mir.
7 Jer tjelesno mudrovanje neprijateljstvo je Bogu, jer se ne pokorava zakonu Božijemu niti može.
8 A koji su u tijelu ne mogu Bogu ugoditi.
9 A vi nijeste u tijelu nego u duhu; jer Duh Božij u vama živi. A ako ko nema Duha Hristova, on nije njegov.

А сад размислите... :wink:

Christadelphian:
Kod Jude to nije bio slučaj
ali je rekao da je Juda djavo
Kako juda može biti djavo ?
ali Petru je rekao
"idi od mene sotono"
Njemu se obratio
ili je mislio da je stvarno sotona ili ga je uvredio

Niti je mislio da je Petar sotona niti ga je uvredio.
Isus je reagovao na ono sto je Petar rekao ne na ono sta Petar jest. Da je tako govori nam Isusovo predstavljanje Petrovog primera ciste vere kao presliku za veru na kojoj ce izrasti crkva.

Sto se tice Jude nije mu rekao da je djavo, nego da je od djavola, isto kao sto je i farisejima, uciteljima zakona, svestenicim i inim rekao da imaju oca djavola. Ne znaci da su oni djavoli vec da su njihova dela djavolska.

ovan 6,70. Isus im odgovori: ne izbrah li ja vas dvanaestoricu, i jedan je od vas đavo?

Наравно, није реч о ђаволу главом и брадом, него о шавољем духу који је од Јуде направио дете ђавоље.

Evo sad vidite kako ste upali u zamku krive religije:
Isus je rekao Petru "sotono" tj protivniče jer mu se protivio i time nije rekao ništa loše ni grešno.
A Juda je bio "djavo" tj klevetnik i ništa više
samo neprevedene reči koje su negde prevedene negde kao tu ne. A zašto pitajte prevodioce i u šta su verovali te time u takvom kontekstu i pisali.

Back