Mrkalj
Buduća legenda
- Poruka
- 29.638
Da li je greh govoriti u ime Boga?
Greh je ako govoris u ime Boga neku laz ili ono sto Bog nikada nije rekao
A nije greh govoriti istinu iz biblije koju je Bog preko proroka napisao
Naravno bez izvrtanja Bozijih reci![]()
Kako možemo biti sigurni da rěči u Bibliji nisu "izvrnute", odnosno, da u Bibliji nema něčeg "što Bog nikda nije rekao", kako ti kažeš?![]()
Kako možemo biti sigurni da rěči u Bibliji nisu "izvrnute", odnosno, da u Bibliji nema něčeg "što Bog nikda nije rekao", kako ti kažeš?![]()
Istina, ima u Svetom pismu citata koji su pripisani Bogu, ali to što si rekla nije istinita tvrdnja već metafora. Biblija je "reč" različitih ljudi od kojih samo neki svedoče da prenose reč Boga.Biblija je Bozja rec.zato
![]()
Znaš kada je nastala verzija biblije koju po preporuci naše Crkve čitamo danas?Zato sto je Bog Bibliju- Njegovu rec stitio kroz vekove ..
cak su i ljudi umirali samo da sacuvaju Original Bibliju od spaljivanja
Niko lud ne bi umro za neku knjigu a da ona nije zaista istinita i tako vredna za ljude
Da li bi neko dao zivot za obicnu knjigu?
Da li bi neko dao zivot za obicnu knjigu?
Něko daje život za Stari, něko za Novi Zavět, Neko za Toru, Talmud, něko za Kuran. Ne samo za knjige, ljudi su davali život za parče papira, cědulju, disketu, mikrofilm itd. Znam čověka koji bi dao odrěđeni děo těla za svoju kolekciju Alana Forda.![]()
Něko daje život za Stari, něko za Novi Zavět, Neko za Toru, Talmud, něko za Kuran, něko za Kabalu. Ne samo za knjige, ljudi su davali život za parče papira, cědulju, disketu, mikrofilm itd. Znam čověka koji bi dao odrěđeni děo těla za svoju kolekciju Alana Forda.![]()
Pa nije tako, i sam znas da se za knjigu obicnu ne daje zivot![]()
Pa nije tako, i sam znas da se za knjigu obicnu ne daje zivot![]()
Šta nije tako? Nema onih koji bi poginuli za Kuran?
Podsěćam te da je tvoja teza bila da svi koji govore ono što piše u Bibliji ne čine grěh jer je Biblija Božja rěč, a da je Božja rěč dokazuješ time da su něki ljudi dali život za tu Knjigu. Sada se udaljavaš od toga i tvrdiš ono što svi znamo - da Biblija nije obična knjiga.
Da li je grěh govoriti u ime Boga?
Ne znam da li je greh, ali je teska arogancija u svakom slucaju. Cast izuzecima.
Da li je Isus govorio u ime Boga?
Da li je bio arogantan?
![]()
Cast izuzecima.
Da li je grěh govoriti u ime Boga?
Biblija je Bozja rec.zato
![]()
Logicno je, samo bi za Bozju rec neko dao zivot...
A postoje dokazi da je Biblija Bozja rec... Ne samo to sto su neki zrtvovali svoj zivot da bi je prepisivali i cuvali...
Za ostale knjige ne postoje dokazi niti nadahnuca, kao sto za Bibliju postoji...