Da li je gradonačelnik Novog Sada odgovoran za nesreću na železničkoj stanici?

Da li je gradonačelnik Milan Đurić kriv?

• Jeste

glasova: 3 50,0%
  • Nije

glasova: 3 50,0%

• Ukupno glasova
    6

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
232.065
Bez obzira što sam opoziciono opredeljena, mislim da gradonačelnik nije odgovoran.

" U ovoj teškoj tragediji je izostala politička odgovornost i mi ne odustajemo od zahteva da gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, bude smenjen iz razloga što punih tri nedelje ničim nije doprineo da iskoristi autoritet svoje funkcije i ohrabri tužilaštvo da radi svoj posao i odupre se pritisku vlasti da se ceo slučaj zataška i vremenom zaboravi", navodi se u saopštenju opozicionih stranaka. "

Nije dobro da se vrši pritisak na Tužilaštvo i kada je vlast u pitanju i kada je u pitanju opozicija. Možda grešim, ali ovo je moje lično mišljenje.

Svakako da snosi jedan deo odgovornosti, ne moze da se kaze da nije odgovoran uopste, to je nemoguce.

Da, snosi deo odgovornosti.

Ne znam šta je njegova profesija. Ukoliko nema veze sa građevinom i arhitekturom nije mogao da nadgleda sve nacrte i projekat renoviranja te železničke stanice.

Ne sme da dozvoli da se strašna tragedija zaboravi.

Jedino mi se ne dopada pritisak vlasti i pritisak opozicije. Nadam se da u tom Tužilaštvu rade i profesionalci, oni koji ne zavise od politike.

Da, snosi deo odgovornosti.

Ne znam šta je njegova profesija. Ukoliko nema veze sa građevinom i arhitekturom nije mogao da nadgleda sve nacrte i projekat renoviranja te železničke stanice.

Ne sme da dozvoli da se strašna tragedija zaboravi.

Jedino mi se ne dopada pritisak vlasti i pritisak opozicije. Nadam se da u tom Tužilaštvu rade i profesionalci, oni koji ne zavise od politike.
Problem je sto mi ne znamo ni ko je tuzilac u ovom slucaju, daju nam neka imena sa inicijalima uhapsenih, navodno je Vesic uhapsen a ovamo salje post preko X-a.
Nema tu profesionalaca dok se drzavni aparat ne oslobodi od mafije, to su samo izvrsioci i slepi poslusnici vlasti i nista drugo, cast retkim izuzecima ali to bas bas retko.

Deo opozicije,deo koji je najambiciozniji i najnestrpljivji nalazi se u ocaju .Godine prolaze,izbori prolaze a oni ostaju opozicija.Ne pojavljuje im se svetlo na kraju tunela.Sve standardne metode politicke borbe odnosno ukazivanje na mane i greske vlasti ne daju nikakve rezultate pa se srozavaju i kriterijumi odnosno povodii za propagandu.U tragedijima ocajnici vide slamku spasa.Mozda je to isto ljudski jer kad jedinka silno zeli da postigne odredjeni cilj i kad je dugo posvecenik toga cilja sa mnogo utrosenog vremena i napora onda se mozda moze govoriti i o suzenju svesti.

Bez obzira što sam opoziciono opredeljena, mislim da gradonačelnik nije odgovoran.

" U ovoj teškoj tragediji je izostala politička odgovornost i mi ne odustajemo od zahteva da gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, bude smenjen iz razloga što punih tri nedelje ničim nije doprineo da iskoristi autoritet svoje funkcije i ohrabri tužilaštvo da radi svoj posao i odupre se pritisku vlasti da se ceo slučaj zataška i vremenom zaboravi", navodi se u saopštenju opozicionih stranaka. "

Nije dobro da se vrši pritisak na Tužilaštvo i kada je vlast u pitanju i kada je u pitanju opozicija. Možda grešim, ali ovo je moje lično mišljenje.
Tužilaštvo je takođe republička ustanova, a ne gradska tako da svakako nije njegova ingerencija.

Odmah da kažem - po meni nije. Taj objekat je direktno građen pod republičkim nadzorom i republički organi su birali izvođače i ostalo. Prema tome on se ništa o tome nije pitao.
Međutim, traži se i njegova odgovornost:

https://www.021.rs/story/Novi-Sad/V...onacelniku-da-ne-moze-izbeci-odgovornost.html

Šta vi mislite o tome?
Po meni ako je Vasić ni kriv ni dužan(po meni) podneo ostavku, morao je i Milan Djurić(Gradonačelnik Novog Sada). I jedini razlog zašto nije i on podneo ostavku jeste što je manje ili više zaslugom aktuelnog premijera na tom mestu(mislim da je bio Vučevićev zamenik dok je ovaj bio Gradonačelnik. I da ga je čak Vučković predložio za novog Gradonačelnika). I to bio onda značilo ne samo Vučevićevu ostavku, nego čitav niz ostavki. Ovako se to završilo na tri ostavke(od kojih je čini mi se jedino Vesićeva bila koliko toliko iskrena i bez pritiska). I "pojeo vuk magrca" ajmo dalje.

Back