Da li je fer da nepušači plaćaju lečenje pušača?

Da li je fer da nepušači plaćaju lečenje pušača?

• Da

glasova: 12 57,1%
  • Ne

glasova: 9 42,9%

• Ukupno glasova
    21
Ajde, ne loopetaj, ne moraš baš uvek da pokazuješ koliko si ... neinteligentan.
Niko se ne leči od sakupljenog poreza, postoji nešto što se zove doprinos za
obavezno zdravstveno osiguranje.
Naravno da ti, kao primalac socijalne pomoći koji živi na mojoj grbači, nemaš
pojma o tome.
Pa doprinos za obavezno zdravstveno osiguranje je isto jedna vrsta nameta koju svi ljudi plaćaju i oni koji puše i oni koji nepuše, ne možeš nekome reći da živi od socijalne pomoći ako to 100% ne znaš a i da znaš da je 100% tako mogao bih to zadržati za sebe..

Pa na nečijoj grbači živiš, to je sigurno.
To što u Usranom Kraljevstvu zdravstveno osiguranje nije obavezno, ne znači da
normalno zaposleni ne plaćaju za vas primaoce socijalne pomoći... :mazi:

ne kenjaj previse zivota ti... :mazi: radim botu..doprinosi za zdr osiguranje je vrsta poreza, mozemo ga zvati inderektni, al je vrsta poreza pored poreza na zaradu..

ne kenjaj previse zivota ti... :mazi: radim botu..doprinosi za zdr osiguranje je vrsta poreza, mozemo ga zvati inderektni, al je vrsta poreza pored poreza na zaradu..
kod mene postoji varijanta da ako radnik ne želi da bude zdravstveno osiguran, može da traži od rabotodavca da mu isplati taj deo u masi plate , a da penzijski deo ide

Poslednja izmena:
pa i vakcinisani su plaćali doprinose i za kečenje nevakcinisanih, ništa strašno
mislio sam na pricu koja se provlacila po medijima, ideje koje su nudjene na sto samo da bi se pritisnuli...komentari po raznim zapadnim portalima, kako su ljudi navijali za podjelu i diskriminaciju...a sad odjednom kad je na tapeti pusaci onda kme kme, nije lijepo...e jeste lijepo..:mrgreen:

pa naravno da se lijece od sakupljenog poreza kojeg placaju nepusaci...ne mislis valjda da te americki poreznici finansiraju..
Prvo porez plaćamo svi. Na ovaj ili onaj način. Jer i PDV npr je prebačen na krajnjeg korisnika tj kupca. Drugo svi koji rade plaćaju doprinose za zdravstveno osiguranje. I to nije baš mali iznos. Pa bi onda neko ko radi dugi niz godina a nikada nije bio ozbiljno bolestan mogao reći a što ja plaćam lečenje nekoga ko se povredio na planinarenju ili raftingu? Ili nekoga ko je vozio pijan pa se skršio. I gde je onda tu kraj? Treće i sami doktori priznaju da se za mnoge bolesti ne zna kako nastaju. Kako dokazati da je neka bolest prouzrokovana baš pušenjem?

Totalno se slažem s tobom, i drago mi je što ima još neko da razmišlja kao ja
po istoj logici, zasto mi mrsavi pusaci da placamo lecenje....
Da placaju skuplje zdravstveno osiguranje
vidi, mi u americi placamo zdravsteno osiguranje nesto malo skuplje, ako smo pusaci, od nepusaca... naravno, ako ne slazemo, u svake godine popunjavamo koje cemo zdravstveno i koliko cemo da placamo, tj. da nam se odbija od plate, tako da mozete i to da trazite, da se uvede u srbiji, i na balkanu

Back